Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü Sokak Simiti

Sütlü Sokak Simiti

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sütlü Sokak Simiti Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 adet yumurta
*1 yemek kaşığı toz şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant maya
*34 yemek kaşığı sıvı yağ
*55,5su bardağı un

Üzeri için;

*2 yemek kaşığı su
*2 yemek kaşığı pekmez
*1 su bardağı susam

Sütlü Sokak Simiti Tarifi Yapılışı 4 su bardağı unu yoğurma kabına aldım Tuz, şeker ve mayayı una ilave ettim ve karıştırdım Su, süt ve yağı ilave ettim ve yoğurmaya başladım Kalan unu azar azar ilave ettim 6 bardak çok geliyor, 5 yada 5 buçuk yeterli olacaktır Yumuşak bir hamur elde ediyoruz*40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz*Hamur mayalanırken susamı teflon tava da kavurdum Ben susamı market den değil baharatçılardan alıyorum Marketdeki gibi beyaz değil sarı renkte oluyor ve kolay kavruluyor Kavrulan susamı soğumaya bıraktım*Pekmez ve suyu karıştırdım Mayalanan hamuru 10 eşit parçaya ayırdım Her parçayı uzun şerit haline getirip 2? ye katladım Yuvarlayıp simit şeklini verdim Pekmezli sudan altına üstüne sürdüm ve susama buladım Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirdim Afiyet olsun

Similar threads

Pastane Simiti Tarifi İçin Malzemeler *1,5 su bardağı ılık süt *1,5 su bardağı ılık su *Yarım su bardağı sıvı yağ *1 paket yaş maya *1 yemek kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz *Yeteri kadar (yaklaşık 7 su bardağı kullandım) Üzeri için; *2 yemek kaşığı pekmez *Yarım su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Ankara Simiti Tarifi İçin Malzemeler *3 su bardağı ılık su *1 *paket yaş maya *1 yemek kaşığı şeker *1 çay bardağı sıvı yağ *5 su bardağı un SOSU İÇİN: *3 yemek kaşığı pekmez *3 yemek kaşığı su ÜZERİ İÇİN: *susam Ankara Simiti Tarifi Yapılışı Malzemeler eklenip hamur kulak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Kandil Simiti Tarifi İçin Malzemeler *250 gr margarin *1 çay bardağı sıvı yağ *1 çay bardağı yoğurt *1 tane yumurta *1 tatlı kaşığı tuz *2 yemek kaşıgı sirke *1 paket kabartma tozu *45 su bardağı un Üzeri için *1 yemek kaşığı pekmez *1 su bardağı su *1 su bardağı susam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Zeytinli Pastane Simiti Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardak süt *1 su bardak ılık su *1 çay bardağı sıvı yağ *3 yemek kaşığı toz şeker *1 yemek kaşığı tuz *1 tane maya (Kuru maya da olabilir) İç malzeme; *Zeytin (İsteyen istediği gibi yapabilir) Üzeri için; *Pekmez...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Mis Gibi Ev Simiti Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı ılık süt *1 su bardağı ılık su *1 paket yaş maya veya 1 paket kuru maya *1 su bardağı sıvı yağ *1 yemek kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz *Aldığı kadar un *Yarım çay bardağı pekmez *Yarım çay bardağı su *Bol bol susam Mis...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt