Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sutun Fizikokimyasal Ozellikleri

Sutun Fizikokimyasal Ozellikleri
0
109

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Sutun Fizikokimyasal Ozellikleri nelerdir

Sut besleyici bir gıdadır Sut diğer gıdalara oranla daha fazla yaşamsal besin oğeleri icerir Bu besin oğeleri organizma tarafından Kolayca alınabilecek ve sindirilebilecek şekilde olup, organizmanın gelişebilmesi icin gerekli olan organik ve anorganik maddelerden oluşur Bu nedenle sut, beslenme fizyologları tarafından temel gıda maddesi olarak kabul edilir Kalsiyum, fosfor ve riboflavin acısından cok onemli bir kaynaktır Yaşamsal amino asitleri iceren yuksek değerli sut proteini, yaşamsal yağ asitlerini iceren sut yağı, bir cok mineral madde ve bir cok vitamini ile sut, doğanın harika bir gıdası olarak kabul edilir

Sutun fizyokimyasal ozellikleri Sutun yoğunluğu,rengi, yuzey gerilimi, viskozitesi, pH değeri, kaymak bağlama kabiliyeti,
spesifik ısısı, donma ve kaymana noktası gibi ozellikleridir

İnek sutunun bileşimi başta ırk olmak uzere ceşitli faktorlerin etkisi altında değişiklik gosterir İnek sutunun kuru maddesi % 105145, yağ oranı % 2560, laktoz oranı % 3655, protein oranı % 29 50 ve mineral madde oranı % 0609 arasında; bileşime bağlı olarak asitliği 6289°SH ve yoğunluğu 10281039 gml arasında değişir
 
858,496Konular
981,723Mesajlar
29,797Kullanıcılar
kexariasSon üye
Üst Alt