iltasyazilim
FD Üye
Tabiat Eczanesi
Tabiat bir eczane gibidir Tahıl, sebze ya da meyvelerde yer alan dağıtılmış maddeler, vitaminler, depresyondan tansiyona birçok hastalığa iyi geliyor Şanlıurfa'nın acı pul biberinin cilde yardımcı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, ilaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da benzer özelliği taşıdığının belirtildiği, Londra Üniversitesi uzmanlarının hazırladığı 'Doğal Savaş Programı'nda hangi hastalığa karşısında neler yemeniz gerektiği anlatılırken, wwwburasiturkiyecominternet sitesinde yer alan bilgilere kadar, bir takım yiyeceklerin taşıdığı özellikler şöyle ifade ediliyor:
Satsuma (Minik portakal): İçerdiği folik asit ve C vitamini tamamen öksürüğü ve kanlı tükürmeyi keser Keza kan pıhtılaşmasına karşı en etkili doğal yiyecek olduğu için ileri yaşlarda felç ya da kalp krizi riskini de azaltır
Tarçın: Yemeklere girmiş olabilecek Ecoli bakterisinin vücutta yayılmasını önler Midenin uyumlu çalışmasına etki eder Kusmayı engeller Hatta bal veya limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki yanmaları keser
Hardal: İçindeki singrin maddesi, midenin gaz çıkarmasına yardımcı olur Sindirim sistemini düzenler, mide ağrılarını giderir en fazla bir çay kaşığı alınmalıdır
Nane: İçerdiği mentol, midenin normalleşmesini sağlar Vücuda giren grip mikrobuna karşısında savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır Nane çayı, baş ağrısı, grip, gerginlik gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da birebirdir
Avokado: Sindirimi fazla rahat olan bu meyve bilhassa yeni doğmuş bebeklerin birincil maması olarak tavsiye ediliyor İçerdiği E vitamini kalbe iyi kazanç, yüksek potasyum dinç tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluluk ve rahatlığı atar Vücudun kolesterol oranını ayarlar Teninizin sürekli hücre yenilemesini sağlar (Zayıflamak isteyenler dikkat: Yağ oranı bir çikolata kadar yüksek olan avokadoyu yememenizi öneririz)
Çikolata: Sütlü çikolataları tercih edin Çünkü içerdiği kakao yağı, magnezyum, E vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahat sağlamasına asistan olur Migreni olanlar çikolatadan uzakta durmalıdır
Patates: Orta tepe bir patates, bir insanın bir gün içinde alması gereken C vitaminini içerir Beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlar
İdrad yolları,alerji,mayasıl,karın ağrısı,karaciğer
Nane: İdrar söktürücü özelliğe sahiptir İçerdiği mentol, midenin bayağı fonksiyonunu görmesini sağlar Vücuda giren grip mikrobuna karşısında savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır Sabahları mide bulantısını keser Nane çayı, baş ağrısı, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da birebirdir Fakat nane çayını aç karnına yok, tok karnına içiniz
Elma: İçindeki C vitamini ve pektin oldukça faydalıdır Kolesterolü düşürür, sindirim sistemini düzenler, idrar ve hacet yollarındaki sorunları giderir
Kepekli ekmek: B 3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit içerir Fazla fazlası idrar yollarına zarar verirken, günde 2 dilim yemek iyi kazanç
Kayısı: İçindeki betakarotene adlı madde, hücrelere saldıran molekülleri denetleme altına alarak, kanseri önler İçerdiği kalsiyum ve magnezyum, gırtlak yanmalarını engeller Kuru kayısıya renginin bozulmaması için eklenen sülfür dioksit, astım gibi alerjilere iyi kazanç
Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller, basur tedavisinde birebirdir Oysa fazlası mayasıl için tehlikelidir
Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser
Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin zeka sindirimine tezgâhtar olur Karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, artirit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere kuvvetle tavsiye ederiz
Meyan kökü: Dünya üstünde çoğu kabile yüzyıllardır ülser, artirit, bronşit ve karaciğer rahatsızlıklarına karşısında meyan kökünü doğal hapolarak kullanır Adrenalini yükseltir, stresi engeller, kan basıncını düşürür
Zerdeçal: Karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra sindirime de tezgâhtar olur
Diş,kan basıncı,sindirim
Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde, içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır Ekmek, dişleri korur Gün baştan başa 6 ila 11 dilim ekmek yiyin
Meyve: (Her çeşit) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin
Sebze: (Her çeşitlilik) Günde 3 ila 5 öğün tüketin
Yoğurt ya da beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş sağlığınızı düşünüyorsanız, kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği tercih edin
Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir Zengin bir potasyum kaynağıdır Bu mineral, kalbin uyumlu olarak çalışmasını ve tansiyonun uyumlu olmasını sağlar
Rezene: İçerdiği potasyum tamamen tansiyonu düzenler Sağlıklı kan hücreleri için zorunlu olan folik asidi de oldukça çok bulundurur Rezene çayı sindirim için iyidir
Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir tür fotosentez kimyasal maddesi içerir Bu sayede kanın damarlardan daha sıcacık geçmesini sağlar Tahıl yemek, sebzelere oranla vücutta daha fazla kalori yakılmasını sağlar Kalorinin azalması tansiyonu düzenler
Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir B vitaminleri, E vitamini, demir ve magnezyum açısından epeyce zengindir
Karaciğer: Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, deri ve belirgin gözler için gerekli olan A vitamini açısından zengindirKüçük bir porsiyonu günlük A vitamini ve demirle aylık B12 vitamini ihtiyacını giderir
Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi minerallerle B vitamini vücuda direnç kazandırır Ayrıca ABD'deki bir araştırma, 6 ay baştan başa her gün arpa ürünü şeylerin yenmesinin kolesterol oranını yüzde 15 düşürdüğünü ispatladı
Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt, vücudun bir jurnal kalsiyum ihtiyacını karşılar Yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve yürek atışlarını düzenler Midenin yiyecekleri uyumlu olarak öğütmesini sağlar
Kilo kaybı ve menepoz
Çikolatalı puding: Bu sayede vücuttaki kan, istediği protein ve mineralleri alır İngiliz Sağlık Bakanlığı, kilo kaybı yaşayanların günde 3 defa 1 hafta baştan başa puding yemesini nasihat ediyor
Peynir: 100 gramında 78 kalori bulunuyor
Yumurta: Günde 2 yumurta, kadınların jurnal protein ihtiyacının dörtte birini, erkeğin ise beşte birini karşılar A, D, E ve B vitaminleri taşıyan yumurtadaki selenyum maddesi, bebeklerde sindirim sorunlarını çözer, yetişkinleri de kansere karşı korur
Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek yemek, insan vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20'sini karşılar
Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur
Nohut: Sebze hormonu fitoöstrojeniçerir Bunlar östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun yol açtığı etkilere karşı korur Sebze proteininin en zengin kaynaklarından birisidir
Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar
Üzüm: İçerdiği elajikasit tamamen menopozun sebep olduğu kemik erimesine karşı korur Kandaki östrojen seviyesini yükselterek de menopoz semptomlarını en üye indirir
Kuru erik: Yalnızca ikiüç adet yemek yemek zeka vücudun ihtiyacı olan antioksidanları karşılar İdrar yolları kaslarını rahatlatır Bu da sütun kanserine karşısında korur Demir, A vitamini, B6 vitamini ve potasyum içerir İçerdiği yüksek orandaki bor minerali doğruca menopoz dönemindeki kadınlarda östrojen seviyesini dengede miktar
Tatlı patates: Adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek vücuda enerji sağlar Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitamini, potasyum ve folik asit içerir
Romatizma,sistit,anemi,idrar ve böbrek rahatsızlıkları için
Enginar: Vücuttaki zehiri atma etkisi tamamen ilk önce romatizma edinmek üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına aleyhinde birebirdir Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir
Domates: C vitamini boldur
Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir
Kekik: Timol adHna da birebirdir
Avokado: Sindirimi çok dar olan bu meyve ı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki öteki yağların parçalanmalarını sağlar Kekik yağı banyoda sürüldüğü süre romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır
Zencefil: Kan damarlarını genişletip dolaşımsı arttırarak romatizma ağrılarını ve yanmaları yok eder
Kuşkonmaz: Folik asit, C ve E vitaminleri içerir Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar
Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır, destekler Bu sebeple doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz yemeleri gerektiğini söylüyor
Hurma: Türüne kadar değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir Gıda değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar Doğal müshil etkisine sahiptir Kurutulmuş olanlarına göre daha yüksek oranda su ve daha düşük kalori içerir
Pancar: Böbrekleri çalıştırır Önemli bir potasyum kaynağıdır Vücuttaki tuz oranını dengeler Bu sayede böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler
Kavun: Orta boy bir kavunun yarısı, jurnal C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar A vitamini ve betakaroten içerir Bunlar antioksidan, yani vücudu arıtıcı etkiye sahiptir Böbrekleri rahatlatır Yüksek miktarda su ve düşük miktarda kalori içerir
Şeker Hastalığı,baş ağrısı ve vücudun su tutmasında
Kuru fasulye: Lif açısından zengin bir besindir Bu da diyabet riskini büyük oranda azaltır İçerdiği karbonhidratları vücudun şekere dönüştürmesi uzun sürer
Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum içerir Çözünebilir lif içermesi baştan sona kandaki kolesterol oranını düşürür Bu sebeple şeker hastalığı ve yürek hastaları için mecburi bir besindir
Nane: Nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir İçerdiği mentol ve mentol doğal yağları baştan sona mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir
Biberiye: Kimyasal içerikleri baştan sona doğal bir ağrı kesici görevi görür
Çikolata: Doğal antidepresan özelliği vardır Çikolata magnezyum ve demir içerir Sinirleri gevşetici özelliği bir uçtan bir uca baş ağrısını dindirir
Kuş üzümü: 100 gramı günlük C vitamini ihtiyacının tam 3 katını karşılar Antibakteriyel ve yanmayı önleyici etkileri vardır Zengin potasyum ve düşük tuz içeriği, dehidratasyonu olanlar için manâlı bir doğal ilaçtır
Kabak: 100 gram kabak jurnal folik asit ihtiyacının 4'te birini karşılar Yüksek orandaki potasyum akışkantuz dengesini sağlar
Tahıl: İdrar yollarını açıcı, çalıştırıcı ve rahatlatıcı etkileri tamamen dehidratasyonu rahatsızlığı bulunanların mutlaka yemeleri gerekir Mideyi sakinleştirici özelliği vardır
Mide,gut,adet sancısı için
Tarçın: Mide yanmalarını ve kusma hissini alır
Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği vakit mideyi gevşetici ve gazını müşteri bir etki oluşturur Mide bulantılarını önler
Lahana: Mayalanma esnasında süt asiti üretir Bu da sindirim sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime asistan olur
Hamsi: Omega3 yağı açısından fazla zengindir Kolesterol seviyesini düşürür Kanın pıhtılaşmasını önleyerek damar tıkanıklığı, kalp krizi ve dolayısıyla da felç geçirme riskini düşürür Haftada minimum 1 kere yemek gerekir Kalp hastaları için bu arz haftada 34 porsiyon olmalıdır
Muz: İçerdiği yüksek oranda B6 vitamini doğruca kadınların adet dönemi sancılarını büyük oranda azaltır
Doğal bir ağrı kesici gibidir
Tarçın: Koli basilinin üremesini önler Limon çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde ayrıca nezlenin yol açtığı boğaz ağrılarına keza de adet dönemi sancılarına iyi gelir
Enginar: Çokça folik asit ve potasyum içerir Düşük yağ oranı, sindirimi kolaylaştırıcı etkisi, antioksidan özellikleri doğru anne adayı ve bebeğin sağlığına önemli faydaları vardır
Böğürtlen: E vitamini içerir Vücuttaki zararlı besin atıklarının temizlenmesini sağlar C vitamini boldur Cenini korur
Çölyak,felç,astım,artirit,stres,ülser,kemik erimesinde
Kestane: Kayda Değer bir enerji kaynağıdır Zahmetsizce sindirilebilir Çölyak hastaları için buğday içermeyen un kaynağı olabilir E ve B6 vitaminleri içerir Yağ oranları düşüktür
Turunçgiller: C vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar sayesinde atardamarların, kalbin zarar görmesini önlüyor Portakal, içerdiği folik asit, yürek dostu potasyum ve kalsiyum doğruca dinç alyuvar hücrelerinin çoğalmasına yol açıyor
Soğan: Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla çaba eder Kükürt bileşimleri, atardamarların hasar görmesini önler Soğan kemik erimesine de iyi geliyor
Enginar: Enginarın en büyük özelliği, toksinleri arıtma yeteneğidir Bu sebeple artirit ve romatizması olan hastalara bilhassa öğüt ediliyor Cynarine adlı madde, karaciğer ve safra kesesinin rahatsızlanmasını engelliyor
Meyan kökü: Antivirüs etkisi vardır Karaciğeri korur Adrenalin salgılanmasını dengeler Stresle başa çıkabilmek için zorunlu olan kortizol hormonunu salgılatır
Lahana: Ülseri olan kişiler için tonik, yani mideyi temizleyici etki doğurur Yüksek oranda C vitamini içerir
Kırmızı lahana: vücutta antioksidan özelliğe sahip A vitamini içerir Kanseri önleyici etkiye sahiptir Ham olarak salatalara katılması öğüt edilir
Kayısı: Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir
Süt: Kalsiyum, protein, B2AED vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve dişleri yükseltmek için çalışır Bunların eksikliği kemikleri eritir
Vasıta tutması,cilt sorunları,süt şekeri dayanıksızlığı ve göz için
Zencefil: Sindirime tezgâhtar olur Mide bulantısını giderir Enerjinizi arttırır Seyahatin ve otomobilde uzun süre gitmenin yol açtığı bulantı ve rahatsızlıkları azaltır
Papatya: Nehir olarak içildiğinde sindirime muavin olur, karın ağrılarını dindirir Sıcak bir banyonun ardından hazırlanacak papatya çayı torbaları, egzamanın sebep olduğu kaşıntı ve yanmaları alır
Acı pul biber: Portakaldan 3 kat daha pozitif oranda C vitamini içerir Capsantin adlı kimyasal madde zona hastalığının sebep olduğu ağrıları dindirmek için yapılan kremlerde kullanılır
Portakal suyu: Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacının tamamını karşılar İçindeki potasyum vücudun su dengesini korur; cildin kurumasını, kırışıklıkların meydana gelmesini önler
Portakal yağı: Susam yağıyla karıştırılarak kullanıldığında iyi bir cilt yağı elde edilirHem, selülitli bölgelere portakal yağıyla masaj yapılması nasihat edilir
Badem: Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E vitamini, B2 vitamini, antioksidan içerir Bu sebeple, süt şekeri (laktoz) dayanıksızlığı bulunan ve jurnal gıdalar yiyemeyen kişiler için badem ideal bir besin kaynağıdır
Darı: Zeaksantin adlı bir bitkisel bileşim içerir Bu madde, yaşa emrindeki olarak artan görme bozukluklarını azaltır
Ispanak: Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içerir Sağlıklı gözler için gereklidirKatarakt ve diğer göz tabakalarının bozulmasına karşı lutein maddesi de içerir Pişirdikten sonradan hemencecik tüketin, beklemesi halinde, içindeki yardımcı maddeler toksik maddelere dönüşebilir
Kalp rahatsızlıklarında
Bezelye: Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha eksik B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de çok manâlı
Kepekli Ekmek: Yürek hastalıklarıyla bağırsak kanseri için faydalıdır Günde 12 gramdan fazlası kişiye tarafından zararlı olabilir
Kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyor İçerdiği ellegic asit, vücudu kansere aleyhinde korurken, kiraz yürek damarlarındaki olağan bir kan dolaşımını sağlar Fazla kiraz yenmesi, gut hastalığına yakalanma riskini de düşürür Günde 20 kiraz yemek 1 aspirin yerine geçiyor
Çikolata: E vitamini, magnezyum ve demir, yürek hastalıklarına yakalanma riskini düşürür Günde azami 1 çikolata yiyin
Elma: Günde 5 adet yiyin
Darı Gevreği: Günde 1 tabak tatmin edici
Salatalık: Perhiz yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık, kolesterolü düşürür Kalbi güçlendirir Unutmadan ekleyelim Salatayı soymadan yiyin Çünkü kalbi kuvvetlendiren madde, kabuğuyla derisi aralarında bulunuyor
Yumurta: Tüm yiyecekler içinde en nitelikli proteini içerir En önemli özelliği, kolesterol oranını aranjör lesitin maddesi içermesi Tavada az yağda pişirilmiş yumurtayı tavsiye ederiz
Sarımsak: Mutfağınızdan eksik etmeyin asgari bin doğal tedavide kullanan sarımsak, sindirim sisteminden, kansere, kan dolaşımından kalp hastalıklarına değin her şeye yaralı Ama hamileler dikkat olmalı Fazla sarımsak da yürek yanmaları ve çarpıntılarına yol açar Günde bir diş yeter
Humus: E vitamini zengini humus, kanda kolesterol oranını da ayarlar
Kavun: Bir kavunun yarısı, insan vücudunun jurnal C vitamininin ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15'ini karşılar Kavun, yürek ve böbrek hastalarının diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyvedir
Süt :Bütün bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E ve D vitaminleriyle fosfor deposu Çocuk ve genç ve hamilelerin günde minimum yarım litre süt içmesi nasihat ediliyor
Şeftali: Bir şeftali, jurnal C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar Sindirimi kolay olan meyvenin koyu renklilerini tercih edin Çünkü kabuğuna renk veren betakarotene maddesi, kalp ve kansere aleyhinde faydalıdır
Pirinç: E ve B12 haricen tüm B vitaminleri ve potasyum içerir Bilhassa sütun ve bağırsak kanserlerine karşı faydalıdır Kolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi gelir
Tuz: Vücuttaki kan dolaşımını ve asap sistemini düzenler Mide kanseri, kemik erimesi, yürek sorunlarına birebirdir İngiliz Sağlık Bakanlığı, halkına günde 9 gram tuzun kafi olduğunu, aşırısının vücuda zarar vereceğini açıkladı
Akarsu: Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış olursunuz İngilizler, özellikle çocukların haftada asgari 6 bardak sütlü dere içmesini öneriyor
Ton Balığı: Kolesterol ve tansiyonu düzenler Kansızlık hastalığına aleyhinde D ve B12 vitamini içerir Çoğu kansere karşı vücudu içerdiği nikotinik asitle korur Bir konserve ton balığı, vücudun D vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor
Hindi Eti: 125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine muavin olur
Karpuz: Bir dilimiyle, jurnal C vitamini ihtiyacınızın yüzde 80'ini karşılarsınız İçerdiği potasyum, kan dolaşımını sağlar
Kanser hastalığına karşı
Kayısı: Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere aleyhinde koruyucu etkisi vardır Lifli olduğu için bağırsakları koruyucudur
Tahıllar: Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır Tahıl ağırlıklı bir gıda rejimi, bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor
Fasulye: Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi yürek hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir B vitamini de cinsiyet hormonlarını kuvvetlendirir
Pancar: Demir ve folik asit açısından varlıklı olan pancar, eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır Amerikalı uzmanlar, pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkin olduğunu belirtiyor
Lahana: Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen kroten maddesi içerir
Havuç: Tam 40 araştırma, havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur Bunun esas sebebi betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından varlıklı oluşudur
Nohut: Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir Göğüs kanserine karşı korur
İncir: Potasyum, demir ve kalsiyum içerir Sindirim sistemine muavin olur Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir, çağdaş tıp kadar da kansere karşısında koruyucu olarak öneriliyor
Fındık: Yürek krizine karşısında koruyucu olan E vitamini açısından en zengin besinlerin başında gelir Her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara karşısında koruyucudur
Zeytinyağı: İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol düzeyini dengede miktar Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından da zengindir Bu sayede kalp krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya karşısında beyni koruyucu etkiye sahiptir
Soğan: Bağışıklık sistemini güçlendirir İçerdiği allicin ve sülfür, mide ve bağırsak kanserine aleyhinde koruyucu etkiye sahiptir Son çalışmalar kemik erimesine karşı, peynir ve sütten daha etkin olduğunu göstermiştir
Çilek: Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler Ellegic asit adı bahşedilen kansersavan bir maddeyi de içerir
Domates: Likopen açısından varlıklı ender bitkilerden biridir Likopen, pankreas gibi değişik kanser hastalıklarını önleme konusunda hayati önemdedir C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskini azaltır
Tabiat bir eczane gibidir Tahıl, sebze ya da meyvelerde yer alan dağıtılmış maddeler, vitaminler, depresyondan tansiyona birçok hastalığa iyi geliyor Şanlıurfa'nın acı pul biberinin cilde yardımcı, teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, ilaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da benzer özelliği taşıdığının belirtildiği, Londra Üniversitesi uzmanlarının hazırladığı 'Doğal Savaş Programı'nda hangi hastalığa karşısında neler yemeniz gerektiği anlatılırken, wwwburasiturkiyecominternet sitesinde yer alan bilgilere kadar, bir takım yiyeceklerin taşıdığı özellikler şöyle ifade ediliyor:
Satsuma (Minik portakal): İçerdiği folik asit ve C vitamini tamamen öksürüğü ve kanlı tükürmeyi keser Keza kan pıhtılaşmasına karşı en etkili doğal yiyecek olduğu için ileri yaşlarda felç ya da kalp krizi riskini de azaltır
Tarçın: Yemeklere girmiş olabilecek Ecoli bakterisinin vücutta yayılmasını önler Midenin uyumlu çalışmasına etki eder Kusmayı engeller Hatta bal veya limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki yanmaları keser
Hardal: İçindeki singrin maddesi, midenin gaz çıkarmasına yardımcı olur Sindirim sistemini düzenler, mide ağrılarını giderir en fazla bir çay kaşığı alınmalıdır
Nane: İçerdiği mentol, midenin normalleşmesini sağlar Vücuda giren grip mikrobuna karşısında savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır Nane çayı, baş ağrısı, grip, gerginlik gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da birebirdir
Avokado: Sindirimi fazla rahat olan bu meyve bilhassa yeni doğmuş bebeklerin birincil maması olarak tavsiye ediliyor İçerdiği E vitamini kalbe iyi kazanç, yüksek potasyum dinç tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluluk ve rahatlığı atar Vücudun kolesterol oranını ayarlar Teninizin sürekli hücre yenilemesini sağlar (Zayıflamak isteyenler dikkat: Yağ oranı bir çikolata kadar yüksek olan avokadoyu yememenizi öneririz)
Çikolata: Sütlü çikolataları tercih edin Çünkü içerdiği kakao yağı, magnezyum, E vitamini beynin kendisini yenilemesine ve psikolojik rahat sağlamasına asistan olur Migreni olanlar çikolatadan uzakta durmalıdır
Patates: Orta tepe bir patates, bir insanın bir gün içinde alması gereken C vitaminini içerir Beyindeki serotonin adlı kimyasal maddenin kendisini yenilemesini sağlar
İdrad yolları,alerji,mayasıl,karın ağrısı,karaciğer
Nane: İdrar söktürücü özelliğe sahiptir İçerdiği mentol, midenin bayağı fonksiyonunu görmesini sağlar Vücuda giren grip mikrobuna karşısında savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır Sabahları mide bulantısını keser Nane çayı, baş ağrısı, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da birebirdir Fakat nane çayını aç karnına yok, tok karnına içiniz
Elma: İçindeki C vitamini ve pektin oldukça faydalıdır Kolesterolü düşürür, sindirim sistemini düzenler, idrar ve hacet yollarındaki sorunları giderir
Kepekli ekmek: B 3 vitamini, demir, potasyum ve folik asit içerir Fazla fazlası idrar yollarına zarar verirken, günde 2 dilim yemek iyi kazanç
Kayısı: İçindeki betakarotene adlı madde, hücrelere saldıran molekülleri denetleme altına alarak, kanseri önler İçerdiği kalsiyum ve magnezyum, gırtlak yanmalarını engeller Kuru kayısıya renginin bozulmaması için eklenen sülfür dioksit, astım gibi alerjilere iyi kazanç
Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller, basur tedavisinde birebirdir Oysa fazlası mayasıl için tehlikelidir
Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser
Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin zeka sindirimine tezgâhtar olur Karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, artirit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere kuvvetle tavsiye ederiz
Meyan kökü: Dünya üstünde çoğu kabile yüzyıllardır ülser, artirit, bronşit ve karaciğer rahatsızlıklarına karşısında meyan kökünü doğal hapolarak kullanır Adrenalini yükseltir, stresi engeller, kan basıncını düşürür
Zerdeçal: Karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra sindirime de tezgâhtar olur
Diş,kan basıncı,sindirim
Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde, içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır Ekmek, dişleri korur Gün baştan başa 6 ila 11 dilim ekmek yiyin
Meyve: (Her çeşit) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin
Sebze: (Her çeşitlilik) Günde 3 ila 5 öğün tüketin
Yoğurt ya da beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş sağlığınızı düşünüyorsanız, kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği tercih edin
Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir Zengin bir potasyum kaynağıdır Bu mineral, kalbin uyumlu olarak çalışmasını ve tansiyonun uyumlu olmasını sağlar
Rezene: İçerdiği potasyum tamamen tansiyonu düzenler Sağlıklı kan hücreleri için zorunlu olan folik asidi de oldukça çok bulundurur Rezene çayı sindirim için iyidir
Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir tür fotosentez kimyasal maddesi içerir Bu sayede kanın damarlardan daha sıcacık geçmesini sağlar Tahıl yemek, sebzelere oranla vücutta daha fazla kalori yakılmasını sağlar Kalorinin azalması tansiyonu düzenler
Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir B vitaminleri, E vitamini, demir ve magnezyum açısından epeyce zengindir
Karaciğer: Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, deri ve belirgin gözler için gerekli olan A vitamini açısından zengindirKüçük bir porsiyonu günlük A vitamini ve demirle aylık B12 vitamini ihtiyacını giderir
Arpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi minerallerle B vitamini vücuda direnç kazandırır Ayrıca ABD'deki bir araştırma, 6 ay baştan başa her gün arpa ürünü şeylerin yenmesinin kolesterol oranını yüzde 15 düşürdüğünü ispatladı
Yoğurt: Günde 150 gram yoğurt, vücudun bir jurnal kalsiyum ihtiyacını karşılar Yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve yürek atışlarını düzenler Midenin yiyecekleri uyumlu olarak öğütmesini sağlar
Kilo kaybı ve menepoz
Çikolatalı puding: Bu sayede vücuttaki kan, istediği protein ve mineralleri alır İngiliz Sağlık Bakanlığı, kilo kaybı yaşayanların günde 3 defa 1 hafta baştan başa puding yemesini nasihat ediyor
Peynir: 100 gramında 78 kalori bulunuyor
Yumurta: Günde 2 yumurta, kadınların jurnal protein ihtiyacının dörtte birini, erkeğin ise beşte birini karşılar A, D, E ve B vitaminleri taşıyan yumurtadaki selenyum maddesi, bebeklerde sindirim sorunlarını çözer, yetişkinleri de kansere karşı korur
Dondurma: Günde 2 top vanilyalı dondurma yemek yemek, insan vücudunun günlük protein ihtiyacının yüzde 20'sini karşılar
Salam: B vitamini, demir, sodyum ve potasyum deposudur
Nohut: Sebze hormonu fitoöstrojeniçerir Bunlar östrojenin vücuttaki etkilerini dengeler ve menopozun yol açtığı etkilere karşı korur Sebze proteininin en zengin kaynaklarından birisidir
Kola: Kafein vücudun yorgunluğunu alır ve konsantrasyonu sağlar
Üzüm: İçerdiği elajikasit tamamen menopozun sebep olduğu kemik erimesine karşı korur Kandaki östrojen seviyesini yükselterek de menopoz semptomlarını en üye indirir
Kuru erik: Yalnızca ikiüç adet yemek yemek zeka vücudun ihtiyacı olan antioksidanları karşılar İdrar yolları kaslarını rahatlatır Bu da sütun kanserine karşısında korur Demir, A vitamini, B6 vitamini ve potasyum içerir İçerdiği yüksek orandaki bor minerali doğruca menopoz dönemindeki kadınlarda östrojen seviyesini dengede miktar
Tatlı patates: Adrenal salgılayan bezleri güçlendirerek vücuda enerji sağlar Fosfor, magnezyum, kalsiyum, C vitamini, potasyum ve folik asit içerir
Romatizma,sistit,anemi,idrar ve böbrek rahatsızlıkları için
Enginar: Vücuttaki zehiri atma etkisi tamamen ilk önce romatizma edinmek üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına aleyhinde birebirdir Folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir
Domates: C vitamini boldur
Tahıl: İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir
Kekik: Timol adHna da birebirdir
Avokado: Sindirimi çok dar olan bu meyve ı verilen bir tür doğal yağ, vücuttaki öteki yağların parçalanmalarını sağlar Kekik yağı banyoda sürüldüğü süre romatizma ağrılarını büyük oranda azaltır
Zencefil: Kan damarlarını genişletip dolaşımsı arttırarak romatizma ağrılarını ve yanmaları yok eder
Kuşkonmaz: Folik asit, C ve E vitaminleri içerir Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar
Karaciğer ve böbreklerin çalışmasını kolaylaştırır, destekler Bu sebeple doktorlar, sistit hastalarının mutlaka kuşkonmaz yemeleri gerektiğini söylüyor
Hurma: Türüne kadar değişse de hurmaların birçoğu yüksek oranda demir içerir Gıda değeri yüksek ve önemli bir enerji kaynağıdırlar Doğal müshil etkisine sahiptir Kurutulmuş olanlarına göre daha yüksek oranda su ve daha düşük kalori içerir
Pancar: Böbrekleri çalıştırır Önemli bir potasyum kaynağıdır Vücuttaki tuz oranını dengeler Bu sayede böbrekler ve idrar yollarının çalışmasını destekler
Kavun: Orta boy bir kavunun yarısı, jurnal C vitamini ihtiyacını tamamen karşılar A vitamini ve betakaroten içerir Bunlar antioksidan, yani vücudu arıtıcı etkiye sahiptir Böbrekleri rahatlatır Yüksek miktarda su ve düşük miktarda kalori içerir
Şeker Hastalığı,baş ağrısı ve vücudun su tutmasında
Kuru fasulye: Lif açısından zengin bir besindir Bu da diyabet riskini büyük oranda azaltır İçerdiği karbonhidratları vücudun şekere dönüştürmesi uzun sürer
Mercimek: B vitamini, demir, kalsiyum, potasyum, fosfor ve magnezyum içerir Çözünebilir lif içermesi baştan sona kandaki kolesterol oranını düşürür Bu sebeple şeker hastalığı ve yürek hastaları için mecburi bir besindir
Nane: Nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir İçerdiği mentol ve mentol doğal yağları baştan sona mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir
Biberiye: Kimyasal içerikleri baştan sona doğal bir ağrı kesici görevi görür
Çikolata: Doğal antidepresan özelliği vardır Çikolata magnezyum ve demir içerir Sinirleri gevşetici özelliği bir uçtan bir uca baş ağrısını dindirir
Kuş üzümü: 100 gramı günlük C vitamini ihtiyacının tam 3 katını karşılar Antibakteriyel ve yanmayı önleyici etkileri vardır Zengin potasyum ve düşük tuz içeriği, dehidratasyonu olanlar için manâlı bir doğal ilaçtır
Kabak: 100 gram kabak jurnal folik asit ihtiyacının 4'te birini karşılar Yüksek orandaki potasyum akışkantuz dengesini sağlar
Tahıl: İdrar yollarını açıcı, çalıştırıcı ve rahatlatıcı etkileri tamamen dehidratasyonu rahatsızlığı bulunanların mutlaka yemeleri gerekir Mideyi sakinleştirici özelliği vardır
Mide,gut,adet sancısı için
Tarçın: Mide yanmalarını ve kusma hissini alır
Hindistan cevizi: Sütlü içeceklere eklendiği vakit mideyi gevşetici ve gazını müşteri bir etki oluşturur Mide bulantılarını önler
Lahana: Mayalanma esnasında süt asiti üretir Bu da sindirim sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime asistan olur
Hamsi: Omega3 yağı açısından fazla zengindir Kolesterol seviyesini düşürür Kanın pıhtılaşmasını önleyerek damar tıkanıklığı, kalp krizi ve dolayısıyla da felç geçirme riskini düşürür Haftada minimum 1 kere yemek gerekir Kalp hastaları için bu arz haftada 34 porsiyon olmalıdır
Muz: İçerdiği yüksek oranda B6 vitamini doğruca kadınların adet dönemi sancılarını büyük oranda azaltır
Doğal bir ağrı kesici gibidir
Tarçın: Koli basilinin üremesini önler Limon çayına balla birlikte eklenerek içildiğinde ayrıca nezlenin yol açtığı boğaz ağrılarına keza de adet dönemi sancılarına iyi gelir
Enginar: Çokça folik asit ve potasyum içerir Düşük yağ oranı, sindirimi kolaylaştırıcı etkisi, antioksidan özellikleri doğru anne adayı ve bebeğin sağlığına önemli faydaları vardır
Böğürtlen: E vitamini içerir Vücuttaki zararlı besin atıklarının temizlenmesini sağlar C vitamini boldur Cenini korur
Çölyak,felç,astım,artirit,stres,ülser,kemik erimesinde
Kestane: Kayda Değer bir enerji kaynağıdır Zahmetsizce sindirilebilir Çölyak hastaları için buğday içermeyen un kaynağı olabilir E ve B6 vitaminleri içerir Yağ oranları düşüktür
Turunçgiller: C vitamini zengini turunçgiller içerdikleri flavonoid adlı antioksidanlar sayesinde atardamarların, kalbin zarar görmesini önlüyor Portakal, içerdiği folik asit, yürek dostu potasyum ve kalsiyum doğruca dinç alyuvar hücrelerinin çoğalmasına yol açıyor
Soğan: Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla çaba eder Kükürt bileşimleri, atardamarların hasar görmesini önler Soğan kemik erimesine de iyi geliyor
Enginar: Enginarın en büyük özelliği, toksinleri arıtma yeteneğidir Bu sebeple artirit ve romatizması olan hastalara bilhassa öğüt ediliyor Cynarine adlı madde, karaciğer ve safra kesesinin rahatsızlanmasını engelliyor
Meyan kökü: Antivirüs etkisi vardır Karaciğeri korur Adrenalin salgılanmasını dengeler Stresle başa çıkabilmek için zorunlu olan kortizol hormonunu salgılatır
Lahana: Ülseri olan kişiler için tonik, yani mideyi temizleyici etki doğurur Yüksek oranda C vitamini içerir
Kırmızı lahana: vücutta antioksidan özelliğe sahip A vitamini içerir Kanseri önleyici etkiye sahiptir Ham olarak salatalara katılması öğüt edilir
Kayısı: Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir
Süt: Kalsiyum, protein, B2AED vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve dişleri yükseltmek için çalışır Bunların eksikliği kemikleri eritir
Vasıta tutması,cilt sorunları,süt şekeri dayanıksızlığı ve göz için
Zencefil: Sindirime tezgâhtar olur Mide bulantısını giderir Enerjinizi arttırır Seyahatin ve otomobilde uzun süre gitmenin yol açtığı bulantı ve rahatsızlıkları azaltır
Papatya: Nehir olarak içildiğinde sindirime muavin olur, karın ağrılarını dindirir Sıcak bir banyonun ardından hazırlanacak papatya çayı torbaları, egzamanın sebep olduğu kaşıntı ve yanmaları alır
Acı pul biber: Portakaldan 3 kat daha pozitif oranda C vitamini içerir Capsantin adlı kimyasal madde zona hastalığının sebep olduğu ağrıları dindirmek için yapılan kremlerde kullanılır
Portakal suyu: Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacının tamamını karşılar İçindeki potasyum vücudun su dengesini korur; cildin kurumasını, kırışıklıkların meydana gelmesini önler
Portakal yağı: Susam yağıyla karıştırılarak kullanıldığında iyi bir cilt yağı elde edilirHem, selülitli bölgelere portakal yağıyla masaj yapılması nasihat edilir
Badem: Yüksek oranda kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, E vitamini, B2 vitamini, antioksidan içerir Bu sebeple, süt şekeri (laktoz) dayanıksızlığı bulunan ve jurnal gıdalar yiyemeyen kişiler için badem ideal bir besin kaynağıdır
Darı: Zeaksantin adlı bir bitkisel bileşim içerir Bu madde, yaşa emrindeki olarak artan görme bozukluklarını azaltır
Ispanak: Antioksidan özelliği taşıyan A vitaminine dönüşen betakaroten içerir Sağlıklı gözler için gereklidirKatarakt ve diğer göz tabakalarının bozulmasına karşı lutein maddesi de içerir Pişirdikten sonradan hemencecik tüketin, beklemesi halinde, içindeki yardımcı maddeler toksik maddelere dönüşebilir
Kalp rahatsızlıklarında
Bezelye: Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha eksik B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de çok manâlı
Kepekli Ekmek: Yürek hastalıklarıyla bağırsak kanseri için faydalıdır Günde 12 gramdan fazlası kişiye tarafından zararlı olabilir
Kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyor İçerdiği ellegic asit, vücudu kansere aleyhinde korurken, kiraz yürek damarlarındaki olağan bir kan dolaşımını sağlar Fazla kiraz yenmesi, gut hastalığına yakalanma riskini de düşürür Günde 20 kiraz yemek 1 aspirin yerine geçiyor
Çikolata: E vitamini, magnezyum ve demir, yürek hastalıklarına yakalanma riskini düşürür Günde azami 1 çikolata yiyin
Elma: Günde 5 adet yiyin
Darı Gevreği: Günde 1 tabak tatmin edici
Salatalık: Perhiz yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık, kolesterolü düşürür Kalbi güçlendirir Unutmadan ekleyelim Salatayı soymadan yiyin Çünkü kalbi kuvvetlendiren madde, kabuğuyla derisi aralarında bulunuyor
Yumurta: Tüm yiyecekler içinde en nitelikli proteini içerir En önemli özelliği, kolesterol oranını aranjör lesitin maddesi içermesi Tavada az yağda pişirilmiş yumurtayı tavsiye ederiz
Sarımsak: Mutfağınızdan eksik etmeyin asgari bin doğal tedavide kullanan sarımsak, sindirim sisteminden, kansere, kan dolaşımından kalp hastalıklarına değin her şeye yaralı Ama hamileler dikkat olmalı Fazla sarımsak da yürek yanmaları ve çarpıntılarına yol açar Günde bir diş yeter
Humus: E vitamini zengini humus, kanda kolesterol oranını da ayarlar
Kavun: Bir kavunun yarısı, insan vücudunun jurnal C vitamininin ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15'ini karşılar Kavun, yürek ve böbrek hastalarının diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyvedir
Süt :Bütün bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E ve D vitaminleriyle fosfor deposu Çocuk ve genç ve hamilelerin günde minimum yarım litre süt içmesi nasihat ediliyor
Şeftali: Bir şeftali, jurnal C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar Sindirimi kolay olan meyvenin koyu renklilerini tercih edin Çünkü kabuğuna renk veren betakarotene maddesi, kalp ve kansere aleyhinde faydalıdır
Pirinç: E ve B12 haricen tüm B vitaminleri ve potasyum içerir Bilhassa sütun ve bağırsak kanserlerine karşı faydalıdır Kolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi gelir
Tuz: Vücuttaki kan dolaşımını ve asap sistemini düzenler Mide kanseri, kemik erimesi, yürek sorunlarına birebirdir İngiliz Sağlık Bakanlığı, halkına günde 9 gram tuzun kafi olduğunu, aşırısının vücuda zarar vereceğini açıkladı
Akarsu: Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidan madde almış olursunuz İngilizler, özellikle çocukların haftada asgari 6 bardak sütlü dere içmesini öneriyor
Ton Balığı: Kolesterol ve tansiyonu düzenler Kansızlık hastalığına aleyhinde D ve B12 vitamini içerir Çoğu kansere karşı vücudu içerdiği nikotinik asitle korur Bir konserve ton balığı, vücudun D vitamini ihtiyacının tamamını karşılıyor
Hindi Eti: 125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine muavin olur
Karpuz: Bir dilimiyle, jurnal C vitamini ihtiyacınızın yüzde 80'ini karşılarsınız İçerdiği potasyum, kan dolaşımını sağlar
Kanser hastalığına karşı
Kayısı: Antioksidan olan betakaroten açısından zengindir Hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere aleyhinde koruyucu etkisi vardır Lifli olduğu için bağırsakları koruyucudur
Tahıllar: Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahıllar B ve E vitamini, potasyum ve kalsiyum içerir Kanserojen maddelerin vücuttan atılması sürecini hızlandırır Tahıl ağırlıklı bir gıda rejimi, bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor
Fasulye: Fasulye, C vitamini ve betakaroten gibi yürek hastalığı ve kanseri önleyen antioksidanlar açısından zengindir B vitamini de cinsiyet hormonlarını kuvvetlendirir
Pancar: Demir ve folik asit açısından varlıklı olan pancar, eski çağladan beri kan hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır Amerikalı uzmanlar, pancar suyunun sarılık tedavisinde de etkin olduğunu belirtiyor
Lahana: Kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyen kroten maddesi içerir
Havuç: Tam 40 araştırma, havuç tüketimi arttıkça kanser riskinin azaldığını ortaya koymuştur Bunun esas sebebi betakaroten, C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar açısından varlıklı oluşudur
Nohut: Yağ düzeyi düşük olan ve kolesterol içermeyen nohut kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, bakır, manganez, betakaroten ve folik asit açısından zengindir Göğüs kanserine karşı korur
İncir: Potasyum, demir ve kalsiyum içerir Sindirim sistemine muavin olur Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir, çağdaş tıp kadar da kansere karşısında koruyucu olarak öneriliyor
Fındık: Yürek krizine karşısında koruyucu olan E vitamini açısından en zengin besinlerin başında gelir Her gün yenilen bir avuç fındık kansere ve kırışıklıklara karşısında koruyucudur
Zeytinyağı: İçindeki omega yağ asitleri, kandaki kolesterol düzeyini dengede miktar Antioksidan özelliği olan E vitamini açısından da zengindir Bu sayede kalp krizi, felç, kanser ve erken yaşlanmaya karşısında beyni koruyucu etkiye sahiptir
Soğan: Bağışıklık sistemini güçlendirir İçerdiği allicin ve sülfür, mide ve bağırsak kanserine aleyhinde koruyucu etkiye sahiptir Son çalışmalar kemik erimesine karşı, peynir ve sütten daha etkin olduğunu göstermiştir
Çilek: Kolesterol düzeyini düşürür ve sindirim sistemini düzenler Ellegic asit adı bahşedilen kansersavan bir maddeyi de içerir
Domates: Likopen açısından varlıklı ender bitkilerden biridir Likopen, pankreas gibi değişik kanser hastalıklarını önleme konusunda hayati önemdedir C vitamini açısından zengindir ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir Lifli bir besin olması da bağırsak kanseri riskini azaltır