iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr tel kadayıf
*100 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı fındık
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*2 su bardağı süt
Sütlü Kadayıf Tarifi Yapılışı Kadayıflarımızı ellerimizle iyice parçalayıp havalandırıyoruz Sonrasında 100 gr tereyağı yada 50 gr tereyağı, 50 gr margarini, bir çay bardağı sıvı yağ ile birlikte eritip kadayıflarımızın üzerine döküyoruz İyice karıştırıp kadayıflara yağı yediriyoruz Fındık yada ceviz tercih edilebilir ve miktarı sizi bağlı olarak mutfak robotunda iri taneli olacak şekilde çekilir Kadayıfın yarısı borcama bastıra bastıra yayılır, araya fındıklar serpilir Daha sonra kalan yarısı aynı şekilde bastırarak yayılır Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atılır Benim fırınım altını çok iyi pişirmediği için başka bir tepsiyle alt üst yaptım tavsiye ederim Şerbetin yapımına geçilir İki su bardağı süt ve iki su bardağı su, üç bardak şekerle birlikte kaynatılır Kadayıf sıcak şerbet ılık olmalı Fırından çıkardığımız kadayıfla şerbet buluşturulur Şerbet baştan gözünüze çok gelebilir ama kadayıf hepsini çekiyor Tatlınız hazır afiyet olsun
*500 gr tel kadayıf
*100 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı fındık
Şerbet için;
*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*2 su bardağı süt
Sütlü Kadayıf Tarifi Yapılışı Kadayıflarımızı ellerimizle iyice parçalayıp havalandırıyoruz Sonrasında 100 gr tereyağı yada 50 gr tereyağı, 50 gr margarini, bir çay bardağı sıvı yağ ile birlikte eritip kadayıflarımızın üzerine döküyoruz İyice karıştırıp kadayıflara yağı yediriyoruz Fındık yada ceviz tercih edilebilir ve miktarı sizi bağlı olarak mutfak robotunda iri taneli olacak şekilde çekilir Kadayıfın yarısı borcama bastıra bastıra yayılır, araya fındıklar serpilir Daha sonra kalan yarısı aynı şekilde bastırarak yayılır Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atılır Benim fırınım altını çok iyi pişirmediği için başka bir tepsiyle alt üst yaptım tavsiye ederim Şerbetin yapımına geçilir İki su bardağı süt ve iki su bardağı su, üç bardak şekerle birlikte kaynatılır Kadayıf sıcak şerbet ılık olmalı Fırından çıkardığımız kadayıfla şerbet buluşturulur Şerbet baştan gözünüze çok gelebilir ama kadayıf hepsini çekiyor Tatlınız hazır afiyet olsun