Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tadına Bir Kere Bakan Ondan Bir Daha Vazgeçemeyecek: Baklava Yufkasından Yapılabilen Tatlı ve Tuzlu Tarifler

Tadına Bir Kere Bakan Ondan Bir Daha Vazgeçemeyecek: Baklava Yufkasından Yapılabilen Tatlı ve Tuzlu Tarifler
0
103

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69


Baklava yufkasıyla yalnızca baklava yapıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz! Onunla o denli tatlılar hatta tuzlu yiyecekler yapılıyor ki bu tanımları gördükten sonra baklava yufkasını mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. İşte, baklava yufkasından yapılan ve lezzetiyle tadanları hayran bırakan tarifler!


Peynirli Sufle




MALZEMELER

● 6 adet baklava yufkası

● 2 adet yumurta

● 200 gram Ezine peyniri

● 100 gram eski kaşar

● Maydanoz

HAZIRLANIŞI

● Baklava yufkalarını 2 kat olacak halde muffin kalıplarına yerleştirip fırınlayın.

● Bir kapta yumurta, tulum peyniri, Ezine peyniri, rendelenmiş eski kaşar ve maydanozu karıştırın.

● Bu harcı, fırında yavaşça pembeleştirdiğiniz yufkaların içine koyun.

● Üzerlerini baklavalık yufka ile kapatıp tekrar fırınlayıp kızartın. Peynirli sufleniz çabucak hazır olacak!

Elmalı Pasta



MALZEMELER

● 3 adet elma

● 200 gram ceviz

● 1 tatlı kaşığı tarçın

● 200 gram kuru üzüm

HAZIRLANIŞI

● Elmaları soyduktan sonra rendeleyin.

● Elmaların içine ceviz, tarçın ve kuru üzüm ekleyin. Elmalar suyunu çekene kadar karışımı pişirin.

● Baklava yufkasını açıp yağlayın.

● Soğuyan elmalı harcı yufkanın üzerine koyup sarın.

● Yufkaları parmak büyüklüğünde kestikten sonra fırında pişirin. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpin.

Baklava Cheesecake



MALZEMELER

● 12 adet baklava yufkası

● 1,5 su bardağı eritilmiş tereyağı

● 2 su bardağı Antep fıstığı

● 2 su bardağı ceviz

● 3 su bardağı labne peyniri

● 1 çay bardağı bal

● 3 yumurta

● 1 tatlı kaşığı limon

● Vanilya

HAZIRLANIŞI

● Baklava yufkasını tezgâha serin. Eritilmiş tereyağını yufkanın her yerine sürün.

● Yufka, 4 parmak kalınlığına ulaşama kadar yufkayı katlayın. Öteki yufkaları da birebir biçimde katlayın. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına boşluk bırakmadan yerleştirin.

● Antep fıstığı, ceviz ve erittiğiniz tereyağını rondodan geçirin.

● Bu karışımı kalıbın tabanına yayarak spatula ile sıkıştırın.

● Labne peyniri, bal, limon suyu, vanilya çubuğunun çekirdeklerini ekleyip çırpın.

● Yumurtayı bu karışıma teker teker ekleyerek çırpın.

● Pürüzsüz bir kıvam alınca karışımı tabanın üzerine döküp yayın.

● 45 dakika boyunca 160 derecelik fırında pişirin. Cheesecake soğuduktan sonra Antep fıstığı, portakal suyu ve balı rondodan geçirdikten sonra üzerine yayın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Tavuk Sarması



MALZEMELER

● 12 adet baklava yufkası

● 1 kase haşlanmış ve didilmiş tavuk eti

● 2 adet soğan

● 1 çay bardağı zeytinyağı

● 1 kase yoğurt

● 2 yemek kaşığı tereyağı

● Tuz

● Karabiber 

● Pul biber

HAZIRLANIŞI

● İnce doğradığınız soğanları zeytinyağında karamelize olana kadar soteleyin.

● Didiklediğiniz tavuk etine karabiber, pul biber, tuz ekleyin. Tavuğu kısık ateşte 5-10 dakika kavurun.

● 2 adet baklava yufkasını tezgâha serin, uç kısmına tavuklu harçtan koyun.

● Yufkayı rulo formunda sararak lokmalar hâlinde dilimleyin.

● Tepsiye yerleştirip üzerlerini yağlayıp fırınlayın.

● Piştikten sonra üzerine çırpılmış yoğurdu ve tereyağında yaktığınız pul biberi ekleyip afiyetle yiyin.

Ispanaklı Kiş



MALZEMELER

● 4 adet baklava yufkası

● 2 yemek kaşığı tereyağı

● Yarım kilo ıspanak

● 1 orta uzunluk soğan

● 100 gram beyaz peynir

● 100 gram labne peyniri

● 2 yumurta

● Tuz 

● Karabiber

● Yarım çay kaşığı muskat rendesi

HAZIRLANIŞI

● Ispanakları uygunca yıkayıp temizleyin. Sap ve köklerini ayırıp iri halde doğrayın.

● İnce kıyılmış soğanı bir yemek zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine ıspanakları ekleyip suyunu çekene kadar tekrar kavurun.

● Bir kaba ufalanmış beyaz peynir, labne peyniri, yumurta, muskatı ekleyerek homojen bir karışım elde edin. Ilımış ıspanağı peynir harcına ekleyin.

● Baklava yufkasını tezgâha serin, üzerine erittiğiniz tereyağını sürün.

● Diğer yufkaları da ortalarına tereyağı sürerek üst üste koyun. Yufkaları 12 eşit kesim olacak halde kesin.

● Her parçayı köşeleri dışa gelecek formda muffin kabına yerleştirin. Tabanın güzelce yerleşmesi için modüllerin üzerine çay bardağıyla bastırın. 180 dereceye ayarladığınız fırında 8-10 dakika kızarıncaya kadar pişirin.

● Kızaran yufka çanaklarının içine ıspanaklı harcı doldurup tekrar fırınlayın. 10-15 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın.

Süt Turtası



MALZEMELER

● 7 adet baklava yufkası

● 70 gram tereyağı

● 3 adet yumurta

● 1/2 su bardağı toz şeker

● 1,5 su bardağı süt

● 1 paket vanilya

● Tuz

● Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

● Kelepçeli kek kalıbının tabanını ve kenarlarını pişirme kâğıdıyla kaplayın.

● Baklava yufkasını tezgâha serin ve yufkanın üzerini yağlayın.

● Yufkayı yelpaze biçiminde büzerek çok sıkmadan şerit hâline getirin.

● Gevşek formda sararak yufkaya gül formunu verin ve hazırladığınız kalıbın ortasına yerleştirin. Başka 6 yufkaya da tıpkı süreci uygulayın.

● Yufkaları kalıba daire halinde yerleştirerek fırında 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

● Bir kapta yumurta, şeker, tuz ve vanilyayı uygunca çırpın.

● Kaba sütü yavaşça ekleyin ve gereçleri karıştırın. Hazırladığınız sosu 10 dakika dinlendirin. Pişirip 10 dakika dinlendirdiğiniz yufkaların üzerine gezdirerek kalıbı tekrar fırına verin. 10-15 dakika daha pişirin.

● Piştikten sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz.

Fındık Lahmacun



MALZEMELER

● 6 adet baklava yufkası

● Yarım kilo kıyma

● 2 orta uzunluk soğan

● 2 adet domates rendesi

● 1 yemek kaşığı salça

HAZIRLANIŞI

● Soğan, domates rendesi, kıyma ve salça ile lahmacunların harcını hazırlayın.

● Baklava yufkalarını geniş ağızlı bardak yardımıyla yuvarlak biçimde kesin.

● İki yufkanın ortasına biraz su serperek yapışmalarını sağlayın.

● Bu yufkaların üzerine hazırlamış olduğunuz kıymalı harcı eşit halde sürün.

● 190 derecelik fırında üzeri pişene kadar pişirin. Fındık lahmacunlarınız hazır!
 

Similar threads

Sodalı Baklava Yufkası Böreği Tarifi İçin Malzemeler *Yarım paket baklava yufkası İçi için *2 kase peynir Sosu için *1 su bardağı sıvı yağ *2 yumurta *1 su bardağı yoğurt *1 şişe sade maden suyu Üzeri için *Susam veya çörek otu Sodalı Baklava Yufkası Böreği Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Otlu Peynirli Baklava Böreği Malzemeleri 12 adet baklava yufkası Yufka Arası Sosu için Malzemeler 1 adet yumurta ¾ su bardağı süt ¼ su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 50 gr tereyağı – erimiş İç Harcı için Malzemeler 2 su bardağı beyaz peynir – ufalanmış 1 bağ maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Baklava yufkasından nefis ve çıtır bir börek hazırlamaya ne dersiniz? Görünüşü de tadı kadar lezzetli olan kol böreği çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Yapımı basit olan çıtır kol böreğini sadece 15 dakika içerisinde yapabilirsiniz. Baklava yufkasından çıtır kol böreği tarifi bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Peynirli Cevizli Çıtır Çıtır Tatlı (Baklava Yufkasından) Tarifi İçin Malzemeler *20 adet hazır baklava yufkası *200 gram tereyağı İçi İçin; *1 su bardağı kırılmış ceviz *250 gram künefe peyniri kullandım( Kendim yaptığım peynir sayfam da tarifi var künefelik kahvaltılık böreklik köy...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Baklava yufkasından nefis ve çıtır bir börek hazırlamaya ne dersiniz? Görünüşü de tadı kadar lezzetli olan kol böreği çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Prodüksiyonu kolay olan çıtır kol böreğini yalnızca 15 dakika içerisinde yapabilirsiniz. Baklava yufkasından çıtır kol böreği tanımı bugünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt