iltasyazilim
FD Üye
Sütsüz Yoğurtsuz Yumuşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
*1, 5 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket instant maya
*3 5 su bardağı un
Üzeri için:
*Yumurta sarısı
Sütsüz Yoğurtsuz Yumuşak Poğaça Tarifi Yapılışı Derince bir kabın içine ılık su, toz şeker ve mayayı koyup karıştıralım ve 5 dk bekleyelim Sonra üzerine sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve ölçülü olarak azar azar un ilave edelim ve güzelce yoğuralım Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim Hamurun üzerini streç film ile kapatıp temiz bir sofra bezine sarıp mayalanması için 1 saat dinlendirelim
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içerisinde yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim Sonra tepsinin üzerini temiz bir bezi ile örtelim ve tepsi mayası için bu şekilde 20 dakika bekletelim
Tepside mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalın tersi ile çizelim Önceden ısıtılmış 200° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirelim
Hamuruna süt ve yoğurt koymadan yapabileceğiniz puf puf kabaran yumuşacık ve çok lezzetli bir poğaça tarifi mutlaka deneyin derim daha fazla yapmak isterseniz malzemeleri iki katına çıkartabilirsiniz (unu kontrollü ilave edin) Afiyet olsun
*1 su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
*1, 5 yemek kaşığı toz şeker
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket instant maya
*3 5 su bardağı un
Üzeri için:
*Yumurta sarısı
Sütsüz Yoğurtsuz Yumuşak Poğaça Tarifi Yapılışı Derince bir kabın içine ılık su, toz şeker ve mayayı koyup karıştıralım ve 5 dk bekleyelim Sonra üzerine sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve ölçülü olarak azar azar un ilave edelim ve güzelce yoğuralım Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim Hamurun üzerini streç film ile kapatıp temiz bir sofra bezine sarıp mayalanması için 1 saat dinlendirelim
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içerisinde yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim Sonra tepsinin üzerini temiz bir bezi ile örtelim ve tepsi mayası için bu şekilde 20 dakika bekletelim
Tepside mayalanan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalın tersi ile çizelim Önceden ısıtılmış 200° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirelim
Hamuruna süt ve yoğurt koymadan yapabileceğiniz puf puf kabaran yumuşacık ve çok lezzetli bir poğaça tarifi mutlaka deneyin derim daha fazla yapmak isterseniz malzemeleri iki katına çıkartabilirsiniz (unu kontrollü ilave edin) Afiyet olsun