Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sütün Fizikokimyasal Özellikleri

Sütün Fizikokimyasal Özellikleri
0
152

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Sütün Fizikokimyasal Özellikleri nelerdir

Süt besleyici bir gıdadır Süt öteki gıdalara oranla daha artı yaşamsal gıda öğeleri içerir Bu besin öğeleri organizma göre Zahmetsizce alınabilecek ve sindirilebilecek şekilde olup, organizmanın gelişebilmesi için gerekli olan organik ve anorganik maddelerden oluşur böylece süt, beslenme fizyologları kadar temel gıda maddesi olarak kabul edilir Kalsiyum, fosfor ve riboflavin açısından çok kayda değer bir kaynaktır Hayati amino asitleri içeren yüksek değerli süt proteini, yaşamsal yağ asitlerini içeren süt yağı, bir çok mineral madde ve bir çok vitamini ile süt, doğanın şahane bir gıdası olarak kabul edilir

Sütün fizyokimyasal özellikleri Sütün yoğunluğu,rengi, yüzey gerilimi, viskozitesi, pH değeri, kaymak bağlama kabiliyeti,
spesifik ısısı, donma ve kaymana noktası gibi özellikleridir

İnek sütünün bileşimi ilk olarak halk elde etmek üzere farklı alanlara yönlendirilmiş faktörlerin etkisi aşağı değişim gösterir İnek sütünün kuru maddesi % 105145, yağ oranı % 2560, süt şekeri oranı % 3655, protein oranı % 29 50 ve mineral madde oranı % 0609 aralarında; bileşime alt olarak asitliği 6289°SH ve yoğunluğu 10281039 gml arasında değişir *
 
858,543Konular
981,899Mesajlar
32,558Kullanıcılar
doğandoğanSon üye
Üst Alt