iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Kakaolu Tatlı Rarifleri
Çilolatalı krokanlı pasta tarifi
Çilolatalı krokanlı pasta Malzemeler
1 adet hazır kakaolu pasta keki
1 paket kakaolu pasta kreması
1 poşetten hazır krem şanti
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı
200 gram kakaolu yaz helvası
Çilolatalı krokanlı pasta Yapılışı
Kekin bir parçasını servis tabağına koyun 1 su bardağı ılık suda, 1 çorba kaşığı granül kahve ve 1 çorba kaşığı tozşekeri karıştırın Keki bu kahveli suyla ıslatın Helvayı 2 kaşık kahveli suyla ezin, kekin üzerine yarısını yayın Üstüne krem şanti koyun Üzerindeki tarife göre hazır pasta kremasının yarısını sürün Kekin ikinci parçasını da kahveli suyla ıslatın ve üstüne kapatın Kalan helvalı karışımı pastanın üzerine sürün, onun üzerine kalan pasta kremasını yayın Üzerini arzuya kadar krem şanti, krokan, fıstık ve parça çikolata ile süsleyerek servis yapın
Supangle
Supangle Malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket bitter çikolata
antep fıstığı
hindistan çevizi
2 yemek yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
Supangle Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak en ince ayrıntısına kadar çırpılır Karışım alev üzerine alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı ya da hindistan çevizi ile süslenebilir
Sufle
MALZEMELER
2 su bardağı süt
6 adet yumurta
2,5 çorba kaşığı kakao
12 kahve fincanı patates unu
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı margarin
Yapılışı
Patates ununu derin bir barbar alın 1 su bardağı sütü azar azar dökerek karıştırın ve boza kıvamında bir hamur hazırlayın Kalan sütü tencereye alıp tozşekeri ek ederek orta ateşte kaynatın Kakaoyu da ekleyerek karıştırarak kaynatmaya devam edin Boza kıvamındaki hamuru azar azar ekleyip karıştırın Kaynamaya başlayınca ateşten alın Margarin?i ekleyip adamakıllı çırpın Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Karışım ılınınca yumurta sarılarını birer birer ekleyip çırpın Yumurta aklarını mikserler kar halinde çırpın ve karışıma ilave edin yavaş yavaş karıştırıp yağlanmış sufle kabına dökün Evvelden ısıtılmış 150° ısılı fırında takriben 2530 dakika pişirin Sıcak servis yapılmalıdır
KAKAOLU MUHALLEBİ
Kakaolu Muhallebi Malzemeler
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
vanilya
250 gr şeker
80 gr prinç unu
Kakaolu Muhallebi Yapılışı:
Pirinç ununu ve şekeri bir tencereye koyun Üzerine sütü ek edip pirinç ununu sütle ezin Muhallebi koyulaşana dek nadiren karıştırarak pişirin Ocaktan alıp, vanilyayı ek edin Muhallebiyi kaselere boşaltın ancak bir kısmını ayırıp, içine kakaoyu kanştırın Kakaolu muhallebiyi kaseye alttan beyaz kısmı görülecek şekilde boşaltın Soğutup, servis yapın *
Çilolatalı krokanlı pasta tarifi
Çilolatalı krokanlı pasta Malzemeler
1 adet hazır kakaolu pasta keki
1 paket kakaolu pasta kreması
1 poşetten hazır krem şanti
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 su bardağı
200 gram kakaolu yaz helvası
Çilolatalı krokanlı pasta Yapılışı
Kekin bir parçasını servis tabağına koyun 1 su bardağı ılık suda, 1 çorba kaşığı granül kahve ve 1 çorba kaşığı tozşekeri karıştırın Keki bu kahveli suyla ıslatın Helvayı 2 kaşık kahveli suyla ezin, kekin üzerine yarısını yayın Üstüne krem şanti koyun Üzerindeki tarife göre hazır pasta kremasının yarısını sürün Kekin ikinci parçasını da kahveli suyla ıslatın ve üstüne kapatın Kalan helvalı karışımı pastanın üzerine sürün, onun üzerine kalan pasta kremasını yayın Üzerini arzuya kadar krem şanti, krokan, fıstık ve parça çikolata ile süsleyerek servis yapın
Supangle
Supangle Malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket bitter çikolata
antep fıstığı
hindistan çevizi
2 yemek yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
Supangle Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak en ince ayrıntısına kadar çırpılır Karışım alev üzerine alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı ya da hindistan çevizi ile süslenebilir
Sufle
MALZEMELER
2 su bardağı süt
6 adet yumurta
2,5 çorba kaşığı kakao
12 kahve fincanı patates unu
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı margarin
Yapılışı
Patates ununu derin bir barbar alın 1 su bardağı sütü azar azar dökerek karıştırın ve boza kıvamında bir hamur hazırlayın Kalan sütü tencereye alıp tozşekeri ek ederek orta ateşte kaynatın Kakaoyu da ekleyerek karıştırarak kaynatmaya devam edin Boza kıvamındaki hamuru azar azar ekleyip karıştırın Kaynamaya başlayınca ateşten alın Margarin?i ekleyip adamakıllı çırpın Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Karışım ılınınca yumurta sarılarını birer birer ekleyip çırpın Yumurta aklarını mikserler kar halinde çırpın ve karışıma ilave edin yavaş yavaş karıştırıp yağlanmış sufle kabına dökün Evvelden ısıtılmış 150° ısılı fırında takriben 2530 dakika pişirin Sıcak servis yapılmalıdır
KAKAOLU MUHALLEBİ
Kakaolu Muhallebi Malzemeler
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
vanilya
250 gr şeker
80 gr prinç unu
Kakaolu Muhallebi Yapılışı:
Pirinç ununu ve şekeri bir tencereye koyun Üzerine sütü ek edip pirinç ununu sütle ezin Muhallebi koyulaşana dek nadiren karıştırarak pişirin Ocaktan alıp, vanilyayı ek edin Muhallebiyi kaselere boşaltın ancak bir kısmını ayırıp, içine kakaoyu kanştırın Kakaolu muhallebiyi kaseye alttan beyaz kısmı görülecek şekilde boşaltın Soğutup, servis yapın *