Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü Kadayıf

Sütlü Kadayıf

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sütlü Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

*500 gr tel kadayıf
*100 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı fındık

Şerbet için;


*3 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*2 su bardağı süt

Sütlü Kadayıf Tarifi Yapılışı Kadayıflarımızı ellerimizle iyice parçalayıp havalandırıyoruz Sonrasında 100 gr tereyağı yada 50 gr tereyağı, 50 gr margarini, bir çay bardağı sıvı yağ ile birlikte eritip kadayıflarımızın üzerine döküyoruz İyice karıştırıp kadayıflara yağı yediriyoruz Fındık yada ceviz tercih edilebilir ve miktarı sizi bağlı olarak mutfak robotunda iri taneli olacak şekilde çekilir Kadayıfın yarısı borcama bastıra bastıra yayılır, araya fındıklar serpilir Daha sonra kalan yarısı aynı şekilde bastırarak yayılır Önceden ısıtılmış 180 derece fırına atılır Benim fırınım altını çok iyi pişirmediği için başka bir tepsiyle alt üst yaptım tavsiye ederim Şerbetin yapımına geçilir İki su bardağı süt ve iki su bardağı su, üç bardak şekerle birlikte kaynatılır Kadayıf sıcak şerbet ılık olmalı Fırından çıkardığımız kadayıfla şerbet buluşturulur Şerbet baştan gözünüze çok gelebilir ama kadayıf hepsini çekiyor Tatlınız hazır afiyet olsun
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt