Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü Nuriye

Sütlü Nuriye

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hamuru için;

2 adet yumurta,
1 çay bardağı süt (kullanılan çay bardağı ölçüsü: 110 ml),
1 çay bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı sirke,
1 çimdik tuz,
Yarım paket kabartma tozu (1 silme tatlı kaşığı),
4 buçuk 5 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml)
Şerbeti için;

3 buçuk su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su,
2 su bardağı süt
Açmak için;

Nişasta
İçi için;

Çekilmiş fındık içi
Üzerine;

250 gram tereyağı veya margarin


Sütlü Nuriye Yapılışı

Sütlü nuriye hamurunu hazırlamak için gerekli olan kabartma tozu ve un haricindeki malzemeler, derin bir kap içerisine alınır ve elle güzelce karıştırılır
Elde edilen karışıma kabartma tozu ve ölçülü olarak azar azar un ilave edilerek yoğrulur
Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert kıvamlı bir hamur elde edilir (ben 5 su bardağı un kullandım)
Elde edilen hamurun üzeri nemli bir bez ile örtülür ve 20 dakika dinlendirilir



Dinlendirilen tatlı hamuru, 3 eşit parçaya bölünür ve her bir parça tekrar 15 parçaya bölünüp, beze yapılır (toplamda 45 beze olacak)
Bezeler 15 erli gruplara ayrılarak, unlu bir tepsi üzerine dizilir ve üzerileri temiz bir bez ile örtülür
15 adet beze nişastalı bir zeminde tek tek merdane yardımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde açılır
Aralarına bolca nişasta serperek, 15 beze üst üste dizilir (en üstteki bezeye nişasta serpmeyin)
Diğer bezelerde aynı şekilde açılıp, 15 katlı olacak şekilde üst üste dizilir (15 katlı, 3 grup hamurumuz olacak)



15 katlı hamurlardan ilki öne alınır ve merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde açılır
Açılan hamur yuvarlak fırın tepsisine yerleştirilir ve üzerine çekilmiş fındık içi serpiştirilir
2 15 katlı hamurda aynı şekilde açılır ve fındıkların üzerine serilir
Üzerine tekrar fındık içi serpiştirilir ve son grup hamurda aynı şekilde açılıp, tepsiye yerleştirilir
Hazırlanan tatlı bıçak yardımı ile kare olacak şekilde dilimlenir (arzu ederseniz baklava dilimi şeklinde de dilimleyebilirsiniz)



250 gram tereyağı veya margarin eritilir ve dilimlenen tatlının üzerine, her yerine gelecek şekilde dökülür (tereyağı ile yaparsanız, eridiğinde üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alın)
Hazırlanan sütlü nuriye tatlısı, 170° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve fırından alınıp, oda ısısında iyice soğuması için bekletilir



Şerbetini hazırlamak için, 2 su bardağı su ile 3 buçuk su bardağı toz şeker, tencereye koyulup, karıştırılır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır
Şerbet 12 dakika kaynadıktan sonra, ocaktan alınır ve üzerine 2 su bardağı süt ilave edilip, karıştırılır
Hazırlanan ılık şerbet kepçe yardımı ile iyice soğumuş olan tatlının üzerine gezdirilerek dökülür
Hazırlanan sütlü nuriye, şerbetini çektikten sonra üzeri fındık ile süslenerek servis edilir


 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt