iltasyazilim
FD Üye
20 yaprak baklavalık yufka
1 kase fındık
150 gr tereyeğı
Şerbeti için:
5 su b tozşeker
2,5 su bsu
1,5 su bsüt
HAZIRLANIŞI:
Şerbeti için tencerye 5 su bardağı süt
üzerine 25 su bardağı su ve 15 su bardağı
süt ilave ederek şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın
Tezgaha 10 yaprak baklavalık yufkayı serinÜzerine
yuvarlak tepsi alın ve tepsi eninde kesin
Fırın tepsisine yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarına
tereyağı sürerek tepsiye alın üzerine kalan
parça yufkaları serpiştirin
Üzerine kırılmış fındıkları ekleyin
Üzerine kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı şeklide ilave edin
Üzerine kalan eritilmiş tereyağını ekleyip önceden
ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Pişen tatlınızın üzerine şerbetini dökerek servis edin
Yufkacınıza sipariş ederek aldığınız hazır baklavalık yufka ile
artık bu tatlıları yapmak çok kolay
1 kase fındık
150 gr tereyeğı
Şerbeti için:
5 su b tozşeker
2,5 su bsu
1,5 su bsüt
HAZIRLANIŞI:
Şerbeti için tencerye 5 su bardağı süt
üzerine 25 su bardağı su ve 15 su bardağı
süt ilave ederek şerbet hazırlayıp soğumaya bırakın
Tezgaha 10 yaprak baklavalık yufkayı serinÜzerine
yuvarlak tepsi alın ve tepsi eninde kesin
Fırın tepsisine yuvarlak kesilmiş yufkaları aralarına
tereyağı sürerek tepsiye alın üzerine kalan
parça yufkaları serpiştirin
Üzerine kırılmış fındıkları ekleyin
Üzerine kalan 10 adet baklavalık yufkayı da aynı şeklide ilave edin
Üzerine kalan eritilmiş tereyağını ekleyip önceden
ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Pişen tatlınızın üzerine şerbetini dökerek servis edin
Yufkacınıza sipariş ederek aldığınız hazır baklavalık yufka ile
artık bu tatlıları yapmak çok kolay