Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

^^Tabiat Eczanesi^^

^^Tabiat Eczanesi^^

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tabiat Eczanesi

Tabiat bir eczane gibidir Tahıl, sebze ya da meyvelerde yer alan dağıtılmış maddeler, vitaminler, depresyondan tansiyona birçok hastalığa iyi geliyor Şanlıurfa'nın acı pul biberinin cilde yardımcı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, ilaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da benzer özelliği taşıdığının belirtildiği, Londra Üniversitesi uzmanlarının hazırladığı 'Doğal Savaş Programı'nda hangi hastalığa karşısında neler yemeniz gerektiği anlatılırken, wwwburasiturkiyecominternet sitesinde yer alan bilgilere kadar, bir takım yiyeceklerin taşıdığı özellikler şöyle ifade ediliyor:

Satsuma (Minik portakal): İçerdiği folik asit ve C vitamini tamamen öksürüğü ve kanlı tükürmeyi keser Keza kan pıhtılaşmasına karşı en etkili doğal yiyecek olduğu için ileri yaşlarda felç ya da kalp krizi riskini de azaltır

Tarçın: Yemeklere girmiş olabilecek Ecoli bakterisinin vücutta yayılmasını önler Midenin uyumlu çalışmasına etki eder Kusmayı engeller Hatta bal veya limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki yanmaları keser

Hardal: İçindeki singrin maddesi, midenin gaz çıkarmasına yardımcı olur Sindirim sistemini düzenler, mide ağrılarını giderir en fazla bir çay kaşığı alınmalıdır

Nane: İçerdiği mentol, midenin normalleşmesini sağlar Vücuda giren grip mikrobuna karşısında savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır Nane çayı, baş ağrısı, grip, gerginlik gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da birebirdir

Avokado: Sindirimi fazla rahat olan bu meyve bilhassa yeni doğmuş bebeklerin birincil maması olarak tavsiye ediliyor İçerdiği E vitamini kalbe iyi kazanç, yüksek potasyum dinç tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluluk ve rahatlığı atar Vücudun kolesterol oranını ayarlar Teninizin sürekli hücre yenilemesini sağlar (Zayıflamak isteyenler dikkat: Yağ oranı bir çikolata kadar yüksek olan avokadoyu yememenizi öneririz)

Çikolata: Sütlü çikolataları tercih edin Çünkü içerdiği kakao yağı, magnezyum, E vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahat sağlamasına asistan olur Migreni olanlar çikolatadan uzakta durmalıdır

Patates: Orta tepe bir patates, bir insanın bir gün içinde alması gereken C vitaminini içerir Beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlar

İdrad yolları,alerji,mayasıl,karın ağrısı,karaciğer

Nane: İdrar söktürücü özelliğe sahiptir İçerdiği mentol, midenin bayağı fonksiyonunu görmesini sağlar Vücuda giren grip mikrobuna karşısında savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır Sabahları mide bulantısını keser Nane çayı, baş ağrısı, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da birebirdir Fakat nane çayını aç karnına yok, tok karnına içiniz

Elma: İçindeki C vitamini ve pektin oldukça faydalıdır Kolesterolü düşürür, sindirim sistemini düzenler, idrar ve hacet yollarındaki sorunları giderir

Kepekli ekmek: B 3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit içerir Fazla fazlası idrar yollarına zarar verirken, günde 2 dilim yemek iyi kazanç

Kayısı: İçindeki betakarotene adlı madde, hücrelere saldıran molekülleri denetleme altına alarak, kanseri önler İçerdiği kalsiyum ve magnezyum, gırtlak yanmalarını engeller Kuru kayısıya renginin bozulmaması için eklenen sülfür dioksit, astım gibi alerjilere iyi kazanç

Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller, basur tedavisinde birebirdir Oysa fazlası mayasıl için tehlikelidir

Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser

Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin zeka sindirimine tezgâhtar olur Karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, artirit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere kuvvetle tavsiye ederiz

Meyan kökü: Dünya üstünde çoğu kabile yüzyıllardır ülser, artirit, bronşit ve karaciğer rahatsızlıklarına karşısında meyan kökünü doğal hapolarak kullanır Adrenalini yükseltir, stresi engeller, kan basıncını düşürür

Zerdeçal: Karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra sindirime de tezgâhtar olur

Diş,kan basıncı,sindirim

Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde, içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır Ekmek, dişleri korur Gün baştan başa 6 ila 11 dilim ekmek yiyin

Meyve: (Her çeşit) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin

Sebze: (Her çeşitlilik) Günde 3 ila 5 öğün tüketin

Yoğurt ya da beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş sağlığınızı düşünüyorsanız, kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği tercih edin

Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir Zengin bir potasyum kaynağıdır Bu mineral, kalbin uyumlu olarak çalışmasını ve tansiyonun uyumlu olmasını sağlar

Rezene: İçerdiği potasyum tamamen tansiyonu düzenler Sağlıklı kan hücreleri için zorunlu olan folik asidi de oldukça çok bulundurur Rezene çayı sindirim için iyidir

Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir tür fotosentez kimyasal maddesi içerir Bu sayede kanın damarlardan daha sıcacık geçmesini sağlar Tahıl yemek, sebzelere oranla vücutta daha fazla kalori yakılmasını sağlar Kalorinin azalması tansiyonu düzenler

Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir B vitaminleri, E vitamini, demir ve magnezyum açısından epeyce zengindir

Karaciğer: Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, deri ve belirgin gözler için gerekli olan A vitamini açısından zengindirKüçük bir porsiyonu günlük A vitamini ve demirle aylık B12 vitamini ihtiyacını giderir

Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi minerallerle B vitamini vücuda direnç kazandırır Ayrıca ABD'deki bir araştırma, 6 ay baştan başa her gün arpa ürünü şeylerin yenmesinin kolesterol oranını yüzde 15 düşürdüğünü ispatladı

Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt, vücudun bir jurnal kalsiyum ihtiyacını karşılar Yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve yürek atışlarını düzenler Midenin yiyecekleri uyumlu olarak öğütmesini sağlar

Kilo kaybı ve menepoz

Çikolatalı puding: Bu sayede vücuttaki kan, istediği protein ve mineralleri alır İngiliz Sağlık Bakanlığı, kilo kaybı yaşayanların günde 3 defa 1 hafta baştan başa puding yemesini nasihat ediyor

Peynir: 100 gramında 78 kalori bulunuyor

Yumurta: Günde 2 yumurta, kadınların jurnal protein ihtiyacının dörtte birini, erkeğin ise beşte birini karşılar A, D, E ve B vitaminleri taşıyan yumurtadaki selenyum maddesi, bebeklerde sindirim sorunlarını çözer, yetişkinleri de kansere karşı korur

Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek yemek, insan vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20'sini karşılar

Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur

Nohut: Sebze hormonu fitoöstrojeniçerir Bunlar östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun yol açtığı etkilere karşı korur Sebze proteininin en zengin kaynaklarından birisidir

Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar

Üzüm: İçerdiği elajikasit tamamen menopozun sebep olduğu kemik erimesine karşı korur Kandaki östrojen seviyesini yükselterek de menopoz semptomlarını en üye indirir

Kuru erik: Yalnızca ikiüç adet yemek yemek zeka vücudun ihtiyacı olan antioksidanları karşılar İdrar yolları kaslarını rahatlatır Bu da sütun kanserine karşısında korur Demir, A vitamini, B6 vitamini ve potasyum içerir İçerdiği yüksek orandaki bor minerali doğruca menopoz dönemindeki kadınlarda östrojen seviyesini dengede miktar

Tatlı patates: Adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek vücuda enerji sağlar Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitamini, potasyum ve folik asit içerir

Romatizma,sistit,anemi,idrar ve böbrek rahatsızlıkları için

Enginar: Vücuttaki zehiri atma etkisi tamamen ilk önce romatizma edinmek üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına aleyhinde birebirdir Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir

Domates: C vitamini boldur

Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir

Kekik: Timol adHna da birebirdir

Avokado: Sindirimi çok dar olan bu meyve ı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki öteki yağların parçalanmalarını sağlar Kekik yağı banyoda sürüldüğü süre romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır

Zencefil: Kan damarlarını genişletip dolaşımsı arttırarak romatizma ağrılarını ve yanmaları yok eder

Kuşkonmaz: Folik asit, C ve E vitaminleri içerir Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar

Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır, destekler Bu sebeple doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz yemeleri gerektiğini söylüyor

Hurma: Türüne kadar değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir Gıda değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar Doğal müshil etkisine sahiptir Kurutulmuş olanlarına göre daha yüksek oranda su ve daha düşük kalori içerir

Pancar: Böbrekleri çalıştırır Önemli bir potasyum kaynağıdır Vücuttaki tuz oranını dengeler Bu sayede böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler

Kavun: Orta boy bir kavunun yarısı, jurnal C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar A vitamini ve betakaroten içerir Bunlar antioksidan, yani vücudu arıtıcı etkiye sahiptir Böbrekleri rahatlatır Yüksek miktarda su ve düşük miktarda kalori içerir

Şeker Hastalığı,baş ağrısı ve vücudun su tutmasında

Kuru fasulye: Lif açısından zengin bir besindir Bu da diyabet riskini büyük oranda azaltır İçerdiği karbonhidratları vücudun şekere dönüştürmesi uzun sürer

Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum içerir Çözünebilir lif içermesi baştan sona kandaki kolesterol oranını düşürür Bu sebeple şeker hastalığı ve yürek hastaları için mecburi bir besindir

Nane: Nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir İçerdiği mentol ve mentol doğal yağları baştan sona mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir

Biberiye: Kimyasal içerikleri baştan sona doğal bir ağrı kesici görevi görür

Çikolata: Doğal antidepresan özelliği vardır Çikolata magnezyum ve demir içerir Sinirleri gevşetici özelliği bir uçtan bir uca baş ağrısını dindirir

Kuş üzümü: 100 gramı günlük C vitamini ihtiyacının tam 3 katını karşılar Antibakteriyel ve yanmayı önleyici etkileri vardır Zengin potasyum ve düşük tuz içeriği, dehidratasyonu olanlar için manâlı bir doğal ilaçtır

Kabak: 100 gram kabak jurnal folik asit ihtiyacının 4'te birini karşılar Yüksek orandaki potasyum akışkantuz dengesini sağlar

Tahıl: İdrar yollarını açıcı, çalıştırıcı ve rahatlatıcı etkileri tamamen dehidratasyonu rahatsızlığı bulunanların mutlaka yemeleri gerekir Mideyi sakinleştirici özelliği vardır

Mide,gut,adet sancısı için

Tarçın: Mide yanmalarını ve kusma hissini alır

Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği vakit mideyi gevşetici ve gazını müşteri bir etki oluşturur Mide bulantılarını önler

Lahana: Mayalanma esnasında süt asiti üretir Bu da sindirim sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime asistan olur

Hamsi: Omega3 yağı açısından fazla zengindir Kolesterol seviyesini düşürür Kanın pıhtılaşmasını önleyerek damar tıkanıklığı, kalp krizi ve dolayısıyla da felç geçirme riskini düşürür Haftada minimum 1 kere yemek gerekir Kalp hastaları için bu arz haftada 34 porsiyon olmalıdır

Muz: İçerdiği yüksek oranda B6 vitamini doğruca kadınların adet dönemi sancılarını büyük oranda azaltır
Doğal bir ağrı kesici gibidir

Tarçın: Koli basilinin üremesini önler Limon çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde ayrıca nezlenin yol açtığı boğaz ağrılarına keza de adet dönemi sancılarına iyi gelir

Enginar: Çokça folik asit ve potasyum içerir Düşük yağ oranı, sindirimi kolaylaştırıcı etkisi, antioksidan özellikleri doğru anne adayı ve bebeğin sağlığına önemli faydaları vardır

Böğürtlen: E vitamini içerir Vücuttaki zararlı besin atıklarının temizlenmesini sağlar C vitamini boldur Cenini korur

Çölyak,felç,astım,artirit,stres,ülser,kemik erimesinde

Kestane: Kayda Değer bir enerji kaynağıdır Zahmetsizce sindirilebilir Çölyak hastaları için buğday içermeyen un kaynağı olabilir E ve B6 vitaminleri içerir Yağ oranları düşüktür

Turunçgiller: C vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar sayesinde atardamarların, kalbin zarar görmesini önlüyor Portakal, içerdiği folik asit, yürek dostu potasyum ve kalsiyum doğruca dinç alyuvar hücrelerinin çoğalmasına yol açıyor

Soğan: Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla çaba eder Kükürt bileşimleri, atardamarların hasar görmesini önler Soğan kemik erimesine de iyi geliyor

Enginar: Enginarın en büyük özelliği, toksinleri arıtma yeteneğidir Bu sebeple artirit ve romatizması olan hastalara bilhassa öğüt ediliyor Cynarine adlı madde, karaciğer ve safra kesesinin rahatsızlanmasını engelliyor

Meyan kökü: Antivirüs etkisi vardır Karaciğeri korur Adrenalin salgılanmasını dengeler Stresle başa çıkabilmek için zorunlu olan kortizol hormonunu salgılatır

Lahana: Ülseri olan kişiler için tonik, yani mideyi temizleyici etki doğurur Yüksek oranda C vitamini içerir

Kırmızı lahana: vücutta antioksidan özelliğe sahip A vitamini içerir Kanseri önleyici etkiye sahiptir Ham olarak salatalara katılması öğüt edilir

Kayısı: Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir

Süt: Kalsiyum, protein, B2AED vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve dişleri yükseltmek için çalışır Bunların eksikliği kemikleri eritir

Vasıta tutması,cilt sorunları,süt şekeri dayanıksızlığı ve göz için

Zencefil: Sindirime tezgâhtar olur Mide bulantısını giderir Enerjinizi arttırır Seyahatin ve otomobilde uzun süre gitmenin yol açtığı bulantı ve rahatsızlıkları azaltır

Papatya: Nehir olarak içildiğinde sindirime muavin olur, karın ağrılarını dindirir Sıcak bir banyonun ardından hazırlanacak papatya çayı torbaları, egzamanın sebep olduğu kaşıntı ve yanmaları alır

Acı pul biber: Portakaldan 3 kat daha pozitif oranda C vitamini içerir Capsantin adlı kimyasal madde zona hastalığının sebep olduğu ağrıları dindirmek için yapılan kremlerde kullanılır

Portakal suyu: Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacının tamamını karşılar İçindeki potasyum vücudun su dengesini korur; cildin kurumasını, kırışıklıkların meydana gelmesini önler

Portakal yağı: Susam yağıyla karıştırılarak kullanıldığında iyi bir cilt yağı elde edilirHem, selülitli bölgelere portakal yağıyla masaj yapılması nasihat edilir

Badem: Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E vitamini, B2 vitamini, antioksidan içerir Bu sebeple, süt şekeri (laktoz) dayanıksızlığı bulunan ve jurnal gıdalar yiyemeyen kişiler için badem ideal bir besin kaynağıdır

Darı: Zeaksantin adlı bir bitkisel bileşim içerir Bu madde, yaşa emrindeki olarak artan görme bozukluklarını azaltır

Ispanak: Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içerir Sağlıklı gözler için gereklidirKatarakt ve diğer göz tabakalarının bozulmasına karşı lutein maddesi de içerir Pişirdikten sonradan hemencecik tüketin, beklemesi halinde, içindeki yardımcı maddeler toksik maddelere dönüşebilir

Kalp rahatsızlıklarında

Bezelye: Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha eksik B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de çok manâlı

Kepekli Ekmek: Yürek hastalıklarıyla bağırsak kanseri için faydalıdır Günde 12 gramdan fazlası kişiye tarafından zararlı olabilir

Kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyor İçerdiği ellegic asit, vücudu kansere aleyhinde korurken, kiraz yürek damarlarındaki olağan bir kan dolaşımını sağlar Fazla kiraz yenmesi, gut hastalığına yakalanma riskini de düşürür Günde 20 kiraz yemek 1 aspirin yerine geçiyor

Çikolata: E vitamini, magnezyum ve demir, yürek hastalıklarına yakalanma riskini düşürür Günde azami 1 çikolata yiyin

Elma: Günde 5 adet yiyin

Darı Gevreği: Günde 1 tabak tatmin edici

Salatalık: Perhiz yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık, kolesterolü düşürür Kalbi güçlendirir Unutmadan ekleyelim Salatayı soymadan yiyin Çünkü kalbi kuvvetlendiren madde, kabuğuyla derisi aralarında bulunuyor

Yumurta: Tüm yiyecekler içinde en nitelikli proteini içerir En önemli özelliği, kolesterol oranını aranjör lesitin maddesi içermesi Tavada az yağda pişirilmiş yumurtayı tavsiye ederiz

Sarımsak: Mutfağınızdan eksik etmeyin asgari bin doğal tedavide kullanan sarımsak, sindirim sisteminden, kansere, kan dolaşımından kalp hastalıklarına değin her şeye yaralı Ama hamileler dikkat olmalı Fazla sarımsak da yürek yanmaları ve çarpıntılarına yol açar Günde bir diş yeter

Humus: E vitamini zengini humus, kanda kolesterol oranını da ayarlar

Kavun: Bir kavunun yarısı, insan vücudunun jurnal C vitamininin ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15'ini karşılar Kavun, yürek ve böbrek hastalarının diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyvedir

Süt :Bütün bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E ve D vitaminleriyle fosfor deposu Çocuk ve genç ve hamilelerin günde minimum yarım litre süt içmesi nasihat ediliyor

Şeftali: Bir şeftali, jurnal C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar Sindirimi kolay olan meyvenin koyu renklilerini tercih edin Çünkü kabuğuna renk veren betakarotene maddesi, kalp ve kansere aleyhinde faydalıdır

Pirinç: E ve B12 haricen tüm B vitaminleri ve potasyum içerir Bilhassa sütun ve bağırsak kanserlerine karşı faydalıdır Kolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi gelir

Tuz: Vücuttaki kan dolaşımını ve asap sistemini düzenler Mide kanseri, kemik erimesi, yürek sorunlarına birebirdir İngiliz Sağlık Bakanlığı, halkına günde 9 gram tuzun kafi olduğunu, aşırısının vücuda zarar vereceğini açıkladı

Akarsu: Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış olursunuz İngilizler, özellikle çocukların haftada asgari 6 bardak sütlü dere içmesini öneriyor

Ton Balığı: Kolesterol ve tansiyonu düzenler Kansızlık hastalığına aleyhinde D ve B12 vitamini içerir Çoğu kansere karşı vücudu içerdiği nikotinik asitle korur Bir konserve ton balığı, vücudun D vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor

Hindi Eti: 125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine muavin olur

Karpuz: Bir dilimiyle, jurnal C vitamini ihtiyacınızın yüzde 80'ini karşılarsınız İçerdiği potasyum, kan dolaşımını sağlar

Kanser hastalığına karşı

Kayısı: Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere aleyhinde koruyucu etkisi vardır Lifli olduğu için bağırsakları koruyucudur

Tahıllar: Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır Tahıl ağırlıklı bir gıda rejimi, bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor

Fasulye: Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi yürek hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir B vitamini de cinsiyet hormonlarını kuvvetlendirir

Pancar: Demir ve folik asit açısından varlıklı olan pancar, eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır Amerikalı uzmanlar, pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkin olduğunu belirtiyor

Lahana: Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen kroten maddesi içerir

Havuç: Tam 40 araştırma, havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur Bunun esas sebebi betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından varlıklı oluşudur

Nohut: Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir Göğüs kanserine karşı korur

İncir: Potasyum, demir ve kalsiyum içerir Sindirim sistemine muavin olur Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir, çağdaş tıp kadar da kansere karşısında koruyucu olarak öneriliyor

Fındık: Yürek krizine karşısında koruyucu olan E vitamini açısından en zengin besinlerin başında gelir Her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara karşısında koruyucudur

Zeytinyağı: İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol düzeyini dengede miktar Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından da zengindir Bu sayede kalp krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya karşısında beyni koruyucu etkiye sahiptir

Soğan: Bağışıklık sistemini güçlendirir İçerdiği allicin ve sülfür, mide ve bağırsak kanserine aleyhinde koruyucu etkiye sahiptir Son çalışmalar kemik erimesine karşı, peynir ve sütten daha etkin olduğunu göstermiştir

Çilek: Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler Ellegic asit adı bahşedilen kansersavan bir maddeyi de içerir

Domates: Likopen açısından varlıklı ender bitkilerden biridir Likopen, pankreas gibi değişik kanser hastalıklarını önleme konusunda hayati önemdedir C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskini azaltır
 

Similar threads

Doğa bir eczane gibidir! Tahıl, sebze veya meyvelerde bulunan dağıtılmış maddeler, vitaminler;depresyondan tansiyona çoğu hastalığa iyi kazanç Urfa'nın acı pul biberinin cilde yardımcı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, İlaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o, olduğunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
‘Truly Healthy Family Cookbook’ kitabının yazarı diyetisyen Tina Ruggiero’ya sorularak hazırlanan listede, sağlıklı yaşam için tüketilmesi gereken gıdalar sıralandı İşte o listedeki besinlerTime Dergisi'nin sıraladığı en dinç 50 gıda şöyle: id Gad300250 Portakal: Bağışıklık sistemini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
                                                     Bağışıklık sisteminizi güçlendiren gıdalarKış aylarında hepimizi bir halsizlik, bitkinlik, uykusuzluk, isteksizlik gibi duygular kaplar Bu dönemi daha sıcacık geçirecek ve daha dinç ve güçlü olmamızı sağlayacak besinler tüketmemiz bizim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Enerjinizi kuvvetlendirmek, yorgunluğunuzu alıkoymak, yaza daha formda hazırlanmak için baharın doğaüstü meyvelerinden yararlanın!yazmeyvelerininmucizesi5c43d451cf872jpegalt Yaz meyvelerinin mucizesiC vitamini deposu: ÇİLEKBahar aylarının vazgeçilmez meyvesi olan çilek lezzetinin yanı sıra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Diğer Taraftan rakamlar bir milyon nüfuslu bir popülasyonda her sene 100'ü aşkın çocuğu etkileyecek dek ciddi boyutlara ulaşabiliyor Seri kilo kaybı, iştahsızlık, vücutta morluklar, renkte solukluk, eklem ağrıları ve aniden belirip büyüyen bezelerle kendini gösterebilen kanserden korunmanın yanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,460Konular
981,098Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt