iltasyazilim
FD Üye
Tadı Damakda Kalan Maklube Tarifi İçin Malzemeler
*Bir tüm canlı tavuk ( canlı tavuk yoksa hazır tavuk da olur )
*3 patlıcan
*2 kapya biber
*2 yeşil biber
*4 domates
*3 havuç
*3 patates
*4 su bardagı pirinç
*2 tavuk knor
BAHARATLARI;
*Kimyon
*Karabiber
*Pulbiber
*Toz biber
*Tuz
Tadı Damakda Kalan Maklube Tarifi Yapılışı Tavuklar kesilip tuzlanıp 4 su bardağı su eklenerek, güzelce haşlanır Pişmesine az kala kapatılıp, bir yandan da patates patlıcan biber ve havuç halka halka kesilip yağda güzelce kızartılır Tencerede kalan tavuk suyu bir kaba alınır Tavuklar hafif pembeleşinceye kadar kızartılır daha sonra pencerenin dibinde olan tavuklara karıştırılan,baharat serpilir Üzerine domatesler soyulup halka halka kesildikten sonra tavuğun üzerine dizilir Baharat serpilir ,üzerine patates, patlıcan, biber, havuç da aynı şekilde yapılır ve sonra olarak pirinç üzerine serpilir Bir kaba alınan tavuk suyu üzerine dökülür ve iki knorda eklenir, göz kararı da kaynatılmış su eklendikten sonra tüpe alınır Pirinç pişene kadar pişirilir *Sonra ters çevrilerek pişirilirPiştikten sonra yeni bir tepsiye alınıp,ters çevrilir ve 23 dakika*bekledikten sonra tencere yavaşca kaldırılır Afiyet olsun
*Bir tüm canlı tavuk ( canlı tavuk yoksa hazır tavuk da olur )
*3 patlıcan
*2 kapya biber
*2 yeşil biber
*4 domates
*3 havuç
*3 patates
*4 su bardagı pirinç
*2 tavuk knor
BAHARATLARI;
*Kimyon
*Karabiber
*Pulbiber
*Toz biber
*Tuz
Tadı Damakda Kalan Maklube Tarifi Yapılışı Tavuklar kesilip tuzlanıp 4 su bardağı su eklenerek, güzelce haşlanır Pişmesine az kala kapatılıp, bir yandan da patates patlıcan biber ve havuç halka halka kesilip yağda güzelce kızartılır Tencerede kalan tavuk suyu bir kaba alınır Tavuklar hafif pembeleşinceye kadar kızartılır daha sonra pencerenin dibinde olan tavuklara karıştırılan,baharat serpilir Üzerine domatesler soyulup halka halka kesildikten sonra tavuğun üzerine dizilir Baharat serpilir ,üzerine patates, patlıcan, biber, havuç da aynı şekilde yapılır ve sonra olarak pirinç üzerine serpilir Bir kaba alınan tavuk suyu üzerine dökülür ve iki knorda eklenir, göz kararı da kaynatılmış su eklendikten sonra tüpe alınır Pirinç pişene kadar pişirilir *Sonra ters çevrilerek pişirilirPiştikten sonra yeni bir tepsiye alınıp,ters çevrilir ve 23 dakika*bekledikten sonra tencere yavaşca kaldırılır Afiyet olsun