iltasyazilim
FD Üye
1 yumurta
5 yumurtanın akı
Yarım su bardag?ı su
2 c?ay kas?ıg?ı tuz
4 su bardag?ı un
Arası ic?in
150 g tereyag?ı
2 su bardag?ı file badem
S?erbeti ic?in
2 su bardag?ı toz s?eker
2 su bardag?ı su
2 tatlı kas?ıg?ı limon suyu
Ac?mak ic?in
1 su bardag?ı nis?asta
U?zeri ic?in
1 su bardag?ı su?t
Su?slemek ic?in
Yarım su bardag?ı file badem
Sütlü nuriye tatlısı hazırlanışı
S?erbeti hazırlamak ic?in toz s?eker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın Limon suyunu ekleyip birkac? tas?ım daha kaynatın Ocaktan alıp sog?umaya bırakın Hamur yog?urma kabına yumurta ve yumurta akını alın Su ve tuzu ilave edip kar halini alıncaya kadar mikserle c?ırpın Unu ilave edip yumus?ak bir hamur elde edinceye kadar yog?urun
Hamurdan ceviz bu?yu?klu?g?u?nde parc?alar koparın U?zerlerini nemli bir bezle o?rtu?p yarım saat dinlendirin Tereyag?ını eritip ılınmaya bırakın Yuvarlak bir fırın tepsisini yag?layın Bezeleri nis?asta serperek c?ok ince ac?ın 15 yufkayı aralarına iki yufkada bir tereyag?ı su?rerek tepsiye yayın U?zerine file badem serpin Kalan yufkaları da aynı s?ekilde tepsiye yayın En u?stteki yufkayı yag?layın O?nceden ısıtılmıs? 170 derecede fırında u?zeri ac?ık pembe olacak s?ekilde 30 dakika pis?irin
Su?tu? ısıtıp ılık tatlının u?zerine gezdirerek do?ku?n Tepsinin u?zerine bir kapak kapatıp 1015 dakika bekletin Sog?uk s?erbetin u?c?te birini tatlının u?zerine do?ku?n Tekrar kapag?ını kapatıp s?erbeti c?ekmesini bekleyin Kalan s?erbeti 5 dakika daha kaynatıp koyulas?tırın ve tatlının u?zerine gezdirerek do?ku?n Tatlı sog?uyunca dilimleyin File badem ile su?sleyip servis yapın
5 yumurtanın akı
Yarım su bardag?ı su
2 c?ay kas?ıg?ı tuz
4 su bardag?ı un
Arası ic?in
150 g tereyag?ı
2 su bardag?ı file badem
S?erbeti ic?in
2 su bardag?ı toz s?eker
2 su bardag?ı su
2 tatlı kas?ıg?ı limon suyu
Ac?mak ic?in
1 su bardag?ı nis?asta
U?zeri ic?in
1 su bardag?ı su?t
Su?slemek ic?in
Yarım su bardag?ı file badem
Sütlü nuriye tatlısı hazırlanışı
S?erbeti hazırlamak ic?in toz s?eker ve suyu tencereye alıp 5 dakika kaynatın Limon suyunu ekleyip birkac? tas?ım daha kaynatın Ocaktan alıp sog?umaya bırakın Hamur yog?urma kabına yumurta ve yumurta akını alın Su ve tuzu ilave edip kar halini alıncaya kadar mikserle c?ırpın Unu ilave edip yumus?ak bir hamur elde edinceye kadar yog?urun
Hamurdan ceviz bu?yu?klu?g?u?nde parc?alar koparın U?zerlerini nemli bir bezle o?rtu?p yarım saat dinlendirin Tereyag?ını eritip ılınmaya bırakın Yuvarlak bir fırın tepsisini yag?layın Bezeleri nis?asta serperek c?ok ince ac?ın 15 yufkayı aralarına iki yufkada bir tereyag?ı su?rerek tepsiye yayın U?zerine file badem serpin Kalan yufkaları da aynı s?ekilde tepsiye yayın En u?stteki yufkayı yag?layın O?nceden ısıtılmıs? 170 derecede fırında u?zeri ac?ık pembe olacak s?ekilde 30 dakika pis?irin
Su?tu? ısıtıp ılık tatlının u?zerine gezdirerek do?ku?n Tepsinin u?zerine bir kapak kapatıp 1015 dakika bekletin Sog?uk s?erbetin u?c?te birini tatlının u?zerine do?ku?n Tekrar kapag?ını kapatıp s?erbeti c?ekmesini bekleyin Kalan s?erbeti 5 dakika daha kaynatıp koyulas?tırın ve tatlının u?zerine gezdirerek do?ku?n Tatlı sog?uyunca dilimleyin File badem ile su?sleyip servis yapın