iltasyazilim
FD Üye
Sütsüz Glutensiz Nefis Pasta Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı portakal suyu (2 yemek kaşığı şeker ile karışmış)
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 paket vanilya (glutensiz )
*1 paket kabartmatozu (glutensiz )
*2 yemek kaşığı glutensiz pirinç unu
*Glutensiz un
*Glutensiz bitter çikolata
Sütsüz Glutensiz Nefis Pasta Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün size oğlum için (rahatsızlığı nedeni ile süt ve süt ürünlerini bide malum gluteni tüketemiyoruz ) yaptığım ama ailecek severek yediğimiz pastamın tarifini paylaşacağım benim gibi sıkıntı çeken arkadaşlar rahatlıkla yapabilirlerDiyetsiz yapmak isteyenler normal un ile de rahatlıkla yapabilirler
Öncelikle kekimizi yapmakla başlıyoruz Yumurtalarımızı iyice çırpıyoruzSırasıyla şeker, sıvı yağ, portakal kabuğu rendesi, 1 su bardağı portakal suyu, vanilya, pirinç unu, kabartma tozu ve unu iyice çırpıp homojen kek hamurumuzu elde ediyoruz
Ben kalıp olarak yuvarlak kelepçeli kek kalıbı kullandım Kenarlarını yağladım Altına pişirme kağıdı serdim ( risk almaya gerek yok ) Evet kek hamurumuzun yarısını kalıba döküp yayiyoruz çikolatamizi parçalara ayırıp her yerine yerleştiriyoruz Kalan hamuru üzerine döküyoruz ve 180 derece fırına pişmeye yolluyoruz
Kekimiz fırından çıktı ilk sıcagını attı kurdanla farklı yerlerden delikler açıyoruz 1, 5 çay bardağı portakal suyunu gezdirerek döküyoruz
Yanmaz tavamıza çikolatamiızı alıyoruz Kalan portakal suyunuzu da ekleyip eritiyoruz Ateşte fazla bekletirseniz Tekrar katılaşmaya başlar hızlıca eritip pastamıza gezdirerek döküyoruz ve dolaba dinlenmeye kaldırıyoruz Donduktan sonra üstünü istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı portakal suyu (2 yemek kaşığı şeker ile karışmış)
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 paket vanilya (glutensiz )
*1 paket kabartmatozu (glutensiz )
*2 yemek kaşığı glutensiz pirinç unu
*Glutensiz un
*Glutensiz bitter çikolata
Sütsüz Glutensiz Nefis Pasta Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bugün size oğlum için (rahatsızlığı nedeni ile süt ve süt ürünlerini bide malum gluteni tüketemiyoruz ) yaptığım ama ailecek severek yediğimiz pastamın tarifini paylaşacağım benim gibi sıkıntı çeken arkadaşlar rahatlıkla yapabilirlerDiyetsiz yapmak isteyenler normal un ile de rahatlıkla yapabilirler
Öncelikle kekimizi yapmakla başlıyoruz Yumurtalarımızı iyice çırpıyoruzSırasıyla şeker, sıvı yağ, portakal kabuğu rendesi, 1 su bardağı portakal suyu, vanilya, pirinç unu, kabartma tozu ve unu iyice çırpıp homojen kek hamurumuzu elde ediyoruz
Ben kalıp olarak yuvarlak kelepçeli kek kalıbı kullandım Kenarlarını yağladım Altına pişirme kağıdı serdim ( risk almaya gerek yok ) Evet kek hamurumuzun yarısını kalıba döküp yayiyoruz çikolatamizi parçalara ayırıp her yerine yerleştiriyoruz Kalan hamuru üzerine döküyoruz ve 180 derece fırına pişmeye yolluyoruz
Kekimiz fırından çıktı ilk sıcagını attı kurdanla farklı yerlerden delikler açıyoruz 1, 5 çay bardağı portakal suyunu gezdirerek döküyoruz
Yanmaz tavamıza çikolatamiızı alıyoruz Kalan portakal suyunuzu da ekleyip eritiyoruz Ateşte fazla bekletirseniz Tekrar katılaşmaya başlar hızlıca eritip pastamıza gezdirerek döküyoruz ve dolaba dinlenmeye kaldırıyoruz Donduktan sonra üstünü istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun