Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütlü Tel Kadayıf Tarifi

Sütlü Tel Kadayıf Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sütlü Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

*500 gram tel kadayıf
*250 gram tereyağ
*İsteğiniz kadar çekilmiş ceviz
*(Ben 1 su bardağı kadar kullandım)

Şerbet için ;


*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*1 damla limon
*1 su bardağı süt

Sütlü Tel Kadayıf Tarifi Yapılışı Tel kadayıfı tepsiye yayın eritilmiş tereyağını üzerine döküp yavaş el hareketleriyle her tarafına yedirin Bu işlemi yaparken kadayıfları parçalamayın uzun şeritlerin kalmasına dikkat edin sonra tepsiye tereyağını tam olarak yedirdiğiniz tel kadayıfın bir kısmını serin üstüne çektiğiniz cevizleri yayın ve kalan kadayıfı da serin 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı ve üstü renk alıncaya kadar 2025 dakika pişirin sonra istediğiniz şekilde dilimleyin, soğumaya bırakın
Ayrı bir tencerede şerbet için olan malzemeleri (süt hariç)karıştırıp kaynatın Şeker tamamen eriyince sütü de ilave edip kenara alın ve soğutun
Şerbetiniz ılıdığında soğumuş olan tatlınızın üzerine dökün ve şerbeti çekmesi için bekleyin

Afiyet Bal Şeker olsun
 
858,497Konular
981,951Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt