iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Muhallebili Tatlı Tarifleri
Elmalı Muhallebi
MALZEMELER
1 Kaşık un
6 Kaşık şeker
Hindistancevizi rendesi
1 Kg elma
1 Bardak su
1 Kepçe toz şeker
1 Şişe süt (12 Kg)
1 Yumurta sarısı
YAPILIŞI
1 Elmaları temizleyip tüm veya yarım olarak: çekirdeklerini çıkarınız
2 Bir tencerede 1 kepçe to zşeker ve bir kadeh su ile ağır ateş üzerinde pişiriniz
3 Sütü 6 kaşık şekerle kaynatınız Un ile yumurta sarısını 2 kaşık su ile ezerek süte ilave ediniz
4 15 dakika karıştırarak pişiriniz
5 Pişmiş elmaları yarım veya bütün olarak kaselere koyunuz (arzuya kadar)
6 Üzerini örtecek şekilde sıcak muhallebi dökünüz, soğutunuz
7 Soğuyunca üzerini hindistancevizi ile süsleyiniz
ELMA TABANLI ÇİKOLATALI MUHALLEBİ
Malzemeler:
Muhallebisi İçin;
1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
3 yemek yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
750 ml süt
34 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Tabanı İçin;
12 limonun suyu
yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 kg elma
2 yemek yemek kaşığı şeker
Üstüne;
Çikolata sosu
Yapılışı:
Elmaları soyun, rendeleyin, limon suyu ve şekerle beraber suyunu çekene değin pişirin Yarım dere bardağı su ile nişastayı karıştırın ve elmalı harca katın, 23 dakika daha pişirip ocaktan alın
Sırça, bir tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesini serpin, elmalı harcı tepsiye yayıp üzerini düzeltin
Yağ, hindistancevizi rendesi ve vanilya hariç muhallebi malzemelerini karıştırın, en ince ayrıntısına kadar koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, diğer malzemeleri de ekleyerek mikserde 34 dakika çırpın
Elmalı harcın üstüne muhallebiyi dökün
Üzeirne çikolatalı sosu döküp, dolapta 23 saat dinlendirip servis edin
Sütlü Elmalı Tatlı
TABLE
TABLE
Malzemeler
67 tane elma
yarim su bardagi cekilmis findak yada ceviz
1 cay bardagi toz seker
1 cay kasigi tarcin
Muhallebisi icin:
4 su bardagi sut
1 su bardagi değin un
1 su bardagi toz seker
2 yumurta sarisi
1 paket vanilya
üzeri icin:
biraz nutella yada bitter cikolata
2 kasik dek sut yada krema
Yapılışı:
Elmaları soyup rendeleyip bir tavaya koyun üstüne toz şeker ek edip ara sıra karıştırarak pişirin (suyunu çekene dek) Son olarak tarçın ve fındığı ekleyip soğumaya bırakın
Muhallebisi icin tencereye yumurta sarısını ve şekeri koyup çırpın üstüne unuda ilave ettikten sonra iyice tekrar çırpın yavaş yavaş sütü ekleyin ve topaklanmamasına özen gösterin Ocakta koyulasana değin karistirarak pisiriyoruz,en son vanilyayi ekleyip bunu mikserden geciriyoruz
Tepsiye soguttugumuz elmali sosu koyup heryerini kapliyoruz ve uzerine muhallebi sosunu dokuyoruz
Cikolata sos icin cikolatayi eritip bir kasik değin sut yada krema ekledikten daha sonra bunu muhallebi sosun uzerine cizgiler halinde dokup kurdanla sekil verip buzdolabina koyuyoruz ,bikac saat sonra muhallebi kesilcek kivama geldikten sonradan dilimleyip servis yapiyoruz
BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ
Malzemeler
Bir litre süt
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hülâsası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr bisküvi
TABLE
TABLE
Yapılışı
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli süte yavaşça ilâve edilir Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Üstüne muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir *
Elmalı Muhallebi
MALZEMELER
1 Kaşık un
6 Kaşık şeker
Hindistancevizi rendesi
1 Kg elma
1 Bardak su
1 Kepçe toz şeker
1 Şişe süt (12 Kg)
1 Yumurta sarısı
YAPILIŞI
1 Elmaları temizleyip tüm veya yarım olarak: çekirdeklerini çıkarınız
2 Bir tencerede 1 kepçe to zşeker ve bir kadeh su ile ağır ateş üzerinde pişiriniz
3 Sütü 6 kaşık şekerle kaynatınız Un ile yumurta sarısını 2 kaşık su ile ezerek süte ilave ediniz
4 15 dakika karıştırarak pişiriniz
5 Pişmiş elmaları yarım veya bütün olarak kaselere koyunuz (arzuya kadar)
6 Üzerini örtecek şekilde sıcak muhallebi dökünüz, soğutunuz
7 Soğuyunca üzerini hindistancevizi ile süsleyiniz
ELMA TABANLI ÇİKOLATALI MUHALLEBİ
Malzemeler:
Muhallebisi İçin;
1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
3 yemek yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
750 ml süt
34 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Tabanı İçin;
12 limonun suyu
yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 kg elma
2 yemek yemek kaşığı şeker
Üstüne;
Çikolata sosu
Yapılışı:
Elmaları soyun, rendeleyin, limon suyu ve şekerle beraber suyunu çekene değin pişirin Yarım dere bardağı su ile nişastayı karıştırın ve elmalı harca katın, 23 dakika daha pişirip ocaktan alın
Sırça, bir tepsinin tabanına 3 yemek kaşığı hindistancevizi rendesini serpin, elmalı harcı tepsiye yayıp üzerini düzeltin
Yağ, hindistancevizi rendesi ve vanilya hariç muhallebi malzemelerini karıştırın, en ince ayrıntısına kadar koyulaşana kadar karıştırarak pişirin, diğer malzemeleri de ekleyerek mikserde 34 dakika çırpın
Elmalı harcın üstüne muhallebiyi dökün
Üzeirne çikolatalı sosu döküp, dolapta 23 saat dinlendirip servis edin
Sütlü Elmalı Tatlı
TABLE
TABLE
Malzemeler
67 tane elma
yarim su bardagi cekilmis findak yada ceviz
1 cay bardagi toz seker
1 cay kasigi tarcin
Muhallebisi icin:
4 su bardagi sut
1 su bardagi değin un
1 su bardagi toz seker
2 yumurta sarisi
1 paket vanilya
üzeri icin:
biraz nutella yada bitter cikolata
2 kasik dek sut yada krema
Yapılışı:
Elmaları soyup rendeleyip bir tavaya koyun üstüne toz şeker ek edip ara sıra karıştırarak pişirin (suyunu çekene dek) Son olarak tarçın ve fındığı ekleyip soğumaya bırakın
Muhallebisi icin tencereye yumurta sarısını ve şekeri koyup çırpın üstüne unuda ilave ettikten sonra iyice tekrar çırpın yavaş yavaş sütü ekleyin ve topaklanmamasına özen gösterin Ocakta koyulasana değin karistirarak pisiriyoruz,en son vanilyayi ekleyip bunu mikserden geciriyoruz
Tepsiye soguttugumuz elmali sosu koyup heryerini kapliyoruz ve uzerine muhallebi sosunu dokuyoruz
Cikolata sos icin cikolatayi eritip bir kasik değin sut yada krema ekledikten daha sonra bunu muhallebi sosun uzerine cizgiler halinde dokup kurdanla sekil verip buzdolabina koyuyoruz ,bikac saat sonra muhallebi kesilcek kivama geldikten sonradan dilimleyip servis yapiyoruz
BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ
Malzemeler
Bir litre süt
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hülâsası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr bisküvi
TABLE
TABLE
Yapılışı
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli süte yavaşça ilâve edilir Karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Üstüne muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir *