Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sütün Donma Noktası

Sütün Donma Noktası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sütün donma noktası nedir
Sütte donma noktası

Donma noktası; bilhassa süte su katılarak yapılan hilenin saptanması ve katılan su miktarı hakkında gerçeğe yakın bilgi vermesi sebebiyle önemlidir

Saf su bayağı koşullarda 0°C ’ de donmaktadır Süt ise saf suya tarafından; bileşiminde yer alan ve gerçek çözelti halinde yer alan laktoz ve mineral maddelerden nedeniyle daha düşük derecede, yaklaşık olarak –0,55°C ’ de donmaktadır

Sütün kaynatılması, bileşimindeki çözünen maddeleri azaltacağı için donma noktasının yükselmesine neden olur

Sütün asitliğinin artması ise sütteki çözünür maddeleri artırdığı için donma noktasının düşmesine neden olmaktadır böylece asitliği artmış sütlerde açıklanmış donma noktası yanlış olmaktadır Bunun için sütün asitliği 5,33 ile 8 SH ( % 0,12 0,18 ) iken donma noktası belirlenmelidir *
 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt