nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Sütün Fizikokimyasal Özellikleri nelerdir
Süt besleyici bir gıdadır Süt öteki gıdalara oranla daha artı yaşamsal gıda öğeleri içerir Bu besin öğeleri organizma göre Zahmetsizce alınabilecek ve sindirilebilecek şekilde olup, organizmanın gelişebilmesi için gerekli olan organik ve anorganik maddelerden oluşur böylece süt, beslenme fizyologları kadar temel gıda maddesi olarak kabul edilir Kalsiyum, fosfor ve riboflavin açısından çok kayda değer bir kaynaktır Hayati amino asitleri içeren yüksek değerli süt proteini, yaşamsal yağ asitlerini içeren süt yağı, bir çok mineral madde ve bir çok vitamini ile süt, doğanın şahane bir gıdası olarak kabul edilir
Sütün fizyokimyasal özellikleri Sütün yoğunluğu,rengi, yüzey gerilimi, viskozitesi, pH değeri, kaymak bağlama kabiliyeti,
spesifik ısısı, donma ve kaymana noktası gibi özellikleridir
İnek sütünün bileşimi ilk olarak halk elde etmek üzere farklı alanlara yönlendirilmiş faktörlerin etkisi aşağı değişim gösterir İnek sütünün kuru maddesi % 105145, yağ oranı % 2560, süt şekeri oranı % 3655, protein oranı % 29 50 ve mineral madde oranı % 0609 aralarında; bileşime alt olarak asitliği 6289°SH ve yoğunluğu 10281039 gml arasında değişir *
Süt besleyici bir gıdadır Süt öteki gıdalara oranla daha artı yaşamsal gıda öğeleri içerir Bu besin öğeleri organizma göre Zahmetsizce alınabilecek ve sindirilebilecek şekilde olup, organizmanın gelişebilmesi için gerekli olan organik ve anorganik maddelerden oluşur böylece süt, beslenme fizyologları kadar temel gıda maddesi olarak kabul edilir Kalsiyum, fosfor ve riboflavin açısından çok kayda değer bir kaynaktır Hayati amino asitleri içeren yüksek değerli süt proteini, yaşamsal yağ asitlerini içeren süt yağı, bir çok mineral madde ve bir çok vitamini ile süt, doğanın şahane bir gıdası olarak kabul edilir
Sütün fizyokimyasal özellikleri Sütün yoğunluğu,rengi, yüzey gerilimi, viskozitesi, pH değeri, kaymak bağlama kabiliyeti,
spesifik ısısı, donma ve kaymana noktası gibi özellikleridir
İnek sütünün bileşimi ilk olarak halk elde etmek üzere farklı alanlara yönlendirilmiş faktörlerin etkisi aşağı değişim gösterir İnek sütünün kuru maddesi % 105145, yağ oranı % 2560, süt şekeri oranı % 3655, protein oranı % 29 50 ve mineral madde oranı % 0609 aralarında; bileşime alt olarak asitliği 6289°SH ve yoğunluğu 10281039 gml arasında değişir *