iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Mozzarellalı Helva Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağı ( 1 stick )
*12 cup un
*1 cup irmik
*12 cup rendelenmiş mozzarella
Şerbeti için;
*1,5 cup şeker
*1,5 cup su
*1,5 cup süt
*2 yemek kaşığı pekmez ( opsiyonel )
*1 cup ( yaklaşık 230 ml )
Sütlü Mozzarellalı Helva Tarifi Yapılışı Tereyağını geniş bir tencereye alalım Orta ısıya getirelim
Tereyağ erirken bir başka tencereye su ve şekeri koyup kaynamaya bırakalım
Erimiş tereyağa un ve irmiği ilave edelim
Kavrulup rengi değişinceye kadar orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirelim
Şerbetimiz 34 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatalım
İçine süt ve pekmezi ilave edelim ve hala kavrulmakta olan irmik tenceresine dikkatlice boşaltalım
Kavrulan irmiğimiz birkaç dakika içinde şerbetini tamamen çekip helva kıvamına gelince ocağı kapatıp rendelenmiş peynirleri ilave edelim ve karıştıralım
1015 dakika dinlenmeye bırakalım
Künefe kıvamında ağızda eriyen helvamızı toz fıstık ile veya kavrulmuş file badem ile süsleyip ılıkken servis edelim
Afiyet, şifa olsun
*125 gr tereyağı ( 1 stick )
*12 cup un
*1 cup irmik
*12 cup rendelenmiş mozzarella
Şerbeti için;
*1,5 cup şeker
*1,5 cup su
*1,5 cup süt
*2 yemek kaşığı pekmez ( opsiyonel )
*1 cup ( yaklaşık 230 ml )
Sütlü Mozzarellalı Helva Tarifi Yapılışı Tereyağını geniş bir tencereye alalım Orta ısıya getirelim
Tereyağ erirken bir başka tencereye su ve şekeri koyup kaynamaya bırakalım
Erimiş tereyağa un ve irmiği ilave edelim
Kavrulup rengi değişinceye kadar orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirelim
Şerbetimiz 34 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatalım
İçine süt ve pekmezi ilave edelim ve hala kavrulmakta olan irmik tenceresine dikkatlice boşaltalım
Kavrulan irmiğimiz birkaç dakika içinde şerbetini tamamen çekip helva kıvamına gelince ocağı kapatıp rendelenmiş peynirleri ilave edelim ve karıştıralım
1015 dakika dinlenmeye bırakalım
Künefe kıvamında ağızda eriyen helvamızı toz fıstık ile veya kavrulmuş file badem ile süsleyip ılıkken servis edelim
Afiyet, şifa olsun