iltasyazilim
FD Üye
Sütsüz Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya
*5yumurta
*1 5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*Yarım su bardağı nişasta
*2 paket vanilya
*1 paket kabartmatozu
*Yarım su bardağı sıcağa yakın su
*Bir fiske tuz
*25 gramlık pakette kakao
Kreması için
*1 litre hindistan cevizi sütü
*3 dolu yemek kaşığı un
*2 dolu yemek kaşığı nişasta
*5 yemek kaşığı şeker
*25 gramlık pakette kakao
*2 paket sütsüz çikolata (2×80 gr)
*2 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
Sütsüz Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Pandispanyası için yumurtanın sarısını ve beyazını dikkatlice ayırın
*Şekerin yarısını sarısının üzerine yarısını da beyazının üzerine ekleyin ayrıca beyazına bir fiske tuzu ekleyip kar gibi olana kadar çırpın
*Sarısını da şekerle iyice çırpıp üzerine suyu ekleyin biraz çırpıp yumurta beyazını sarılı karışıma yavaş yavaş beyazı söndürmeden ekleyin
*Kuru malzemeleri de eleyerek ilave edip alttan üste doğru yavas yavas karıştır
*Altına yağılı kağıt koyduğunuz kelepceli kalıba karışımı döküp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında iyice kabarana kadar kabardıktan sonrada fırının ısısını 150 dereceye düşürüp kürdan testinden temiz çıkana kadar pişirin ama ilk 20 dakika fırının kapağını asla açmayın
*Pişmesi 40 dakika sürüyor ama siz kontrol edin fırınların pişirme süresi farklı olabiliyor Pişince fırından hemen çıkarıp fırın ızgarası üzerine ters çevirip soğumasını bekleyin
*Kreması için
*Bir kapta 2 bardak hindistancevizi sütü, 2 yumurta sarısı un kakao ve nisastayı iyice karıştırıp süzerek tencereye alın
*Üzerine kalan hindistancevizi sütünü şekeri ilave edip devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin
*Kaynayınca ocaktan alıp vanilya ve çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın
*Sonra mikserle 2 dakika çırpın
*3 parçaya ayırdığınız pandispanyanın ilk katına kremadan sürün
*Üzerine ikinci kat pandispanyayı koyup tekrar krema sürün
*Son olarak üzerine son kat pandispanyayı koyup kalan kremayla etrafını kaplayın
*Üzerini file bademle süsleyin
*Pandispanyayı kremayla kaplarken herhangi bir karışımla ıslatmadım böyle daha güzel oluyor
Ayni tarifi bir dahaki yapımımda file fındık kullanıp pasta katların da kremaya bütün fındık kullanmayı düşünüyorum
Deneyenlerden yorum bekliyorum
*5yumurta
*1 5 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı un
*Yarım su bardağı nişasta
*2 paket vanilya
*1 paket kabartmatozu
*Yarım su bardağı sıcağa yakın su
*Bir fiske tuz
*25 gramlık pakette kakao
Kreması için
*1 litre hindistan cevizi sütü
*3 dolu yemek kaşığı un
*2 dolu yemek kaşığı nişasta
*5 yemek kaşığı şeker
*25 gramlık pakette kakao
*2 paket sütsüz çikolata (2×80 gr)
*2 yumurta sarısı
*1 paket vanilya
Sütsüz Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Pandispanyası için yumurtanın sarısını ve beyazını dikkatlice ayırın
*Şekerin yarısını sarısının üzerine yarısını da beyazının üzerine ekleyin ayrıca beyazına bir fiske tuzu ekleyip kar gibi olana kadar çırpın
*Sarısını da şekerle iyice çırpıp üzerine suyu ekleyin biraz çırpıp yumurta beyazını sarılı karışıma yavaş yavaş beyazı söndürmeden ekleyin
*Kuru malzemeleri de eleyerek ilave edip alttan üste doğru yavas yavas karıştır
*Altına yağılı kağıt koyduğunuz kelepceli kalıba karışımı döküp önceden 200 derecede ısıtılmış fırında iyice kabarana kadar kabardıktan sonrada fırının ısısını 150 dereceye düşürüp kürdan testinden temiz çıkana kadar pişirin ama ilk 20 dakika fırının kapağını asla açmayın
*Pişmesi 40 dakika sürüyor ama siz kontrol edin fırınların pişirme süresi farklı olabiliyor Pişince fırından hemen çıkarıp fırın ızgarası üzerine ters çevirip soğumasını bekleyin
*Kreması için
*Bir kapta 2 bardak hindistancevizi sütü, 2 yumurta sarısı un kakao ve nisastayı iyice karıştırıp süzerek tencereye alın
*Üzerine kalan hindistancevizi sütünü şekeri ilave edip devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin
*Kaynayınca ocaktan alıp vanilya ve çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın
*Sonra mikserle 2 dakika çırpın
*3 parçaya ayırdığınız pandispanyanın ilk katına kremadan sürün
*Üzerine ikinci kat pandispanyayı koyup tekrar krema sürün
*Son olarak üzerine son kat pandispanyayı koyup kalan kremayla etrafını kaplayın
*Üzerini file bademle süsleyin
*Pandispanyayı kremayla kaplarken herhangi bir karışımla ıslatmadım böyle daha güzel oluyor
Ayni tarifi bir dahaki yapımımda file fındık kullanıp pasta katların da kremaya bütün fındık kullanmayı düşünüyorum
Deneyenlerden yorum bekliyorum