iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram tel kadayıf
*250 gram tereyağ
*İsteğiniz kadar çekilmiş ceviz
*(Ben 1 su bardağı kadar kullandım)
Şerbet için ;
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 damla limon
*1 su bardağı süt
Sütlü Tel Kadayıf Tarifi Yapılışı Tel kadayıfı tepsiye yayın eritilmiş tereyağını üzerine döküp yavaş el hareketleriyle her tarafına yedirin Bu işlemi yaparken kadayıfları parçalamayın uzun şeritlerin kalmasına dikkat edin sonra tepsiye tereyağını tam olarak yedirdiğiniz tel kadayıfın bir kısmını serin üstüne çektiğiniz cevizleri yayın ve kalan kadayıfı da serin 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü renk alıncaya kadar 2025 dakika pişirin sonra istediğiniz şekilde dilimleyin, soğumaya bırakın
Ayrı bir tencerede şerbet için olan malzemeleri (süt hariç)karıştırıp kaynatın Şeker tamamen eriyince sütü de ilave edip kenara alın ve soğutun
Şerbetiniz ılıdığında soğumuş olan tatlınızın üzerine dökün ve şerbeti çekmesi için bekleyin
Afiyet Bal Şeker olsun
*500 gram tel kadayıf
*250 gram tereyağ
*İsteğiniz kadar çekilmiş ceviz
*(Ben 1 su bardağı kadar kullandım)
Şerbet için ;
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 damla limon
*1 su bardağı süt
Sütlü Tel Kadayıf Tarifi Yapılışı Tel kadayıfı tepsiye yayın eritilmiş tereyağını üzerine döküp yavaş el hareketleriyle her tarafına yedirin Bu işlemi yaparken kadayıfları parçalamayın uzun şeritlerin kalmasına dikkat edin sonra tepsiye tereyağını tam olarak yedirdiğiniz tel kadayıfın bir kısmını serin üstüne çektiğiniz cevizleri yayın ve kalan kadayıfı da serin 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü renk alıncaya kadar 2025 dakika pişirin sonra istediğiniz şekilde dilimleyin, soğumaya bırakın
Ayrı bir tencerede şerbet için olan malzemeleri (süt hariç)karıştırıp kaynatın Şeker tamamen eriyince sütü de ilave edip kenara alın ve soğutun
Şerbetiniz ılıdığında soğumuş olan tatlınızın üzerine dökün ve şerbeti çekmesi için bekleyin
Afiyet Bal Şeker olsun