Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Taç Pirzola

Taç Pirzola

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
1 adet kuzu kaburga
2 bardak pirinç
4 yemek kaşığı mısır
1 tatlı kaşığı yeşil karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 adet kuru soğan
2 adet taze soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı maydanoz
1 tatlı kaşığı yenibahar
4 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı fıstık içi
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Üzümleri ılık suda bekletin Fıstıkları pembeleşene kadar kavurun Pirinci ılık ve tuzlu suda 20 dakika bekletin Kaburga kemiklerinin kenarlarından bıçakla alarak yuvarlak hale getirin Kestiğiniz ufak kuşbaşı etleri kenara alın Büyük bir tepsiye kaburgayı daire şeklinde yerleştirip karabiber ve tuz atın Yumuşak olması için 2 kaşık sıvıyağı her tarafına gezdirdikten sonra bekletin Soğanları zar şeklinde doğrayıp margarinle pembeleştirin Pirinçleri ilave edip 10 dakika süreyle kavurun Fıstık, kuş üzümü, yeni bahar, mısır, karabiber, maydanoz ve ince kıyılmış taze soğanları da ekleyip 1 bardak su ilave edin Çok kısık ateşte, pilav suyunu çekene kadar pişirin Tepsideki kaburganın ortasına pilavı yerleştirin Beklettiğiniz kuşbaşı etleri tuzlayıp pilavın üstüne koyun 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin Sonra 3 bardak sıcak su ilave edin Tacın üzerini folyoyla kapatıp 1 saat daha pişirdikten sonra servis yap
 

Similar threads

MALZEMELER 1 adet kuzu kaburga 2 bardak pirinç 4 yemek kaşığı mısır 1 tatlı kaşığı yeşil karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 2 adet kuru soğan 2 adet taze soğan 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı maydanoz 1 tatlı kaşığı yenibahar 4 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı fıstık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Malzemeler 1 tane kuzu kaburga İçine; 2 kase pirinç 250 gram kuşbaşı et Kuş üzümü Badem Dolmalık fıstık Karabiber Tuz Maydanoz Üzerine; 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı salça Hazırlanışı İlk önce kaburgayı yıkayalım Daha sonra bir tepsiye alıp kaburganın her yerine tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Kaburga Dolması Nasıl Yapılır? Kaburga Dolması Tarifi Resimli Resimli Kaburga Dolması Tarifi MALZEMELER (810 Şahsiyet) 1 koyun kaburgası (22,5 kg) 2 çorba kaşığı kuşüzümü 1 adet kuzu ciğeri 4 soğan 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı pirinç (yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Acem Pilavı Malzemeler 2 su bardağı pirinç 500gr kuşbaşı et 3 su bardağı et suyu ya da sade su 2 orta boy soğan 6 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı çamfıstığı 4 yemek kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı kakule 1 tatlı kaşığı tarçın 12 tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil tuz Hazırlanması: Pirinci...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
MALZEMELER iç pilav malzemeleri : 1 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı rendelenmiş badem 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) 1 su bardağı su 2 çay kaşığı kırmızı pulbiber 1 yemek kaşığı karareyhan ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz kaburga malzemeleri: 1,5 kg...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt