Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü lokma tatlısı nasıl yapılır? En güzel sütlü lokma

Sütlü lokma tatlısı nasıl yapılır? En güzel sütlü lokma

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
sutlu_lokma_tatlisi_nasil_yapilir_en_guzel_sutlu_lokma_1632213247_0397.jpg

Enfes şerbeti, çıtır çıtır kıvamıyla damakları şenlendiren lokma tatlısını sütlü bir şekilde denediniz mi? Uzun süre çıtırlığını kaybetmeyen aynı zamanda misafirlerinize pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çıtır sütlü lokmanın tarifi bugünkü yazımızda.



Cenazelerde, mevlidlerde, hayır işlerinde bir şey dağıtılacağı zaman akla ilk gelen şeylerin başında lokma tatlısı geliyor. Kültürümüzde yardımlaşmanın, paylaşmanın ve iyiliğin temsilcisi sayılabilecek lokma tatlısı kandillerin de vazgeçilmez tatlısı. Türkiye'nin en karlı sokak tatlıları arasında listenin ilk başında yer alan lokma, sıcak sıcak daha lezzetli olsa da soğuduğunda bayat olmaması için uzman şefler sütlü tarifini deniyor. Geleneksel olarak bilinen 'Lokma tatlısı' hem çıtırlığını hem de lezzetini kaybetmemesini istiyorsanız siz de sütlü tarifini deneyebilirsiniz. 
  • Lokma hamurunun gevşememesi için bir tutam limon tuzu ekleyebilirsiniz. Hamuru hazırladıktan sonra nemli bez ile örtün ve kenarda dinlendirin. Böylelikle daha kolay mayalanır. 
  • Eğer lokmaları pişirirken iki farklı yağ kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız. İlk yağda lokmaları kabarana kadar pişirin ve sonrasında diğer yağ tavasına alın. Böylece çıtırlaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Lokmayı tatlandırmayı tercih ederseniz kahve tozu veya haşhaşı hamurun içine ekleyebilirsiniz. 
0L3W0_1582985586_9077.jpg

SÜTLÜ LOKMA TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Bir fiske tuz
Aldığı kadar un
Yarım paket kabartma tozu

Şerbeti için;

2 su bardağı su
2 su bardağı süt
3 su bardağı şeker

Zu0Sn_1552378228_6511.jpg

YAPILIŞI

Tüm hamur malzemelerini güzelce yoğurun ve 20 dakika kadar dinlendirin.

Hamur dinlenene kadar şerbeti hazırlayabilirsiniz. Derin bir tencerenin içerisine su, süt ve şekeri ekleyip, şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynayan şerbeti ılıması için kenara alın.

Dinlenen hamurları kaşık yardımıyla küçük küçük yaparak, kızgın yağın içerisinde güzelce kızartın. Ardından ılık şerbetin içerisine batırıp çıkarın.

Şerbetini çeken lokmayı servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


 
858,496Konular
982,161Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt