iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Revani Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 buçuk su bardağı irmik
*1 buçuk su bardağı un
*2 adet kabartma tozu
*2 adet vanilya
Şerbeti için;
*3 su bardağı süt
*1 buçuk su bardağı şeker
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
Sütlü Revani Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetimizi yapıp soğumaya bırakıyoruz
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz diğer tüm malzemeleri ekleyip önceden ısıttığımız 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Kürdan veya çatal ile kontrol edip öyle çıkaralım Kekimizin ilk sıcağı gittikten ortalama 5 dakika sonra, soğumuş olan şerbetimizi üzerine yayalım dinlendirip dilimleyerek servis edelim Arzuya göre dondurma veya kaymak ile servis edilebilir biz dondurmayı seçtik afiyet olsun!
*3 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 buçuk su bardağı irmik
*1 buçuk su bardağı un
*2 adet kabartma tozu
*2 adet vanilya
Şerbeti için;
*3 su bardağı süt
*1 buçuk su bardağı şeker
Üzeri için;
*Hindistan cevizi
Sütlü Revani Tarifi Yapılışı İlk olarak şerbetimizi yapıp soğumaya bırakıyoruz
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz diğer tüm malzemeleri ekleyip önceden ısıttığımız 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Kürdan veya çatal ile kontrol edip öyle çıkaralım Kekimizin ilk sıcağı gittikten ortalama 5 dakika sonra, soğumuş olan şerbetimizi üzerine yayalım dinlendirip dilimleyerek servis edelim Arzuya göre dondurma veya kaymak ile servis edilebilir biz dondurmayı seçtik afiyet olsun!