Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tadı müthiş orman kebabı nasıl yapılır?

Tadı müthiş orman kebabı nasıl yapılır?
0
135

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Hem et hem de zerzevatları buluşturan orman kebabı adeta misafirlere hususî hazırlanabilecek tarifler listesinin başında yan alıyor. Prodüksiyonu kolay, sunumu hayli şık olan enfes orman kebabını pişirmek istiyorsanız hazırladığımız tarife kesinlikle göz atmalısınız. Nefis orman kebabı tanımı haberimizin detaylarında.

Orman kebabı Türk mutfağına yerleşmiş, yüzyıllardır yapılan bir yemektir. Hem içerisindeki sebzelerle vitamin deposu olan orman kebabı, Osmanlı mutfağında da taraf alan bir tanım. Pilavın yanında servis edebileceğiniz hem et hem de zerzevatları buluşturan orman kebabını pişirmek isterseniz kesinlikle tanımımıza göz atmalısınız. 

ORMAN KEBABI TANIMI:

MATERYALLER

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1 kilo bezelye
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük uzunluk havuç
2 adet patates
2 adet yeşil biber
Çok az likit yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Sıcak su

QBqHZ_1557906433_3125.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle eti pişirerek tanımı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz etleri tencereye koyarak, suyunu çekene kadar kavurun.

Daha sonra soğanı, sarımsağı, tereyağını ve çok az likit yağ ekleyip karıştırın.

2 su bardağı sıcak su ek edip etler yumuşayana, suyunu çekene kadar pişirin. 

Suyunu çeken ete, domates ve biber salçasını ekleyip biraz kavurduktan sonra doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.

Bezelyeleri de ekleyip kavurduktan sonra, üzerini hafif geçecek biçimde sıcak su ekleyin.

Baharatları ve tuzu da ek edip, en son küp küp doğranmış patatesleri içerisine koyun.

Ocaktan indirmeden doğranmış yeşil biberleri de ek edip bir kaç dakika daha pişirdikten sonra,  yemeği ocaktan alıp, kekik ilave ederek karıştırın.

Yarım saat kadar kapağı saklı olan yemeği dinlendirip, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt