iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 kg süt
1 su bardağı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi
süs için:
hindistancevizi
dövülmüş antep fıstığı veya tarçın
HAZIRLANIŞI
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun
Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın
1 kg süt
1 su bardağı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi
süs için:
hindistancevizi
dövülmüş antep fıstığı veya tarçın
HAZIRLANIŞI
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun
Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın