Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tadı Damakda Kalan Maklube

Tadı Damakda Kalan Maklube

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Tadı Damakda Kalan Maklube Tarifi İçin Malzemeler

*Bir tüm canlı tavuk ( canlı tavuk yoksa hazır tavuk da olur )
*3 patlıcan
*2 kapya biber
*2 yeşil biber
*4 domates
*3 havuç
*3 patates
*4 su bardagı pirinç
*2 tavuk knor

BAHARATLARI;


*Kimyon
*Karabiber
*Pulbiber
*Toz biber
*Tuz

Tadı Damakda Kalan Maklube Tarifi Yapılışı Tavuklar kesilip tuzlanıp 4 su bardağı su eklenerek, güzelce haşlanır Pişmesine az kala kapatılıp, bir yandan da patates patlıcan biber ve havuç halka halka kesilip yağda güzelce kızartılır Tencerede kalan tavuk suyu bir kaba alınır Tavuklar hafif pembeleşinceye kadar kızartılır daha sonra pencerenin dibinde olan tavuklara karıştırılan,baharat serpilir Üzerine domatesler soyulup halka halka kesildikten sonra tavuğun üzerine dizilir Baharat serpilir ,üzerine patates, patlıcan, biber, havuç da aynı şekilde yapılır ve sonra olarak pirinç üzerine serpilir Bir kaba alınan tavuk suyu üzerine dökülür ve iki knorda eklenir, göz kararı da kaynatılmış su eklendikten sonra tüpe alınır Pirinç pişene kadar pişirilir *Sonra ters çevrilerek pişirilirPiştikten sonra yeni bir tepsiye alınıp,ters çevrilir ve 23 dakika*bekledikten sonra tencere yavaşca kaldırılır Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,993Mesajlar
29,980Kullanıcılar
ms3Son üye
Üst Alt