Sutun Tarihi,
Sutun Tarihcesi hakkında bilgi,
Sutun Tarihcesi
Dunyanın en yararlı iceceği sut, insanların doğumlarından itibaren ilk aldıkları besindir İlk gunlerinde annelerinin sutuyle beslenen bebeklere, daha sonraları hem anne sutu hem de hayvani sutler verilir Sut bebeklerin narin vucutlarını sağlamlaştırır, guclendirir Sut binlerce yıldır olduğu gibi yine insan vucudunun en fazla ihtiyac duyduğu icecek olmayı surduruyor Sutun kadınlar icin onemi ise, guzelliğe guzellik katması
İnsanoğlu 5000 yıldan beri sut iciyor Bu konudaki ilk kanıtlar Dicle ve Fırat ırmakları arasında kurulan Sumer Uygarlığı'nın Ur kentinde bulunmuştur Bir yaşam mucizesi diye nitelenebilecek kadar buyuk besin değerine sahip olan sutun, insan yaşamındaki yeri insanlık tarihi kadar eskidir MO 26Yuzyıl'a ait Babil kabartmalarında sut ve sut kesiği temalarının işlendiğini goruyoruz
Yine MO 8 Yuzyıl'da Homer'in yazılarında sut, sut kesiği ve peynirle ilgili anlatımlara rastlanır
İncil'de de İbrahim Peygamber'in uc meleğe tatlı ve ekşi sut sunduğu anlatılır MO 4 Yuzyıl'da Antik Trakya ahalisi bugun yoğurt adıyla bildiğimiz prokişdedikleri bir ceşit ekşi sut uretiyorlardı Sut işleme tekniklerini bugunku Rusya, Orta ve Doğu Avrupa ulkelerine tanıtanların da Moğollar, Persler ve Turkler'le birlikte diğer gocebe kavimler olduğu soylenir Yuzyıllardır sağlığa yararlı bir icecek olduğu soylenen sutun yararları uzmanlarca kanıtlanmıştır Sut icerdiği bol tum kalsiyum ve vitaminlerle bircok hastalığı onler, hatta tedavi eder Bu yuzden uzmanlar, sağlık acısından bol miktarda sut tuketilmesini oneriyorlar
Kanser duşmanı sut; kanseri ozellikle de bağırsak kanserini onlemeye yardımcı olur Kaliforniya Universitesi'nden Doktor Cedric Garland'ın 20 yıllık bir araştırması, sut tuketen kişilerin daha sağlıklı bağırsaklara sahip olduğunu gosterdi 20 yıl boyunca 2000 kişiyi inceleyen Garland, gunde 23 bardak sut icen kişilerde bağırsak sorunlarına, hatta bağırsak kanserine pek rastlamadığını belirtti Bu yuzden Garland, bağırsak kanserini onlemek icin gunde 23 bardak sut tuketilmesini oneriyor Tıpkı diğer bilim adamları gibi, Garland da sutun icerdiği kalsiyum ve D vitamininden dolayı bu kadar yararlı olduğunu ileri suruyor 1987 yılında yapılan bir araştırmada, Avusturya'da bol miktarda bağırsak kanserine rastlanması dikkat cekti Hafta'da en az 23 bardak sut tuketmeyen kişilerde, bağırsak kanserine yakalanma olasılığının daha yuksek olduğu tespit edildi
Uzmanlar, sutte bulunan kalsiyumun bağırsaklardaki, kansere yol acabilen fazla asitleri yok ettiğini ve boylece sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde calıştığını belirtiyorlar New York Kanser Araştırma merkezi'nde kanser hastaları incelendi ve sut icen hastaların kanser hucrelerine bakıldığında, hucre gelişmelerinde yavaşlamaya rastlandı Boylece, kalsiyumun kanser hucrelerini yavaşlattığı kanıtlanmış oldu Bostonlu bilim adamları, fermente sutun icerdiği Asidofilisbakterisinin de bağırsak kanserine karşı etkili olduğunu soyluyorlar
Yapılan araştırmalarda, bu bakterinin kanser ureten hucreleri yok ettiği ortaya cıktı Japon araştırmacılar, her gun sut icerek mide kanserinden de uzak durulabileceğini savunuyorlar Yapılan bircok uluslararası araştırmalarda, sut tuketen kişilerde akciğer kanserine de pek rastlanmadı Johns Hopkins Universitesi araştırmacıları, sut icen kişilerde kronik bronşite pek rastlamadıklarını dile getirdiler Uzmanlar sutun; sigara, alkol ve bol miktarda kahve gibi bağımlılık yapan maddeleri tuketen kişileri bile koruduğuna dikkat cektiler Yapılan araştırmalarda 12 paket sigara icen ve sut tuketmeyen kişilerde, kronik bronşite yakalanma olasılığının daha yuksek olduğu goruldu
Sutun Tarihcesi hakkında bilgi,
Sutun Tarihcesi
Dunyanın en yararlı iceceği sut, insanların doğumlarından itibaren ilk aldıkları besindir İlk gunlerinde annelerinin sutuyle beslenen bebeklere, daha sonraları hem anne sutu hem de hayvani sutler verilir Sut bebeklerin narin vucutlarını sağlamlaştırır, guclendirir Sut binlerce yıldır olduğu gibi yine insan vucudunun en fazla ihtiyac duyduğu icecek olmayı surduruyor Sutun kadınlar icin onemi ise, guzelliğe guzellik katması
İnsanoğlu 5000 yıldan beri sut iciyor Bu konudaki ilk kanıtlar Dicle ve Fırat ırmakları arasında kurulan Sumer Uygarlığı'nın Ur kentinde bulunmuştur Bir yaşam mucizesi diye nitelenebilecek kadar buyuk besin değerine sahip olan sutun, insan yaşamındaki yeri insanlık tarihi kadar eskidir MO 26Yuzyıl'a ait Babil kabartmalarında sut ve sut kesiği temalarının işlendiğini goruyoruz
Yine MO 8 Yuzyıl'da Homer'in yazılarında sut, sut kesiği ve peynirle ilgili anlatımlara rastlanır
İncil'de de İbrahim Peygamber'in uc meleğe tatlı ve ekşi sut sunduğu anlatılır MO 4 Yuzyıl'da Antik Trakya ahalisi bugun yoğurt adıyla bildiğimiz prokişdedikleri bir ceşit ekşi sut uretiyorlardı Sut işleme tekniklerini bugunku Rusya, Orta ve Doğu Avrupa ulkelerine tanıtanların da Moğollar, Persler ve Turkler'le birlikte diğer gocebe kavimler olduğu soylenir Yuzyıllardır sağlığa yararlı bir icecek olduğu soylenen sutun yararları uzmanlarca kanıtlanmıştır Sut icerdiği bol tum kalsiyum ve vitaminlerle bircok hastalığı onler, hatta tedavi eder Bu yuzden uzmanlar, sağlık acısından bol miktarda sut tuketilmesini oneriyorlar
Kanser duşmanı sut; kanseri ozellikle de bağırsak kanserini onlemeye yardımcı olur Kaliforniya Universitesi'nden Doktor Cedric Garland'ın 20 yıllık bir araştırması, sut tuketen kişilerin daha sağlıklı bağırsaklara sahip olduğunu gosterdi 20 yıl boyunca 2000 kişiyi inceleyen Garland, gunde 23 bardak sut icen kişilerde bağırsak sorunlarına, hatta bağırsak kanserine pek rastlamadığını belirtti Bu yuzden Garland, bağırsak kanserini onlemek icin gunde 23 bardak sut tuketilmesini oneriyor Tıpkı diğer bilim adamları gibi, Garland da sutun icerdiği kalsiyum ve D vitamininden dolayı bu kadar yararlı olduğunu ileri suruyor 1987 yılında yapılan bir araştırmada, Avusturya'da bol miktarda bağırsak kanserine rastlanması dikkat cekti Hafta'da en az 23 bardak sut tuketmeyen kişilerde, bağırsak kanserine yakalanma olasılığının daha yuksek olduğu tespit edildi
Uzmanlar, sutte bulunan kalsiyumun bağırsaklardaki, kansere yol acabilen fazla asitleri yok ettiğini ve boylece sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde calıştığını belirtiyorlar New York Kanser Araştırma merkezi'nde kanser hastaları incelendi ve sut icen hastaların kanser hucrelerine bakıldığında, hucre gelişmelerinde yavaşlamaya rastlandı Boylece, kalsiyumun kanser hucrelerini yavaşlattığı kanıtlanmış oldu Bostonlu bilim adamları, fermente sutun icerdiği Asidofilisbakterisinin de bağırsak kanserine karşı etkili olduğunu soyluyorlar
Yapılan araştırmalarda, bu bakterinin kanser ureten hucreleri yok ettiği ortaya cıktı Japon araştırmacılar, her gun sut icerek mide kanserinden de uzak durulabileceğini savunuyorlar Yapılan bircok uluslararası araştırmalarda, sut tuketen kişilerde akciğer kanserine de pek rastlanmadı Johns Hopkins Universitesi araştırmacıları, sut icen kişilerde kronik bronşite pek rastlamadıklarını dile getirdiler Uzmanlar sutun; sigara, alkol ve bol miktarda kahve gibi bağımlılık yapan maddeleri tuketen kişileri bile koruduğuna dikkat cektiler Yapılan araştırmalarda 12 paket sigara icen ve sut tuketmeyen kişilerde, kronik bronşite yakalanma olasılığının daha yuksek olduğu goruldu