iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Mısır Unu Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı mısır unu
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım su bardağından bir miktar az su
Üzeri İçin;
*Tarçın
Sütlü Mısır Unu Helvası Tarifi Yapılışı Evde irmik kalmadığı için mısır unu kullandım, bayıla bayıla yedik Tadı un helvası ile irmik helvası arası oluyor
Tarife geçelim;
Tereyağını tavaya ya da yayvan bir tencereye koyuyoruz Orta ateşte eritiyoruz Eriyen tereyağının üzerine bir bardak mısır ununu ilave edip sabırla 2530 dakika kavuruyoruz Rengi koyulaşıp kokusu iyice çıkınca şekeri ilave ederek biraz daha kavuruyoruz Bu sırada sütü ve suyu başka bir tencereye koyup kaynatıyoruz Güzelce kavrulan helvamızın üzerine süt ve su karışımını yavaşça döküyoruz Bu sırada dikkat edelim baharından elimiz yanmasın Sütü döktükten sonra bir kaç defa karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz Üzerine temiz bir bez örtüp, kapağını da kapatarak demlenmesini bekliyoruz İstediğimiz şekli verip, üzerini tarçınla süsleyip servis ediyoruz, Afiyet olsun
*1 su bardağı mısır unu
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı tereyağı
*Yarım su bardağından bir miktar az su
Üzeri İçin;
*Tarçın
Sütlü Mısır Unu Helvası Tarifi Yapılışı Evde irmik kalmadığı için mısır unu kullandım, bayıla bayıla yedik Tadı un helvası ile irmik helvası arası oluyor
Tarife geçelim;
Tereyağını tavaya ya da yayvan bir tencereye koyuyoruz Orta ateşte eritiyoruz Eriyen tereyağının üzerine bir bardak mısır ununu ilave edip sabırla 2530 dakika kavuruyoruz Rengi koyulaşıp kokusu iyice çıkınca şekeri ilave ederek biraz daha kavuruyoruz Bu sırada sütü ve suyu başka bir tencereye koyup kaynatıyoruz Güzelce kavrulan helvamızın üzerine süt ve su karışımını yavaşça döküyoruz Bu sırada dikkat edelim baharından elimiz yanmasın Sütü döktükten sonra bir kaç defa karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz Üzerine temiz bir bez örtüp, kapağını da kapatarak demlenmesini bekliyoruz İstediğimiz şekli verip, üzerini tarçınla süsleyip servis ediyoruz, Afiyet olsun