Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Suudi Arabistan petrol arzını yüzde 40'a kadar kıstı

Suudi Arabistan petrol arzını yüzde 40'a kadar kıstı
0
44

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
2257957_720x360.jpg

Suudi Arabistan, OPEC+'in tarihi üretim kısıntılarını Temmuz'a kadar uzatma konusunda anlaşmaya varmasının ardından Asya'da bulunan yedi rafineriye gelecek ay tedarik edeceği ham petrol miktarını azalttı.

Yedi alıcının Temmuz'da alacağı petrolün hacmi rafineri yetkililerinin aktardığı bilgilere göre yüzde 10 ile yüzde 40 arasında azaldı. Yetkililer, geçen ay kısıntıya gidilmeyen bazı Güne Koreli işleyicilere talep ettikleri arz üzerinde sert kısıntılar olacağı bildirildiğini belirtti. Japonya'da ise Haziran'da gidilen kısıntının ardından gelecek ay talep edilen hacmin tamamının alınacağı belirtildi.

OPEC+ piyasanın toparlanmasını desteklemek için kısıntıların bir ay daha uzatılması üzerine anlaşmıştı. Çin, karantina önlemlerinin gevşetilmesinin ardından Asya petrol talebindeki toparlanmaya öncülük etti. Bununla birlikte bölgedeki toparlanmanın her yerde aynı hızda olmaması bekleniyor.

Similar threads

Suudi Arabistan'ın, OPEC + koalisyonunun arz kısıntılarına ek olarak, gönüllü ekstra petrol üretim kısıntısının, planlandığı üzere bu ayın sonunda durdurulacak. Ham petrol fiyatları bu haberin ardından düştü. Bu karar, Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman'ın güçlü talebin açık bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Petrol fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Suudi Arabistan gibi büyük üreticilerin üretim kısıntılarına ve koronavirüs dolayısıyla çöken talebin toparlanma hızına ilişkin devam eden endişelere çevirmeleri ile birlikte varil başına 25 dolar civarına demir attı. Saudi Aramco, OPEC ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Suudi Arabistan, petrol üretiminde gönüllü ve tek taraflı olarak günlük 1 milyon varil kısıntıya gideceğini açıkladı. Küresel enerji piyasalarında yeni oluşmaya başlayan toparlanmayı hızlandırmak isteyen krallığın günlük petrol üretimi 18 yılın en düşük seviyesine düşürecek. Haziran'da günlük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarındaki düşüşün devam edeceğine ilişkin beklentilerinin, Suudi Arabistan'ın bu ayın sonunda gönüllü gerçekleştirdiği ekstra üretim kısıntısını durdurma kararına ağır basmasının etkisi ile hafifçe yükselerek varil başına 39 dolara yaklaştı. Vadeli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
OPEC ve grup ile birlikte hareket eden diğer üreticiler, petrol piyasasını desteklemek için arz kısıntılarını uzatma konusunda anlaşmaya yaklaştı. Bununla birlikte gelecek toplantının öne çekilmesine ilişkin tartışma üçüncü günde de sürüyor. Konuya yakın kaynaklara göre Rusya ve diğer bazı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
858,510Konular
980,882Mesajlar
30,743Kullanıcılar
CyLH2OSon üye
Üst Alt