Hem et hem de zerzevatları buluşturan orman kebabı adeta misafirlere hususî hazırlanabilecek tarifler listesinin başında yan alıyor. Prodüksiyonu kolay, sunumu hayli şık olan enfes orman kebabını pişirmek istiyorsanız hazırladığımız tarife kesinlikle göz atmalısınız. Nefis orman kebabı tanımı haberimizin detaylarında.
Orman kebabı Türk mutfağına yerleşmiş, yüzyıllardır yapılan bir yemektir. Hem içerisindeki sebzelerle vitamin deposu olan orman kebabı, Osmanlı mutfağında da taraf alan bir tanım. Pilavın yanında servis edebileceğiniz hem et hem de zerzevatları buluşturan orman kebabını pişirmek isterseniz kesinlikle tanımımıza göz atmalısınız.
ORMAN KEBABI TANIMI:
MATERYALLER
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1 kilo bezelye
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük uzunluk havuç
2 adet patates
2 adet yeşil biber
Çok az likit yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Sıcak su
YAPILIŞI
Öncelikle eti pişirerek tanımı hazırlamaya başlayabilirsiniz. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz etleri tencereye koyarak, suyunu çekene kadar kavurun.
Daha sonra soğanı, sarımsağı, tereyağını ve çok az likit yağ ekleyip karıştırın.
2 su bardağı sıcak su ek edip etler yumuşayana, suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çeken ete, domates ve biber salçasını ekleyip biraz kavurduktan sonra doğranmış havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
Bezelyeleri de ekleyip kavurduktan sonra, üzerini hafif geçecek biçimde sıcak su ekleyin.
Baharatları ve tuzu da ek edip, en son küp küp doğranmış patatesleri içerisine koyun.
Ocaktan indirmeden doğranmış yeşil biberleri de ek edip bir kaç dakika daha pişirdikten sonra, yemeği ocaktan alıp, kekik ilave ederek karıştırın.
Yarım saat kadar kapağı saklı olan yemeği dinlendirip, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...