iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Yarma Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yarma (aşurelik buğday)
*Yarım su bardağı nohut
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*45 su bardağı süt
*Tereyağ
*Tuz
Sütlü Yarma Çorbası Tarifi Yapılışı Buğdayı, nohutu ve fasulyeyi bir gece önceden ayrı kaplarda ıslatmaya bırakıyoruz Islanan buğdayı, *nohutu ve fasulyeyi iyice yıkayıp, ayrı tencerelerde haşlayalım Haşlanan buğdayın suyu az kalınca kaşıkla biraz ezelim, özleşen buğdayın içine nohutu ve fasulyeyi ekleyip bir iki taşım kaynatıp, sütü ekleyip, kaynamaya başlayınca yağını ilave edip 1520 dakika daha pişirip, en son tuzunu ekleyip ocaktan alalım Afiyet olsun
*1 su bardağı yarma (aşurelik buğday)
*Yarım su bardağı nohut
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*45 su bardağı süt
*Tereyağ
*Tuz
Sütlü Yarma Çorbası Tarifi Yapılışı Buğdayı, nohutu ve fasulyeyi bir gece önceden ayrı kaplarda ıslatmaya bırakıyoruz Islanan buğdayı, *nohutu ve fasulyeyi iyice yıkayıp, ayrı tencerelerde haşlayalım Haşlanan buğdayın suyu az kalınca kaşıkla biraz ezelim, özleşen buğdayın içine nohutu ve fasulyeyi ekleyip bir iki taşım kaynatıp, sütü ekleyip, kaynamaya başlayınca yağını ilave edip 1520 dakika daha pişirip, en son tuzunu ekleyip ocaktan alalım Afiyet olsun