Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Suudi Arabistan petrol üretimini 18 yılın en düşük seviyesine çekecek

Suudi Arabistan petrol üretimini 18 yılın en düşük seviyesine çekecek
0
106

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
2255123_720x360.jpg

Suudi Arabistan, petrol üretiminde gönüllü ve tek taraflı olarak günlük 1 milyon varil kısıntıya gideceğini açıkladı. Küresel enerji piyasalarında yeni oluşmaya başlayan toparlanmayı hızlandırmak isteyen krallığın günlük petrol üretimi 18 yılın en düşük seviyesine düşürecek.

Haziran'da günlük petrol üretimi için 7.5 milyon varilin biraz altını hedefleyen Suudi Arabistan'ın son OPEC+ anlaşmasına göre resmi hedefi 8.5 milyon varil seviyesinde. Riyad'ın taahhüdünü yerine getirmesi durumunda üretim, Bloomberg tarafından verilerine göre 2002 ortasından beri en düşük seviyeye gerileyecek.

Enerji Bakanlığı'ndan bir yetkili konuyla ilgili değerlendirmesinde "Krallık, bu ek kısıntı ile OPEC+ katılımcıları ve diğer üreticileri küresel petrol piyasalarını istikrara kavuşturmak için, taahhüt ettikleri üretim kısıntılarına uymaya ve gönüllü ek kısıntılara gitmeye cesaretlendirmeyi hedefliyor." dedi.

Ayrıca Riyad Saudi Aramco'nun üretimini, müşterilerinin kabulüyle Mayıs ayında da düşürmesini istedi. Haberin ardından petrol vadelileri yükseldi.

Similar threads

Suudi Arabistan, ham petrol üretim kapasitesini günlük 1 milyon varil artırmak için milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya talimat verdi. Suudi Borsası Tadawul'dan yapılan yazılı açıklamada, "Saudi Aramco, maksimum sürdürülebilir kapasitesini günlük 12 milyon varilden 13 milyon varile çıkarmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı’ndan bir yetkiliye göre krallık, petrol ihracatını Mayıs ayından itibaren günlük 10 milyon varil ile rekor seviyeye çıkaracak. Söz konusu adım, Rusya’nın OPEC+ ile üretim kısıntısı konusunda görüş ayrılığı yaşamasının ardından krallığın üretimi artırma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Suudi Arabistan'ın, OPEC + koalisyonunun arz kısıntılarına ek olarak, gönüllü ekstra petrol üretim kısıntısının, planlandığı üzere bu ayın sonunda durdurulacak. Ham petrol fiyatları bu haberin ardından düştü. Bu karar, Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman'ın güçlü talebin açık bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Suudi Arabistan ve Rusya, Moskova'nın Riyad'ın başlangıç salvosuna güçlü bir karşılık vermesi ile birlikte petrolde uzun ve yıkıcı bir fiyat savaşına yönelik adımlar atıyor. Geçen hafta OPEC + koalisyonu görüşmelerinin çökmesinin dünyanın önde gelen petrol ihracatçıları arasıda devam edecek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
ESCP Europe Business School Enerji Ekonomileri Misafir Profesörü Memduh Salameh, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, bütçe gelirlerinin yüzde 90'ı petrolden sağlanan Riyad'ın, Moskova'ya karşı verdiği savaşın önünde sonunda kendi aleyhine döneceğini söyledi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
858,515Konular
981,023Mesajlar
30,828Kullanıcılar
urnekmSon üye
Üst Alt