iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Nuriye Tarifi
Sütlü Nuriye Yemek Tarifinin Malzemeleri
Hamuru için
4 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 nehir bardağı akışkan yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
Şerbeti için
5 su bardağı şeker
2,5 kadeh su
1,5 kadeh süt
Başlamak için
Nnişasta
İçi için
Dövülmüş fındık
Üzerine
250 gram margarin
Sütlü Nuriye Tarifinin Hazırlanışı
Unu eleyip ortasını açınUnun ortasına yumurtayı kırın,sütü,yağı,sirkeyi ve tuzu koyup karıştırarak unu yavaş yavaş bu akışkan karışıma yedirerek yoğurunKulak memesinden birazcık sert olacak üstüne nemli bez serip 20 dakika buzdolabında dinlendirinHamuru üçe bölüp her parçayı 14 parçaya bölünHer 14 yumağı nişastayla tabak büyüklüğünde açın aralarına bol nişasta serpin ve tekrar tekrar dizinen üst hamura nişasta atmayınHamurlara elinizle bastırın(3 tane 14 katlı hamurunuz olacak)14 katlı hamuru tepsi büyüklüğünde açınYağlanmış tepsiye birincil hamuru yayınlama ve fındığın yarısını dökün2 ve 3 hamurları aynı şekilde açıp aralarına fındık döküp, dilimleyinEn üste margarini eritip dökün170 derecede üstleri kızarana dek pişirinFırından meydana çıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayınŞeker ve suyu en ince ayrıntısına kadar kaynatın kaynayınca sütü ek edip altını kapatın *
Sütlü Nuriye Yemek Tarifinin Malzemeleri
Hamuru için
4 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 nehir bardağı akışkan yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
Şerbeti için
5 su bardağı şeker
2,5 kadeh su
1,5 kadeh süt
Başlamak için
Nnişasta
İçi için
Dövülmüş fındık
Üzerine
250 gram margarin
Sütlü Nuriye Tarifinin Hazırlanışı
Unu eleyip ortasını açınUnun ortasına yumurtayı kırın,sütü,yağı,sirkeyi ve tuzu koyup karıştırarak unu yavaş yavaş bu akışkan karışıma yedirerek yoğurunKulak memesinden birazcık sert olacak üstüne nemli bez serip 20 dakika buzdolabında dinlendirinHamuru üçe bölüp her parçayı 14 parçaya bölünHer 14 yumağı nişastayla tabak büyüklüğünde açın aralarına bol nişasta serpin ve tekrar tekrar dizinen üst hamura nişasta atmayınHamurlara elinizle bastırın(3 tane 14 katlı hamurunuz olacak)14 katlı hamuru tepsi büyüklüğünde açınYağlanmış tepsiye birincil hamuru yayınlama ve fındığın yarısını dökün2 ve 3 hamurları aynı şekilde açıp aralarına fındık döküp, dilimleyinEn üste margarini eritip dökün170 derecede üstleri kızarana dek pişirinFırından meydana çıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayınŞeker ve suyu en ince ayrıntısına kadar kaynatın kaynayınca sütü ek edip altını kapatın *