Sutun Fizikokimyasal Ozellikleri nelerdir
Sut besleyici bir gıdadır Sut diğer gıdalara oranla daha fazla yaşamsal besin oğeleri icerir Bu besin oğeleri organizma tarafından Kolayca alınabilecek ve sindirilebilecek şekilde olup, organizmanın gelişebilmesi icin gerekli olan organik ve anorganik maddelerden oluşur Bu nedenle sut, beslenme fizyologları tarafından temel gıda maddesi olarak kabul edilir Kalsiyum, fosfor ve riboflavin acısından cok onemli bir kaynaktır Yaşamsal amino asitleri iceren yuksek değerli sut proteini, yaşamsal yağ asitlerini iceren sut yağı, bir cok mineral madde ve bir cok vitamini ile sut, doğanın harika bir gıdası olarak kabul edilir
Sutun fizyokimyasal ozellikleri Sutun yoğunluğu,rengi, yuzey gerilimi, viskozitesi, pH değeri, kaymak bağlama kabiliyeti,
spesifik ısısı, donma ve kaymana noktası gibi ozellikleridir
İnek sutunun bileşimi başta ırk olmak uzere ceşitli faktorlerin etkisi altında değişiklik gosterir İnek sutunun kuru maddesi % 105145, yağ oranı % 2560, laktoz oranı % 3655, protein oranı % 29 50 ve mineral madde oranı % 0609 arasında; bileşime bağlı olarak asitliği 6289°SH ve yoğunluğu 10281039 gml arasında değişir
Sut besleyici bir gıdadır Sut diğer gıdalara oranla daha fazla yaşamsal besin oğeleri icerir Bu besin oğeleri organizma tarafından Kolayca alınabilecek ve sindirilebilecek şekilde olup, organizmanın gelişebilmesi icin gerekli olan organik ve anorganik maddelerden oluşur Bu nedenle sut, beslenme fizyologları tarafından temel gıda maddesi olarak kabul edilir Kalsiyum, fosfor ve riboflavin acısından cok onemli bir kaynaktır Yaşamsal amino asitleri iceren yuksek değerli sut proteini, yaşamsal yağ asitlerini iceren sut yağı, bir cok mineral madde ve bir cok vitamini ile sut, doğanın harika bir gıdası olarak kabul edilir
Sutun fizyokimyasal ozellikleri Sutun yoğunluğu,rengi, yuzey gerilimi, viskozitesi, pH değeri, kaymak bağlama kabiliyeti,
spesifik ısısı, donma ve kaymana noktası gibi ozellikleridir
İnek sutunun bileşimi başta ırk olmak uzere ceşitli faktorlerin etkisi altında değişiklik gosterir İnek sutunun kuru maddesi % 105145, yağ oranı % 2560, laktoz oranı % 3655, protein oranı % 29 50 ve mineral madde oranı % 0609 arasında; bileşime bağlı olarak asitliği 6289°SH ve yoğunluğu 10281039 gml arasında değişir