Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü Tava Böreği

Sütlü Tava Böreği
0
119

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sütlü Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*2 adet yufka
*1 su bardağı süt
*Sıvıyağ
*İç harcı için sevdiğiniz herhangi bir şey koyabilirsiniz ben kaşarlı yaptım

Sütlü Tava Böreği Tarifi Yapılışı Teflon tavaya sıvı yağ döküp fırça ile sürüyoruz Kenarları tavanın dışına gelecek şekilde yufkalardan birini bölmeden tavanın içine koyuyoruz Bir yandan da sütle sıvı yağımızı karıştırıp tavanın içine yerleştirdiğimiz yufkanın üzerine 23 kaşık kadar döküyoruz Diğer yufkamızı da dört parçaya bölüp bir parçasını tavaya alıyoruz Tekrar iki kaşık kadar süt döküyoruz Sonra iç harcını ekliyoruz İki parça yufkamızı da üzerine ekliyoruz 23 kaşık sütümüzü de döküyoruz Sonra tavanın etrafına yayılan yufkayı tavamızın içine doğru katlayıp kapatıyoruz Geriye kalan bir yufkamızı da üzerine serip kenarlarını içe doğru katlıyoruz Kalan sütümüzü üzerine döküp orta ateşte pişiriyoruz Pişen böreğimizi üçgen şeklinde kesip servis ediyoruz Gerçekten kolay ve lezzetli bir börek Deneyeceklere afiyet olsun

Similar threads

Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler *3 adet hazır yufka *Lor peynir *1 su bardağı süt *Yarım çay bardağı sıvı yağ *Maydanoz *Pul biber Tava Böreği Tarifi Yapılışı Orta boy tava ile yapıyoruz böreğimizi İlk önce bir su bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvı yağı bir kase içinde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Pratik Çıtır Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler *2 adet taze yufka *Yarım çay bardağı süt *Yarım çay bardağı su *3 yemek kaşığı sıvı yağ İç malzeme; *Beyaz peynir *Lor peyniri Pratik Çıtır Tava Böreği Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar ?? Sizlerinde benim gibi çat kapı gelen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler *4 adet yufka *1 yemek kaşığı tereyağı Sosu İçin; *1 yumurta *1 su bardağı süt( kaynağı varsa ekleyebilirsnz) *Yarım su bardağı* sade soda *2 yemek kaşığı sıvı yağ İç Malzemesi İçin; *Peynir (250350 gr) *İsteğe bağlı maydanoz ve baharat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Peynirli Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler İçi için: *2 adet yufka *100 gr beyaz peynir *50 gr kaşar peynir *50 gr dil peyniri *1 çorba kaşığı tereyağ Sosu: *1 su bardağından 2 parmak eksik süt *3 yemek kaşığı sıvı yağ Peynirli Tava Böreği Tarifi Yapılışı Sos hazırlanışı: Süt ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Pratik Tava Böreği (Denemeyen Kalmasın) Tarifi İçin Malzemeler *2 adet büyük yufka (tandır yufkasından, yumuşak hali ) *Taze yufka da olur *1 yumurta *1 bardak süt *Tuz *Sıvı yağ İç harcı için; *İsteğe bağlı her türlü harç yapIılabilir *Ben önceden soğan ve salçayla kavurduğum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt