iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Nuriye Tarifleri Resimli
Malzemeler
4 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 akarsu bardağı değişken yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuzlu
Şerbeti için
5 su bardağı şeker
2,5 bardak su
Limon
Nnişasta
Dövülmüş fındık
250 gram margarin
Yapılışı
Unu eleyip ortasını açınUnun ortasına yumurtayı kırın,sütü,yağı,sirkeyi ve tuzu koyup karıştırarak unu yavaşça bu istikrarsız karışıma yedirerek yoğurunKulak memesinden birazcık sert olacak üstüne ıslak kumaş serip 20 dakika buzdolabında dinlendirinHamuru üçe bölüp her parçayı 14 parçaya bölünHer 14 yumağı nişastayla tabak büyüklüğünde açın aralarına bol nişasta serpin ve üst üste dizinen üst hamura nişasta atmayınHamurlara elinizle bastırın(3 tane 14 katlı hamurunuz olacak)14 katlı hamuru tepsi büyüklüğünde açınYağlanmış tepsiye birincil hamuru yayınlama ve fındığın yarısını dökün2 ve 3 hamurları aynı şekilde açıp aralarına fındık döküp, dilimleyinEn üste margarini eritip dökün170 derecede üstleri kızarana değin pişirinFırından çıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayınŞeker ve suyu ayrıntılarıyla kaynatın kaynayınca sütü ilave edip altını kapatınSoğuyan Tatlının üzerine şerbeti dökün ve bekletin sağlık olsun *
Malzemeler
4 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 akarsu bardağı değişken yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuzlu
Şerbeti için
5 su bardağı şeker
2,5 bardak su
Limon
Nnişasta
Dövülmüş fındık
250 gram margarin
Yapılışı
Unu eleyip ortasını açınUnun ortasına yumurtayı kırın,sütü,yağı,sirkeyi ve tuzu koyup karıştırarak unu yavaşça bu istikrarsız karışıma yedirerek yoğurunKulak memesinden birazcık sert olacak üstüne ıslak kumaş serip 20 dakika buzdolabında dinlendirinHamuru üçe bölüp her parçayı 14 parçaya bölünHer 14 yumağı nişastayla tabak büyüklüğünde açın aralarına bol nişasta serpin ve üst üste dizinen üst hamura nişasta atmayınHamurlara elinizle bastırın(3 tane 14 katlı hamurunuz olacak)14 katlı hamuru tepsi büyüklüğünde açınYağlanmış tepsiye birincil hamuru yayınlama ve fındığın yarısını dökün2 ve 3 hamurları aynı şekilde açıp aralarına fındık döküp, dilimleyinEn üste margarini eritip dökün170 derecede üstleri kızarana değin pişirinFırından çıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayınŞeker ve suyu ayrıntılarıyla kaynatın kaynayınca sütü ilave edip altını kapatınSoğuyan Tatlının üzerine şerbeti dökün ve bekletin sağlık olsun *