iltasyazilim
FD Üye
Sütsüz Mayalı Poğaça (Risksiz) Tarifi İçin Malzemeler
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta akı
*1 su bardağı yoğurt
*100 gr tereyağı (ya da margarin)
*1 çay bardağı zeytinyağı (ya da ayçiçek)
*2 tatlı kaşığı instant maya
*4 su bardağı un (siz dikkatli ekleyin yine de)
*2 çay bardağı ılık su
Sütsüz Mayalı Poğaça (Risksiz) Tarifi Yapılışı Bütün püf noktaları ile kesin sonuç veren mükemmel bir poğaça yapalım şimdi??
1
*Öncelikle mayamızı şekerimizi ve tuzumuzu yoğurma kabına alalım
*Ardından 2 çay bardağı ılıtılmış olduğumuz suyu ekleyelim
*Üstüne 2 tepeleme tatlı kaşığı unu ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpma teliyle karıştıralım
*Bu karışımın ağzını kapatıp 10 dakika bekletelim
*Bu esnada bir kapta tereyağını ve yanmaması için üstüne zeytinyağını ekleyip eritelim
*Unutmayın sadece eriyecek Erittikleri sonra bir miktar karıştırıp ılıtalım ve bir su bardağı yoğurdu bu karışımımızın üzerine ekleyelim
*İyice karıştırdıktan sonra önceden beklettiğimiz ön mayamızın içine ilave edelim
*Ardından aldığı kadar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak ve hafif yağlı bir hamur elde edelim
*Üzerini kapatıp yarım saat bekleyelim (vaktiniz yoksa fırınınızı 5 dakika 120 derecede ısıtıp kapattıktan sonra hamuru 10 dakika orada da bekletebilirsiniz Ama her zaman en iyi sonucu doğal yöntemlerle ve sabırla alırsınız unutmayın ?)
*Hamurunuz mayalandıktan sonra iç harcını ilave edip, istediğiniz şekli verebilirsiniz
*10 dakika tepsi mayası alsın
*Bu arada üstüne efsane bir karışım süreceğiz
*Kalan yumurta sarısının içine yarım çay kaşığından daha az türk kahvesi ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip, karıştıralım
*Mayasını alan hamurumuzun üzerine sürüp, fırına verelim
*180 derecede altlı üstlü fansız 30 dakika kontrol ederek pişirelim
*Yaptığımız kahveli karışım çok kızarmış gibi gösterecektir kürdan testi yaprak piştiğini anlayabilirsiniz Afiyet olsun??
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 silme tatlı kaşığı tuz
*1 yumurta akı
*1 su bardağı yoğurt
*100 gr tereyağı (ya da margarin)
*1 çay bardağı zeytinyağı (ya da ayçiçek)
*2 tatlı kaşığı instant maya
*4 su bardağı un (siz dikkatli ekleyin yine de)
*2 çay bardağı ılık su
Sütsüz Mayalı Poğaça (Risksiz) Tarifi Yapılışı Bütün püf noktaları ile kesin sonuç veren mükemmel bir poğaça yapalım şimdi??
1
*Öncelikle mayamızı şekerimizi ve tuzumuzu yoğurma kabına alalım
*Ardından 2 çay bardağı ılıtılmış olduğumuz suyu ekleyelim
*Üstüne 2 tepeleme tatlı kaşığı unu ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpma teliyle karıştıralım
*Bu karışımın ağzını kapatıp 10 dakika bekletelim
*Bu esnada bir kapta tereyağını ve yanmaması için üstüne zeytinyağını ekleyip eritelim
*Unutmayın sadece eriyecek Erittikleri sonra bir miktar karıştırıp ılıtalım ve bir su bardağı yoğurdu bu karışımımızın üzerine ekleyelim
*İyice karıştırdıktan sonra önceden beklettiğimiz ön mayamızın içine ilave edelim
*Ardından aldığı kadar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak ve hafif yağlı bir hamur elde edelim
*Üzerini kapatıp yarım saat bekleyelim (vaktiniz yoksa fırınınızı 5 dakika 120 derecede ısıtıp kapattıktan sonra hamuru 10 dakika orada da bekletebilirsiniz Ama her zaman en iyi sonucu doğal yöntemlerle ve sabırla alırsınız unutmayın ?)
*Hamurunuz mayalandıktan sonra iç harcını ilave edip, istediğiniz şekli verebilirsiniz
*10 dakika tepsi mayası alsın
*Bu arada üstüne efsane bir karışım süreceğiz
*Kalan yumurta sarısının içine yarım çay kaşığından daha az türk kahvesi ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip, karıştıralım
*Mayasını alan hamurumuzun üzerine sürüp, fırına verelim
*180 derecede altlı üstlü fansız 30 dakika kontrol ederek pişirelim
*Yaptığımız kahveli karışım çok kızarmış gibi gösterecektir kürdan testi yaprak piştiğini anlayabilirsiniz Afiyet olsun??