iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Soğuk Tatlı Tarifleri
Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
bir tutam tuzlu
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Bezemek için
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı
Yapılışı
Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 23 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dövün 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip, topaksız ülkü getirin Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuzlu ile kaynatın Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı dek), bademlerin üstüne döküp bekletin Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkülün üzeri göz göz olana kadar sürekli karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkülü ateşten aldıktan daha sonra kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapabilirsiniz
Kuplarda Soğuk Tatlı
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
8090 gr tereyağı
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı Nescafe (Tek kullanımlık 3'ü birarada kahveler de olabilir)
1 su bardağı süt (Nescafe için)
6 adet kedi dili bisküvi veya petibör bisküvi
Yapılışı
Nescafe ve sütü karıştırın Karışıma bisküvileri batırıp kupların içine yerleştirinTencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip unun rengi değişene değin kavurun sonradan sütü ve şekeri ekleyip, karışrırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirinOcağın altını kapatıp mikserle 56 dakika çırpın ve muhallebiyi kuplara paylaştırınÜzerini çikolata rendesi ve cevizle süsleyip servis yapın
Soğuk Pasta
Malzemeler
2 su bardağı soğuk süt
2 paket toz krem şanti
400 gram bebe bisküvisi
1 dere bardağı antepfıstığı
1 nehir bardağı damla çikolata
1 dere bardağı meyve kurusu
Hazırlanmış çikolata sos
Yapılışı
Süt ve krem şantiyi bir tencereye alıp, mikserin önce düşük, sonra yüksek devriyle koyulaşıncaya değin çırpın Üzerine kocaman parçalar halinde kırdığınız bebe bisküvisini ilave edin daha sonra dövülmüş antepfıstığı, damla çikolata ve meyve kurusunu ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın Hazırladığınız karışımı streç filmle kaplanmış dikdörtgen bir kek kalıbına dökün Derin dondurucuda 23 saat bekletin Donduktan sonradan ters çevirerek servis tabağına çıkarın Üstüne çikolata sos gezdirin ve dilimleyerek servis yapın *
Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
bir tutam tuzlu
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Bezemek için
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı
Yapılışı
Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 23 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dövün 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip, topaksız ülkü getirin Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuzlu ile kaynatın Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı dek), bademlerin üstüne döküp bekletin Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkülün üzeri göz göz olana kadar sürekli karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkülü ateşten aldıktan daha sonra kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapabilirsiniz
Kuplarda Soğuk Tatlı
Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
8090 gr tereyağı
4 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı Nescafe (Tek kullanımlık 3'ü birarada kahveler de olabilir)
1 su bardağı süt (Nescafe için)
6 adet kedi dili bisküvi veya petibör bisküvi
Yapılışı
Nescafe ve sütü karıştırın Karışıma bisküvileri batırıp kupların içine yerleştirinTencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip unun rengi değişene değin kavurun sonradan sütü ve şekeri ekleyip, karışrırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirinOcağın altını kapatıp mikserle 56 dakika çırpın ve muhallebiyi kuplara paylaştırınÜzerini çikolata rendesi ve cevizle süsleyip servis yapın
Soğuk Pasta
Malzemeler
2 su bardağı soğuk süt
2 paket toz krem şanti
400 gram bebe bisküvisi
1 dere bardağı antepfıstığı
1 nehir bardağı damla çikolata
1 dere bardağı meyve kurusu
Hazırlanmış çikolata sos
Yapılışı
Süt ve krem şantiyi bir tencereye alıp, mikserin önce düşük, sonra yüksek devriyle koyulaşıncaya değin çırpın Üzerine kocaman parçalar halinde kırdığınız bebe bisküvisini ilave edin daha sonra dövülmüş antepfıstığı, damla çikolata ve meyve kurusunu ekleyip, tüm malzemeyi karıştırın Hazırladığınız karışımı streç filmle kaplanmış dikdörtgen bir kek kalıbına dökün Derin dondurucuda 23 saat bekletin Donduktan sonradan ters çevirerek servis tabağına çıkarın Üstüne çikolata sos gezdirin ve dilimleyerek servis yapın *