iltasyazilim
FD Üye
Süzme Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*2,5 su bardağı pilavlık bulgur
*2 yemek kaşığı tereyağı
*56 su bardağı kadar su
*Tuz
Süzme Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı İlk defa denediğim süzme bulgur pilavında başta çok tereddüt etmiştim Ancak o tereyağının mis gibi kokusunu bu şekilde daha iyi hissediyor Tane tane harika bir pilav elde ediyorsunuz Tavsiye ederim
Tencereye su ve tuz alınarak kaynatılır Kaynayan suyun içerisine bulgurlar ilave edilir 5 dakika bulgurlar kaynatılır (makarna gibi)
5 dakika sonra bulgurların suyu süzülür Üzerine soğuk su tutulur Ardından suyu süzülen bulgurlar tencereye alınır
Ayrı bir tavada tereyağı eritilip hafif kızdırılır Tenceredeki bulgurların üzerine dökülür Tuzu da eklenerek karıştırılır Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 1015 dakika pişirilir (Ben ocağın en küçük gözünde iyice kısık ateşte pişirdim) Çok sık olmamak şartıyla arada bakıp karıştırabilirsiniz
(Su eklenmeden nasıl pişecek yapışmaz mı demeyin Gayet güzel pişiyor, ağır ateşte yağını yavaşça çekerek tane tane bir pilav oluyor)
1015 dakika sonra altı kapatılır 510 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır
::Afiyet Olsun::
*2,5 su bardağı pilavlık bulgur
*2 yemek kaşığı tereyağı
*56 su bardağı kadar su
*Tuz
Süzme Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı İlk defa denediğim süzme bulgur pilavında başta çok tereddüt etmiştim Ancak o tereyağının mis gibi kokusunu bu şekilde daha iyi hissediyor Tane tane harika bir pilav elde ediyorsunuz Tavsiye ederim
Tencereye su ve tuz alınarak kaynatılır Kaynayan suyun içerisine bulgurlar ilave edilir 5 dakika bulgurlar kaynatılır (makarna gibi)
5 dakika sonra bulgurların suyu süzülür Üzerine soğuk su tutulur Ardından suyu süzülen bulgurlar tencereye alınır
Ayrı bir tavada tereyağı eritilip hafif kızdırılır Tenceredeki bulgurların üzerine dökülür Tuzu da eklenerek karıştırılır Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 1015 dakika pişirilir (Ben ocağın en küçük gözünde iyice kısık ateşte pişirdim) Çok sık olmamak şartıyla arada bakıp karıştırabilirsiniz
(Su eklenmeden nasıl pişecek yapışmaz mı demeyin Gayet güzel pişiyor, ağır ateşte yağını yavaşça çekerek tane tane bir pilav oluyor)
1015 dakika sonra altı kapatılır 510 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır
::Afiyet Olsun::