Lokantaların en nefis ve vazgeçilmez olan çorbası sütlü mercimek hem şifalı hem de çok doyurucu. Kıvamıyla misafirlerinize yapabileceğiniz klasik tanımların dışında. Pekala sütlü mercimek çorbası nasıl yapılır? Sütlü mercimek çorbasının püf noktaları nelerdir? öğrenmek için haberimizin detaylarına göz atın.
Besin bedeli yüksek olan mercimekle birçok çeşit çorba hazırlayabilirsiniz. İsterseniz tereyağlı, isterseniz lokanta yolu isterseniz de ekseriyetle çok bilinmeyen sütlü tanımını deneyebilirsiniz. Konutta yapabileceğiniz üstelik çok olağan olan sütlü mercimek çorbası bugüne kadar yaptıklarınıza taş çıkaracak.
SÜTLÜ MERCİMEK ÇORBASI TANIMI:
MATERYALLER
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı likit yağ
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı un
1, 5 su bardağı al mercimek
1 su bardağı süt
1, 5 litre su
İsteğe bağlı tavuk suyu yahut tavuk bulyon
Tuz
YAPILIŞI
Öncelikle yağları tavaya alarak ısıtın. Akabinde küçük doğranmış kuru soğanları ek ederek kavurun.
Un soğanlı karışımın içerisine ek ederek unun kokusu çıkana kadar karıştırın.
Üzerine de yıkanıp suyu süzülen mercimekleri ilave edin.
Karıştırarak suyu ekleyin. Mercimekler pişene kadar kapağını kapatın.
Tavuk suyu yahut tavuk bulyon ekleyerek 5 dakika kadar kaynatın.
Pişen çorbayı blenderdan geçirerek sütü ve tuzu ekleyin.
10 dakika kadar daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...