iltasyazilim
FD Üye
Resimli Sütlü Tatlı Tarifleri
En Hoş Sütlü Tatlılar
Krem Şokola
Krem şokola için zorunlu olan malzemeler
500ml süt
2 yemek yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı kakao
24 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Nişasta, pirinç unu ve kakaoyu, soğuk sütle karıştırın Orta ateşte çırpma teliyle aralıksız karıştırarak kaynatın, kaynamasına yakın şekerini ekleyin Biriki taşım kaynayıp, üstünde kabarcıklar oluşmaya başladıgı süre ateşten alın
Mikserle çırparak soğutun (Soğurken Krem Şokola'nın üstünde oluşan tabakadan rahatsız olmuyorsanız, bu aşamayı atlayıp, ilk elden kâselere paylaştırabilirsiniz )
Kâselere paylaştırdıktan sonradan, hindistan cevizi, bitter çikolata veya çeşitli meyveler kullanarak süsleyebilirsiniz
Bisküvili Muhallebi
Bu tatlı için zorunlu olan malzemeler
1 litre süt
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hülâsası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr bisküvi
Yapılışı
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli süte yavaşça ilâve edilir Karıştırılarak kaynayıncaya değin pişirilir Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Üstüne muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Supangle
Supangle için zorunlu olan malzemeler:
4 su bardağı süt
2 yemek yemek kaşığı nişasta
1 yemek yemek kaşığı un
2 yemek yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak beceriksiz toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan çevizi
Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir
Sıhhat olsun *
En Hoş Sütlü Tatlılar
Krem Şokola
Krem şokola için zorunlu olan malzemeler
500ml süt
2 yemek yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı kakao
24 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Nişasta, pirinç unu ve kakaoyu, soğuk sütle karıştırın Orta ateşte çırpma teliyle aralıksız karıştırarak kaynatın, kaynamasına yakın şekerini ekleyin Biriki taşım kaynayıp, üstünde kabarcıklar oluşmaya başladıgı süre ateşten alın
Mikserle çırparak soğutun (Soğurken Krem Şokola'nın üstünde oluşan tabakadan rahatsız olmuyorsanız, bu aşamayı atlayıp, ilk elden kâselere paylaştırabilirsiniz )
Kâselere paylaştırdıktan sonradan, hindistan cevizi, bitter çikolata veya çeşitli meyveler kullanarak süsleyebilirsiniz
Bisküvili Muhallebi
Bu tatlı için zorunlu olan malzemeler
1 litre süt
300 gr toz şeker
3 adet yumurta
2 kaşık mısır unu hülâsası
Vanilya
Limon kabuğu rendesi
100 gr bisküvi
Yapılışı
Yumurta, un, vanilya, limon kabuğu rendesi bir tencereye konur Karıştırılır Kaynamakta olan şekerli süte yavaşça ilâve edilir Karıştırılarak kaynayıncaya değin pişirilir Bisküviler ıslatılarak servis tabağına yerleştirilir Üstüne muhallebi doldurulur İstenirse kıyılmış fındık serpilir
Supangle
Supangle için zorunlu olan malzemeler:
4 su bardağı süt
2 yemek yemek kaşığı nişasta
1 yemek yemek kaşığı un
2 yemek yemek kaşığı kakao
1 su bardağından 2 parmak beceriksiz toz şeker
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata
1 yumurta
antep fıstığı
hindistan çevizi
Yapılışı
Mikserle çırpılan yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır Karışım ateş üstüne alınır, karıştırılmaya devam edilir Kaynamaya yakın içine bitter çikolata eklenir Karıştırma işlemi bırakılmaz Üstünde puf puf kabarcıklar oluştuğunda tencere ateşten alınır Soğuduğunda dövülmüş antep fıstığı veya hindistan çevizi ile süslenebilir
Sıhhat olsun *