Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Suudi Arabistan'ın Yönetim Şekli

Suudi Arabistan'ın Yönetim Şekli
0
422

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Suudi Arabistanın Idare Biçimi

Suudi Arabistanın Idare Şekli Nedir

Suudi Arabistan'ın Idare Şekli Teokratik Monarşi dir

Teokratik Monarşi : Dine dayalı yönetim biçimini tasvir etmek için kullanılan terim Daha dürüst bir anlatımla, dini otorite organlarının siyasi otorite organları yerine devlet idaresini elde tuttuğu devlet biçimidir

Kral Abdullah bin Abdul Aziz
1 Veliaht Sultan bin Abdul Aziz
2 Veliaht Nayef bin Abdul Aziz

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdul Aziz

Suudi Arabistan, şeriat yasalarının anayasa olarak kabul edildiği bir krallıktır Ayrıca yürütme gücünü, keza yasama gücünü elinde tutan kral, Bakanlar Kurulu'nu kendi atar ve kararlarını veto etme hakkına sahiptir yönetimsel önemli kararların aşağı yukarı hepsi, Suudi ailesi kadar alınır Siyasal parti de, yasama organı da bulunmamakla birlikte, her yurttaş meclisdiye adlandırılan ahenkli dinleme oturumlarına ilk elden başvurarak krala şikâyetlerini iletebilir, yardımını isteyebilir *

Similar threads

Suudi Arabistanın Yonetim Bicimi Suudi Arabistanın Yonetim Şekli Nedir Suudi Arabistan'ın Yonetim Şekli Teokratik Monarşi dir Teokratik Monarşi : Dine dayalı yonetim bicimini tanımlamak icin kullanılan terim Daha doğru bir anlatımla, dini otorite organlarının siyasi otorite...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Suudi Arabistanın Nesi Meşhur Suudi Arabistan'ın Neyi Ünlüdür Kabedeki Hac ve Umre Ziyaretleri Suudi Arabistan deyince akla ilk gelen Kabedeki Hac ve Umre Ziyaretleri dirİslam'a göre iki kutsal kent olan Mekke ve Medine bu ülkededir Arap Atları 622 yılındaki hicretle beraber İslam...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Suudi Arabistan'da, görevden alınan Enerji Bakanı Halid el-Falih'in yerine Prens Abdülaziz bin Selman Al Suud getirildi. Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yayımlanan yeni kraliyet kararnamelerine göre, Enerji Bakanı Falih ile Sanayi ve Maden Kaynakları Bakan Yardımcısı Abdülaziz bin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
SON MESAJ İslâm İnkılabı’nın Büyük Rehberi ve İran İslâm Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ayetullah’il Uzma İmam Humeyni’nin (ra) Siyasi İlâhî Vasiyetnamesi İMAM HUMEYNİ’NİN (RA) VASİYETNAMESİ ÖNSÖZ Bismilâhîrrahmanirrahiym Resulullah sallallahu aleyhi ve âlihi ve sellem buyurdular...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Siyaset ve Devlet Adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı (D.1881, Selanik / Osmanlı İmparatorluğu - Ö. 10 Kasım 1938, İstanbul). Babası, Selanik’te Gümrük Muhafaza Teşkilatı’nda memurluk yapmış olan Ali Rıza Efendi’dir. Annesi Zübeyde Hanım, Orta Anadolu (Karaman)’dan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
141
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt