Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tacizden Tutuklanan Öğretmen Müdür Oldu, Tacizden Şikayet Edildi

Tacizden Tutuklanan Öğretmen Müdür Oldu, Tacizden Şikayet Edildi
0
53

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-c216fc0167be73faf4692e22a415bb2cf9be3d6f.jpg

Mihalgazi Halk Eğitim’de bir öğretmenin müdürle ilgili ‘uygunsuz davranış’ şikayetinde bulunmasıyla, müdürün daha evvel kız öğrencilere cinsel tacizden sekiz ay tutuklu yargılandığı ortaya çıktı.

Duvar'dan Özge Zaim'in haberine göre Kocaeli’de “kız öğrencilere cinsel taciz” savıyla sekiz ay tutuklu yargılanan ve sonrasında memurluktan atılan bir öğretmenin önce Eskişehir’in Han ilçesine öğretmen olarak atandığı akabinde Mihalgazi ilçesindeki Halk Eğitim’de müdür yapıldığı ortaya çıktı.

Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki Hacı Seyit Taşan İlkokulu’nda müdür yardımcısı olarak çalışan E.K., 2018 yılında Kocaeli’nde görev yaptığı sırada küçük yaştaki kız öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu sav edildi.

Yapılan şikâyetler üzerine 2018 yılının mayıs ayında E.K’nın 657 sayılı devlet memurları kanununun 125/E- g unsuru gereğince devlet memurluğundan çıkarma cezasına çarptırılarak öğretmenlik görevine son verildi. Birebir vakitte tez nedeniyle Gebze Ağır Ceza Mahkemesi’nde sekiz ay tutuklu olarak yargılandı.

Kadın öğretmene taciz savı...

Memurluktan atılan E. K.’nin bir süre sonra mahkeme kararıyla görevine geri döndüğü ortaya çıktı. E.K., önce Eskişehir’in Han ilçesinde öğretmen olarak vazife yaptı. Daha sonra 15 Eylül 2021 yılında Mihalgazi ilçesine halk eğitim müdürü olarak atandı. Mihalgazi Halk Eğitim Müdürlüğü’nde çalışan bir bayan öğretmen, müdürü “saldırgan ve bayana karşı uygunsuz olan hareketlerde bulunduğu” teziyle valiliğe şikayet etti. Bunun üzerine E.K., kaymakamlık tarafından geçtiğimiz günlerde açığa alındı. Olay vesilesiyle E.K.’nin daha evvel de kız öğrencilerine yönelik cinsel istismar suçlamalarıyla karşılaştığı hatta memurluktan atıldığı ortaya çıktı.