Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü lokma tatlısı nasıl yapılır? En güzel sütlü lokma

Sütlü lokma tatlısı nasıl yapılır? En güzel sütlü lokma
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sutlu_lokma_tatlisi_tarifi_1552378124_6364.jpg

Enfes şerbeti, çıtır çıtır kıvamıyla damakları şenlendiren lokma tatlısını sütlü bir şekilde denediniz mi? Uzun süre çıtırlığını kaybetmeyen aynı zamanda misafirlerinize pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çıtır sütlü lokmanın tarifi bugünkü yazımızda.

Lokma, yüzyıllardır Türk mutfağının vazgeçilmez bir parçası. Türkiye'nin en karlı sokak tatlıları arasında listenin ilk başında yer alan lokma, sıcak sıcak daha lezzetli olsa da soğuduğunda bayat olmaması için uzman şefler sütlü tarifini deniyor. Geleneksel olarak bilinen 'Lokma tatlısı' hem çıtırlığını hem de lezzetini kaybetmemesini istiyorsanız siz de sütlü tarifini deneyebilirsiniz. 

0L3W0_1582985586_9077.jpg

SÜTLÜ LOKMA TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Bir fiske tuz
Aldığı kadar un
Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için;

2 su bardağı su
2 su bardağı süt
3 su bardağı şeker



Zu0Sn_1552378228_6511.jpg

YAPILIŞI

Tüm hamur malzemelerini güzelce yoğurun ve 20 dakika kadar dinlendirin.

Hamur dinlenene kadar şerbeti hazırlayabilirsiniz. Derin bir tencerenin içerisine su, süt ve şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynayan şerbeti ılıması için kenara alın.

Dinlenen hamurları kaşık yardımıyla küçük küçük yaparak, kızgın yağın içerisinde güzelce kızartın. Ardından ılık şerbetin içerisine batırıp çıkarın.

Şerbetini çeken lokmayı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,335Kullanıcılar
fonsidivaSon üye
Üst Alt