iltasyazilim
FD Üye
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr iri dövülmüş ceviz
*500 gr irmik
*200 gr tereyağı
*2 su bardağı şeker
*Yarım litre süt
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Yarım paket süt ve 1 su bardağı şekeri kaynatıyoruz (isteğe göre şeker çok da olabilir) Kaynadıktan sonra kenara alıyoruz Bir yapışmaz tavaya tereyağı ve cevizi biraz kavuruyoruz Sonra 500 gr irmik ve 1 su bardağı şekeri de koyup bu karışımı kısık ateşte 30 dakika kavuruyoruz İrmiğin rengi altın sarısına yakın oldu mu hazır demektir Kenara bıraktığımız süt ve şekeri bunun üzerine döküp 3 dakika sonra yani süt kendini çekmeye başlayınca altını kapatıp on dakika dinlenmeye ve kabarmaya bırakıyoruz 10 dakika sonra tahta bir kaşıkla istediğimiz gibi servis yapıyoruz İster karıştırıp tane tane kaselerde ister kaşıkla alıp servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*
*200 gr iri dövülmüş ceviz
*500 gr irmik
*200 gr tereyağı
*2 su bardağı şeker
*Yarım litre süt
Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı Yarım paket süt ve 1 su bardağı şekeri kaynatıyoruz (isteğe göre şeker çok da olabilir) Kaynadıktan sonra kenara alıyoruz Bir yapışmaz tavaya tereyağı ve cevizi biraz kavuruyoruz Sonra 500 gr irmik ve 1 su bardağı şekeri de koyup bu karışımı kısık ateşte 30 dakika kavuruyoruz İrmiğin rengi altın sarısına yakın oldu mu hazır demektir Kenara bıraktığımız süt ve şekeri bunun üzerine döküp 3 dakika sonra yani süt kendini çekmeye başlayınca altını kapatıp on dakika dinlenmeye ve kabarmaya bırakıyoruz 10 dakika sonra tahta bir kaşıkla istediğimiz gibi servis yapıyoruz İster karıştırıp tane tane kaselerde ister kaşıkla alıp servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*