iltasyazilim
FD Üye
Malzemeleri:
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 litre süt
8 yemek kaşığı toz şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
Üzeri için;
2 poşet toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Sütlü Etimek Tatlısı Hazırlanışı:
Önce etimeklerimizi büyük dikdörtgen tepsimize dizelimSonrada şerbetimizi hazırlamak için tencereye 2 su bardağı şeker katalımSonra da orta dereceli ateşte şeker kahve rengi olana kadar pişirinBunlardan sonradan üzerine 2 Su bardağı su ilave edip şeker eriyinceye değin karıştıralımŞerbet hazırlandıktan sonradan ocaktan indirerek etimeklerin üzerlerine dökelimBu işlemleri yaptıktan sonra acilen sıra muhallebide tatlının muhallebesini sıralamak için hazırlamış olduğunuz malzemeleri bir tencerede toplayalımBu malzemeleri koyu bir kıvam alana değin pişirelimDaha ardından hazırlamış olduğumuz muhallebiyi ocaktan indirerek etimeklerin üstüne yayalımBiraz muhallebinin soğuması için bekleyelimSon olarak kremşantiyi hazırlayarak muhallebinin üstüne yayalım ve üzerinide mevsim meyveleri veya cevizleriyle süsleyip bir saat buzdolabında beklettinkten sonra tatlımız servise hazır hale gelmiştir *
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 litre süt
8 yemek kaşığı toz şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
Üzeri için;
2 poşet toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Sütlü Etimek Tatlısı Hazırlanışı:
Önce etimeklerimizi büyük dikdörtgen tepsimize dizelimSonrada şerbetimizi hazırlamak için tencereye 2 su bardağı şeker katalımSonra da orta dereceli ateşte şeker kahve rengi olana kadar pişirinBunlardan sonradan üzerine 2 Su bardağı su ilave edip şeker eriyinceye değin karıştıralımŞerbet hazırlandıktan sonradan ocaktan indirerek etimeklerin üzerlerine dökelimBu işlemleri yaptıktan sonra acilen sıra muhallebide tatlının muhallebesini sıralamak için hazırlamış olduğunuz malzemeleri bir tencerede toplayalımBu malzemeleri koyu bir kıvam alana değin pişirelimDaha ardından hazırlamış olduğumuz muhallebiyi ocaktan indirerek etimeklerin üstüne yayalımBiraz muhallebinin soğuması için bekleyelimSon olarak kremşantiyi hazırlayarak muhallebinin üstüne yayalım ve üzerinide mevsim meyveleri veya cevizleriyle süsleyip bir saat buzdolabında beklettinkten sonra tatlımız servise hazır hale gelmiştir *