iltasyazilim
FD Üye
Sütlü Yumuşacık Baget Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*2 yumurta(sarıları üzeri için)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı kuru toz maya
*1 yemek kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un(6 bardak civarı)
Üzeri için:
*Ayırdığınız yumurta sarıları
*Çörek otu ve susam
İç harcı için:
*İstediğiniz iç harcı veya
*1 küp süzme peynir
Bardak ölçüsü 200 ml’dir
Sütlü Yumuşacık Baget Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Puf puf kabaran, yumuşacık ve lezzetli bir poğaça hazırlamaya ne dersiniz? O halde buyrun tarife…
Öncelikle ön mayalama işlemi için ılık sütü, mayayı ve toz şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın Üzerini streç folyoyla hava almayacak şekilde kapatıp köpük köpük olana kadar yaklaşık 10 dakika bekletin Oda ısısındaki diğer malzemeleri ekleyip, aldığı kadar unla hafif ele yapışan yumuşak kıvamda yoğurun Üzerini streç folyoyla hava almayacak şekilde kapatın Temiz bir bezlede üzerini örtüp, yaklaşık 1 saat mayalandırın Mayalanan hamuru birkaç dakika tekrar yoğurup gazını çıkartın Tezgah üzerinde bezelere bölün Herbir bezeyi elinizle açıp, iç harcını yerleştirin Rulo şeklinde sarıp, birleşme yeri alta gelecek şekilde, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpin Yaklaşık 1 saat tepsi mayasının gelmesini bekleyip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin Pişen poğaçalar fırından çıkar çıkmaz üzerini temiz bir bezle örtüp, ılık veya soğuduktan sonra afiyetle tüketin
Yumuşaklığı garanti Çok seveeceğiniz poğaçalar hazır Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*2 su bardağı ılık süt
*2 yumurta(sarıları üzeri için)
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı kuru toz maya
*1 yemek kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un(6 bardak civarı)
Üzeri için:
*Ayırdığınız yumurta sarıları
*Çörek otu ve susam
İç harcı için:
*İstediğiniz iç harcı veya
*1 küp süzme peynir
Bardak ölçüsü 200 ml’dir
Sütlü Yumuşacık Baget Poğaça Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Puf puf kabaran, yumuşacık ve lezzetli bir poğaça hazırlamaya ne dersiniz? O halde buyrun tarife…
Öncelikle ön mayalama işlemi için ılık sütü, mayayı ve toz şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın Üzerini streç folyoyla hava almayacak şekilde kapatıp köpük köpük olana kadar yaklaşık 10 dakika bekletin Oda ısısındaki diğer malzemeleri ekleyip, aldığı kadar unla hafif ele yapışan yumuşak kıvamda yoğurun Üzerini streç folyoyla hava almayacak şekilde kapatın Temiz bir bezlede üzerini örtüp, yaklaşık 1 saat mayalandırın Mayalanan hamuru birkaç dakika tekrar yoğurup gazını çıkartın Tezgah üzerinde bezelere bölün Herbir bezeyi elinizle açıp, iç harcını yerleştirin Rulo şeklinde sarıp, birleşme yeri alta gelecek şekilde, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpin Yaklaşık 1 saat tepsi mayasının gelmesini bekleyip, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin Pişen poğaçalar fırından çıkar çıkmaz üzerini temiz bir bezle örtüp, ılık veya soğuduktan sonra afiyetle tüketin
Yumuşaklığı garanti Çok seveeceğiniz poğaçalar hazır Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun