iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Tatlı Tarifleri Resimli
Malzemeler
1 Litre süt
7 Yemek kaşığı pirinç unu
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı süt kreması
Yarım yemek kaşığı margarin
1 Paket vanilya
Hazırlanışı
Sütü tencereye alıp üstüne pirinç unu ve pudra şekerini ilave edinOrta hararetli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana değin pişirin Ocaktan almaya yakın margarini ekleyinMuhallebiyi karıştırma kabına döküp soğumaya bırakınBir su bardağı kremanın içine vanilyayı ekleyip karıştırınKarışımı soğuyan muhallebinin içine döküp mikserle 23 dakika çırpınTatlı kâselerini suyla hafifçe ıslatınTatlıyı kâselere pay edinBuzdolabında 1 gece soğutunServis tabaklarına ters çevirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın
Çilekli Sütlaç Tarifi
Malzemeler
3 kg süt
15 su bardağı pirinç
Islatmak için 2 su bardağı sıcak su
Takriben 15 tane çilek
25 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım dere kaşığı tuz
Yapılışı
Pirinci yıkayıp sıcak suyla ıslağa koyun
2 saat kadar ıslakta bekleyen pirinci suyunu dökmeden kaynayan süte ekleyin
Kısık ateşte pirinç açılana dek pişirin
Şekeri ve tuzu ilave edin karıştırın
Ocaktan alınca vanilya ve tercihen doğranmış ya da püre haline getirilmiş çileği ekleyip karıştırın
Sıcakken kaselere paylaştırın
Klasik Sütlaç Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 litre süt
3 su bardağı su
1 silme dere kaşığı tuz
253 su bardağı şeker
Yapılışı
Pirinci yıkayıp bir tencereye alın
Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika dek haşlayın
Pirinci suyuyla beraber öteki tarafta kaynayan sütün içine aktarın
Ocağın altını kısıp, sık sık karıştırarak pirinç tamamen açılana değin pişirin
İndirmeye yakın, içine tuzlu ve şekeri ilave edin
Sıcakken kaselere paylaştırın
Pamuk Pasta
MALZEMELER:
keki için:
1,5 su bardağı galeta unu
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 akarsu bardağı ceviziçi
1 akarsu bardağı hindistancevizi
1 paket kabartmatozu
şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
muhallebisi:
1 kgsüt
1 su bardağından iki parmak az darı nişastası
1 su bardağı şeker
1 poşet kremşanti
YAPILIŞI:
Yumurtaları bir barbar kırıp çırpın şeker,yağ katıp çırpın çekilmiş ceviziçi ve öteki kek malzemeri ni katıp çırpıp yağlanmış büyük kare yada dairesel borcama döküp önceden ısınmış 180 derecedeki fırında kızarana dek pişirin ve ılıtınDiğer tarafta şerbeti yapın az ılıtıp keki şerbetleyinEn sonda muhallebiyi hazırlayınSüt,şeker ve darı nişastasıyla muhallebiyi pişirin biraz soğutun içine bir poşet kremşanti katıp çırpıp kekin üzerine dökün dolapta soğumaya bırakınİsterseniz pastanın üstünü süs şekerleriyle süsleyin yada çikolata sosda yapabilirsiniz
Kadayiflı Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
300gr kadayıf
6 yemek yemek kaşığı toz şeker
5 yemek yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanması:
Kadayıfı 12 saat öncesinden derin dondurucuya koyun Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun
İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte kesintisiz karıştırarak kavurun Pembe ülkü gelince cevizi ekleyin Ateşten alıp soğutun
Muhallebi Malzemeleri:
1kg süt
4 yemek yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı darı nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema
Hazırlanması:
Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun Soğuduktan sonradan içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın
Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin Üstüne muhallebiyi yayın Kalan kadayıfı da serin *
Malzemeler
1 Litre süt
7 Yemek kaşığı pirinç unu
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı süt kreması
Yarım yemek kaşığı margarin
1 Paket vanilya
Hazırlanışı
Sütü tencereye alıp üstüne pirinç unu ve pudra şekerini ilave edinOrta hararetli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana değin pişirin Ocaktan almaya yakın margarini ekleyinMuhallebiyi karıştırma kabına döküp soğumaya bırakınBir su bardağı kremanın içine vanilyayı ekleyip karıştırınKarışımı soğuyan muhallebinin içine döküp mikserle 23 dakika çırpınTatlı kâselerini suyla hafifçe ıslatınTatlıyı kâselere pay edinBuzdolabında 1 gece soğutunServis tabaklarına ters çevirip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın
Çilekli Sütlaç Tarifi
Malzemeler
3 kg süt
15 su bardağı pirinç
Islatmak için 2 su bardağı sıcak su
Takriben 15 tane çilek
25 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Yarım dere kaşığı tuz
Yapılışı
Pirinci yıkayıp sıcak suyla ıslağa koyun
2 saat kadar ıslakta bekleyen pirinci suyunu dökmeden kaynayan süte ekleyin
Kısık ateşte pirinç açılana dek pişirin
Şekeri ve tuzu ilave edin karıştırın
Ocaktan alınca vanilya ve tercihen doğranmış ya da püre haline getirilmiş çileği ekleyip karıştırın
Sıcakken kaselere paylaştırın
Klasik Sütlaç Tarifi
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 litre süt
3 su bardağı su
1 silme dere kaşığı tuz
253 su bardağı şeker
Yapılışı
Pirinci yıkayıp bir tencereye alın
Üzerine 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika dek haşlayın
Pirinci suyuyla beraber öteki tarafta kaynayan sütün içine aktarın
Ocağın altını kısıp, sık sık karıştırarak pirinç tamamen açılana değin pişirin
İndirmeye yakın, içine tuzlu ve şekeri ilave edin
Sıcakken kaselere paylaştırın
Pamuk Pasta
MALZEMELER:
keki için:
1,5 su bardağı galeta unu
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 akarsu bardağı ceviziçi
1 akarsu bardağı hindistancevizi
1 paket kabartmatozu
şerbeti için:
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
muhallebisi:
1 kgsüt
1 su bardağından iki parmak az darı nişastası
1 su bardağı şeker
1 poşet kremşanti
YAPILIŞI:
Yumurtaları bir barbar kırıp çırpın şeker,yağ katıp çırpın çekilmiş ceviziçi ve öteki kek malzemeri ni katıp çırpıp yağlanmış büyük kare yada dairesel borcama döküp önceden ısınmış 180 derecedeki fırında kızarana dek pişirin ve ılıtınDiğer tarafta şerbeti yapın az ılıtıp keki şerbetleyinEn sonda muhallebiyi hazırlayınSüt,şeker ve darı nişastasıyla muhallebiyi pişirin biraz soğutun içine bir poşet kremşanti katıp çırpıp kekin üzerine dökün dolapta soğumaya bırakınİsterseniz pastanın üstünü süs şekerleriyle süsleyin yada çikolata sosda yapabilirsiniz
Kadayiflı Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
300gr kadayıf
6 yemek yemek kaşığı toz şeker
5 yemek yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz
Hazırlanması:
Kadayıfı 12 saat öncesinden derin dondurucuya koyun Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun
İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte kesintisiz karıştırarak kavurun Pembe ülkü gelince cevizi ekleyin Ateşten alıp soğutun
Muhallebi Malzemeleri:
1kg süt
4 yemek yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı darı nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema
Hazırlanması:
Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun Soğuduktan sonradan içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın
Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin Üstüne muhallebiyi yayın Kalan kadayıfı da serin *