Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Swon6

Swon6
0
96

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Arkadaşlar,

Şu anda halen var mıdır bilemiyorum ancak bizim okuduğumuz senelerde ilkokul yıllarında her sene “Yerli Malı haftalarını kutlar yerli uretim olan yiyeceklerden okula getirir arkadaşlarımızla birlikte getirdiklerimizi yerdik

Hic unutamam yine bir yerli malı haftasını kutladığımız bir gunde boyle bir etkinlikleri neden kutladığımızı oğretmenimize sormuştum ve bana demişti ki; “Ulkemizde ihtiyaclarımızı giderebileceğimiz her şeyi sadece ve sadece yabancı uluslardan aldığımızı duşun, gun gelir bize herhangi bir sebepten duşman kesilirler ve paramız olduğu halde yemeye ekmek bulamayacağımız gunlerimiz gelebilir İşte yerli malını bu sebepten dolayı kutluyoruz İlk once bizim kendi ureticimiz kazanabilsin once o ayakta kalabilsin ki ekmek bulamayacağımız gunlerde onlar sayesinde başkalarına boyun eğmeden yaşayabilelim

Uretimin onemi ile ilgili olarak ulu onderimiz Mustafa Kemal Ataturkun bircok sozu de vardır Bunlardan bazılarını sizlere tekrardan hatırlatmak istiyorum;

imagesswon65b099ed163c4d

Tam bağımsızlık, ancak mali bağımsızlık ile mumkundur Bir devletin maliyesi bağımsızlıktan yoksun olunca, o devletin butun hayat ışıklarında bağımsızlık felc olur*
Bizim başka milletlerden hic bir eksiğimiz yok Cesuruz, zekiyiz, calışkanız, Yuksek amaclar uğrunda olmesini biliriz
Tuketici yaşamak iyi değildir Uretici olalım

Hepimizin bildiği uzere online oyun piyasası her gecen gun daha da gelişmekte ve bu piyasaya bircok firma girmektedir Ulkemiz online oyun piyasasında dunya uzerinde en cok rağbet goren ulkelerden biridir Bunun nedenlerinin başında cok genc bir nufusa sahip olmamız geliyor Ancak şunu da belirtmek isterim ki bu piyasadaki firmaların buyuk coğunluğu hatta %90 dan fazlası hep yabancı firmalardır Bu firmalar ulkemizde elde ettikleri gelirlerden hicbir şekilde vergi odemedikleri icin tum gelirleri kendi ulkelerine goturmektedirler Ancak Turkiye oyun piyasası icin cok onemli bir ulke olmasına rağmen yerli oyun ureticileri cok az, bu konudaki en buyuk eksiklik maalesef maddiyattan geciyor Yerli yapımcıların, yabancı yapımcılar gibi geniş imkanları ve butceleri maalesef yok Bu konuda hukumetimizin de maalesef bir teşviki olmadığı icin yerli yapımcılar kendi imkanları ile bir şeyler yapmaya calışıyorlar Bu durumda biz oyun severlerin yerli yapımcılara destek olmamız gerektiğini duşunuyorum Bu amacla sizlere bugun bir oyun tanıtmak istiyorum; işte karşınızda System Wonders 6, Swon6, tamamıyla Turkiyede yapılmış, gerek kurgusu gerek programlanması her şeyi İzmirli Emibel ve Armateknik adında 2 firma tarafından yapılmış, web tabanlı online uzay oyunu

858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt