Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taahhütlü İnternet Nedir? Neden Uzak Durmalısınız?

Taahhütlü İnternet Nedir? Neden Uzak Durmalısınız?

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Taahhut.jpg

Telekom sektöründeki çoğu operatör hizmetlerini kullanıcıya 12 veya 24 ay gibi uzun taahhütler karşılığında satıyor. Taahhütlü internet, sözleşme süresi boyunca internet hizmetinizde değişikliğe müsade etmeyen, kullanıcıları kısıtlayan bir abonelik sistemi. Operatörler taahhütlü internetii “sabit fiyat” garantisi vererek tüketiciye sunuyorlar. Bu şekilde kullanıcı bu süre boyunca ödeyeceği paranın değişmeyeceğini düşünüyor ve kendisine dayatılan sınırlı hız hizmetiyle yetinmek zorunda bırakılıyor. Halbuki taahhüt sözleşmelerinde operatörler “fiyat değişikliği hakkını saklı tutar” ibaresine yer veriyor genelde. Çeşitli sebepler yüzünden operatöründen ayrılmak isteyen kullanıcıların karşısına çıkarılan “taahhüt cayma bedeli” ise kalan süreye bağlı olarak astronomik rakamlara ulaşıyor.

Aralık dönemi, taahhüt sürelerinin bitmesine denk geliyor. Yeni yılda artık taahhütlü internet paketlerinden mümkün olduğunca kaçınmakta fayda var zira fiber altyapı genişlemesi tüm hızıyla devam ediyor. Binanıza fiber geldiğinde kolayca paket değiştirebilmek istiyorsanız taahhütlü internetten uzak durmanızda fayda var.

Örneğin bulunduğum apartmana fiber bu yıl geldi ve ben de hemen geçiş yaptım. Eğer taahhütlü internet kullanıyor olsa idim muhtemelen epey engel ile karşılaşacaktım. Geçtiğimiz günlerde su sızıntısı şüphesi ile evimize gelen alt komşumuz ise maalesef bizim kadar şanslı değil. Taahhüt yaptırdığı için VDSL kullanmaya devam etmek zorunda. Ben ise fiberin keyfini çıkartıyorum. Maalesef TurkNet’in kendi fiberi değil ama şimdilik buna da razıyım.

858,466Konular
981,162Mesajlar
29,534Kullanıcılar
Üst Alt