İsmi açıklanmayan lakin güç kesiminde faaliyet gösterdiği belirtilen iş adamı, havacılık tutkusuyla bilinen oğlunun doğum günü için ‘küçük çapta’ uçak modellerine bakmaya başladı. Airbus ile irtibata geçen iş adamının çok da âlâ olmayan İngilizcesi sipariş sürecinde meseleler yarattı.
İş adamı “Uçağın içi ve dışıyla ilgili o kadar fazla soru sorular ki ben de epey kesin ölçekli modeller yaptıklarını düşündüm” dedi.
Airbus’un faturayı 365 milyon dolar olarak açıklaması üzerine bile durumun farkına varmayan adam, “Tüm o para ünitesi konuşmalarında kaybolmuştum. Ölçünün biraz yüksek olduğunu düşündüm lakin mantıklı buldum” sözlerini kullandı.
Uçağın şahsa özel olduğunu düşünen iş adamının fiyat konusunda pazarlık yapmadığı belirtildi.
Lakin işin aslı ise aylar sonra, Airbus’un uçakların teslimata hazır olduğunu söylemesiyle ortaya çıktı. İş adamı, “Bana kimin uçuracağını sordular, latife olduğunu sandım” dedi.
Lakin iş adamı satışı iptal etmek yerine A350-1000s model iki uçağı aldı. İş adamının ‘hesapta olmayan ikinci uçağı kuzenine armağan ettiği belirtildi.