Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü Tatlı Tarifleri Pratik

Sütlü Tatlı Tarifleri Pratik

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sütlü Tatlı Tarifleri Pratik




Kolay Sütlü Tatlı Tarifleri



MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

Malzemeler
9 güllaç yaprağı
6 su bardagı süt
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket hazır sakızlı puding
2 kivi 2 muz
1 akarsu bardağı nar parça başına
1 akarsu bardağı dövülmüş ceviz

GÜLLAÇ TARİFİ
Sütü tencereye alıp kaynatın Şekeri ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın Genişçe bir tepsiye 12 kepçe dek dökün Güllaç yapraklarından birini batırıp ıslatın, Yaprağı dikkatlice alıp ufak bir kasenin içine kenarları dışa sarkacak şekilde buruşturarak yayınlama Öteki güllaçları aynı şekilde hazırlayın Sakızlı pudingi kalan sütle paket üzerindeki tarife tarafından hazırlayıp soğumaya bırakın Karıştırıp soğutun Pudingi kaselere paylaştırıp sarkan kısımları derinlemesine kapatın Güllaçları servis tabağına zıt çevirerek alın Üzerini dövülmüş ceviz ve nar taneleriyle süsleyerek servis yapın

KEŞKÜLÜ FUKARA

Malzemeler
50 gram kabuksuz badem
1 kahve fincanı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
bir parça tuz
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Dekore Etmek için
Hindistancevizi, badem, ceviz, antepfıstığı

KEŞKÜLÜ YOKSUL TARİFİ
Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 23 dakika haşlayın Kabuklarını soyup, bademleri dövün 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok eksik süt ile ezip, topaksız hale getirin Sütü tencereye aktarıp, bir parça tuzlu ile kaynatın Sıcak sütün bir kısmını (1 kahve fincanı kadar), bademlerin üzerine döküp bekletin Kaynayan süte, ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak, karıştırmaya devam edin Süt koyulaşmaya başladığında, tozşekeri ve bademli sütü ekleyin Hindistancevizini de katın Keşkülün üzeri göz göz olana değin aralıksız karıştırmaya devam edin Ağır ateşte pişirin Keşkülü ateşten aldıktan sonradan kaselere pay edin Antepfıstığı, ceviz, badem ve hindistancevizi ile süsleyip servis yapın

MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF
Malzemeler
Yarım kg tel kadayıf
3 çorba kaşığı margarin
Muhallebi için
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
bir tutam tuzlu, 1 paket vanilya
Serbeti için2 su bardağı tozşeker, 1 su bardağı su, 1 çorba kaşığı limon suyu, Donatmak için 6 adet ceviz

TEL KADAYIF TARİFİ
Ilk Olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın Kaynadıktan sonradan limon suyunu ek edip 12 taşım daha kaynatın Soğuması için tencereyi ocaktan alın Muhallebi için süt, tozşeker, un, pirinç unu, nişasta ve tuzu tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın Koyulaşınca içine yumurta sarısı ve vanilyayı ilave edin 12 dakika daha karıştırarak kaynatın Öteki tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın üzerine döküp elinizle didikleyin Bir neskafe fincanının içine kadayıftan bir parça koyup ortasına ılımış muhallebiden 1 kaşık koyun Üzerini kadayıf ile kapatıp zıt çevirin ve yağlanmış bir cam kabın içine yerleştirin Kadayıf ve muhallebi bitene değin işleme devam edin Üzerlerine kalan margarini gezdirin Önceden ısıtılmış 170° fırında kadayıfların üzeri kızarana değin pişirin Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbet gezdirin Şerbetini çektikten sonra cevizle süsleyin

ÇİKOLATALI MUSLU MUHALLEBİ

Malzemeler
125 gram margarin
2 kahve fincanı un
3 kahve fincanı tozşeker
1 kg süt
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
1 paket (80 gram) sütlü çikolata
5 adet yumurta
Üzerine
1 çay bardağı dövülmüş fındık

MUSLU MUHALLEBİ TARİFİ
Margarini eritip, unu yavaşça ek edin ve kavurun Üzerine tozşeker ve sütü ekleyip, muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın daha sonra muhallebiyi 10 dakika çırpıp, servis kabına koyun Oda sıcaklığında beklemeye bırakırken, çikolataları benmari usulü eritin Bambaşka bir yerde yumurtaların sarısını ve akını ayırın Akları tamamen çırparak kar haline getirin Karıştırıp, sarıları ekleyin ve çikolataya ek edin Muhallebinin üzerine ekleyip, buzdolabında 1 gece bekletin Dövülmüş fındıkla servis yapın
Asçının notu Dövülmüş krokanla da servis yapabilirsiniz Benmari usulü eritmek, Eriteceğiniz malzemeyi önce küçük bir kabın içine koyup, bunu da ocakta yer alan içi su doymuş diğer bir kabın içine yerleştirin Alttaki suyun sıcaklığı ile malzeme eriyecektir *
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt