iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Tatlı Tarifleri Resimli
Alışılmış Sütlaç Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 litre süt
3 su bardağı su
1 silme çay kaşığı tuz
253 su bardağı şeker
Yapılışı
Pirinci yıkayıp bir tencereye alın
Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika kadar haşlayın
Pirinci suyuyla beraber diğer tarafta kaynayan sütün içine aktarın
Ocağın altını kısıp, çoğu kez karıştırarak pirinç ayrıntılarıyla açılana değin pişirin
İndirmeye yakın, içine tuz ve şekeri ek edin
Sıcakken kaselere paylaştırın
Sütlü Tatlı Tarifi
MALZEMELER
1 lt süt
8 yk şeker
8 yk irmik
1 paket vanilya
6 tane petibör bisküvi
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri bir tencerede aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin
Yarısını borcama (suyla ıslatırsanız muhallebi daha basit çıkar) dökün, ortasına bisküvileri dizip öteki yarısınıda üstüne dürüstçe her yerine gelecek şekilde yayın
Soğuduktan daha sonra hindistan ceviizyle süsleyip servis yapabilirsiniz
Supangle
malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak beceriksiz toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan çevizi
Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak adamakıllı çırpılır Karışım ateş üzerine alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Üzerinde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınırSoğuduğunda dövülmüş antep fıstığı ya da hindistan çevizi ile süslenebilir
MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ
Malzemeler
9 güllaç yaprağı
6 su bardagı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
2 kivi 2 muz
1 çay bardağı nar her birine
1 dere bardağı dövülmüş ceviz
Sütü tencereye alıp kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın Genişçe bir tepsiye 12 kepçe değin dökün Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp küçük bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayınlama Diğer güllaçları benzer şekilde hazırlayın Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife kadar hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın Güllaçları servis tabağına zıt çevirerek alın Üzerini dövülmüş ceviz ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın *
Alışılmış Sütlaç Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 litre süt
3 su bardağı su
1 silme çay kaşığı tuz
253 su bardağı şeker
Yapılışı
Pirinci yıkayıp bir tencereye alın
Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika kadar haşlayın
Pirinci suyuyla beraber diğer tarafta kaynayan sütün içine aktarın
Ocağın altını kısıp, çoğu kez karıştırarak pirinç ayrıntılarıyla açılana değin pişirin
İndirmeye yakın, içine tuz ve şekeri ek edin
Sıcakken kaselere paylaştırın
Sütlü Tatlı Tarifi
MALZEMELER
1 lt süt
8 yk şeker
8 yk irmik
1 paket vanilya
6 tane petibör bisküvi
YAPILIŞI
Bütün malzemeleri bir tencerede aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin
Yarısını borcama (suyla ıslatırsanız muhallebi daha basit çıkar) dökün, ortasına bisküvileri dizip öteki yarısınıda üstüne dürüstçe her yerine gelecek şekilde yayın
Soğuduktan daha sonra hindistan ceviizyle süsleyip servis yapabilirsiniz
Supangle
malzemeler
4 su bardağı süt
2 yemek yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yemek yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak beceriksiz toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan çevizi
Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak adamakıllı çırpılır Karışım ateş üzerine alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Üzerinde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınırSoğuduğunda dövülmüş antep fıstığı ya da hindistan çevizi ile süslenebilir
MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ
Malzemeler
9 güllaç yaprağı
6 su bardagı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
2 kivi 2 muz
1 çay bardağı nar her birine
1 dere bardağı dövülmüş ceviz
Sütü tencereye alıp kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın Genişçe bir tepsiye 12 kepçe değin dökün Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp küçük bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayınlama Diğer güllaçları benzer şekilde hazırlayın Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife kadar hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları içe doğru kapatın Güllaçları servis tabağına zıt çevirerek alın Üzerini dövülmüş ceviz ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın *