iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
5 su bardağı süt 12 yemek kaşığı irmik 8 yemek kaşığı toz şeker 1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu 12 adet çubuk vanilya Üzeri için:
5 adet çilek
NASIL YAPILIR?
Süt, irmik ve toz şekeri derin bir tencereye alın Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra tencereyi ocak üzerine alın Rendelenmiş portakal ve limon kabuğu katın Ortadan ikiye kestikten sonra keskin bir bıçağın ucu yardımıyla kazıdığınız vanilya çekirdeklerini ilave edin Sürekli karıştırdığınız tatlıyı kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin Servis kaselerini bol suda durulayıp fazla sularını süzdürün Kıvam alan tatlıyı, servis kaselerine paylaştırın Kıvam alması için buzdolabında soğuttuğunuz tatlıyı çilek dilimleriyle süsleyip servis edin
5 su bardağı süt 12 yemek kaşığı irmik 8 yemek kaşığı toz şeker 1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu 12 adet çubuk vanilya Üzeri için:
5 adet çilek
NASIL YAPILIR?
Süt, irmik ve toz şekeri derin bir tencereye alın Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra tencereyi ocak üzerine alın Rendelenmiş portakal ve limon kabuğu katın Ortadan ikiye kestikten sonra keskin bir bıçağın ucu yardımıyla kazıdığınız vanilya çekirdeklerini ilave edin Sürekli karıştırdığınız tatlıyı kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin Servis kaselerini bol suda durulayıp fazla sularını süzdürün Kıvam alan tatlıyı, servis kaselerine paylaştırın Kıvam alması için buzdolabında soğuttuğunuz tatlıyı çilek dilimleriyle süsleyip servis edin