Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Süzme Bulgur Pilavı

Süzme Bulgur Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Süzme Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2,5 su bardağı pilavlık bulgur
*2 yemek kaşığı tereyağı
*56 su bardağı kadar su
*Tuz

Süzme Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı İlk defa denediğim süzme bulgur pilavında başta çok tereddüt etmiştim Ancak o tereyağının mis gibi kokusunu bu şekilde daha iyi hissediyor Tane tane harika bir pilav elde ediyorsunuz Tavsiye ederim
Tencereye su ve tuz alınarak kaynatılır Kaynayan suyun içerisine bulgurlar ilave edilir 5 dakika bulgurlar kaynatılır (makarna gibi)
5 dakika sonra bulgurların suyu süzülür Üzerine soğuk su tutulur Ardından suyu süzülen bulgurlar tencereye alınır
Ayrı bir tavada tereyağı eritilip hafif kızdırılır Tenceredeki bulgurların üzerine dökülür Tuzu da eklenerek karıştırılır Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 1015 dakika pişirilir (Ben ocağın en küçük gözünde iyice kısık ateşte pişirdim) Çok sık olmamak şartıyla arada bakıp karıştırabilirsiniz
(Su eklenmeden nasıl pişecek yapışmaz mı demeyin Gayet güzel pişiyor, ağır ateşte yağını yavaşça çekerek tane tane bir pilav oluyor)
1015 dakika sonra altı kapatılır 510 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır
::Afiyet Olsun::

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt